Vejlskoven, Odder – 5. etape, 2021-22

Så fik vi også afviklet næstsidste afdeling af denne vinters NightChamp – og det i et jomfrueligt terræn, hvor der – indtil her til aften – kun har været løbet få træningsløb, men aldrig en konkurrence.
Forarbejdet med af få adgang til at løbe i denne interessante og krævende skov har efterhånden stået på i et par år, idet vi – dvs. hovedsagelig Bent Nielsen, der selv er bosiddende i Odder – allerede for et par år siden tog kontakt til godsejeren på Rathlousdal, der ejer skoven, for at forhøre sig om muligheden for en NightChamp-etape i skoven i vinteren 20-21. Bent har altid haft et godt forhold til godsejeren, Johan Tesdorpf, så svaret herfra var: “Ja, hvorfor ikke? Lad os prøve at se, hvordan det går”. De nærmere omstændigheder omkring løbet blev ligeledes aftalt, og alt var på plads, men så satte Coronaen en stopper for det.
I efteråret, da denne sæsons løb så skulle planlægges, tog jeg – med Bent som mellemmand – selv kontakt til Johan Tesdorpf og fik et møde i stand. Et rigtig fint og konstruktivt møde, hvor vi så fik aftalt de nærmere omstændigheder i forbindelse med løbet og i øvrigt fik snakket om mange fælles interesser. Her oplevede jeg en skovejer, der var meget imødekommende og bl.a. gav os lov til at løbe på markveje, der eller var lukkede for offentlig trafik, og kantløbe skoven flere steder. Det skulle så vise sig ikke at blive nødvendigt i denne omgang, men det kunne måske blive aktuelt ved en senere lejlighed. Faktisk endte det med, at Johan godt selv kunne tænke sig at komme ud at løbe; det kunne jo ikke gå så galt – han kender jo skoven og kommer dagligt i den.

Lidt tanker om aftenens løb
Allerede før første løber var startet, havde jeg været noget mere ude i terrænet, end jeg plejer at være i forarbejdet til et natløb. For det første var der jo tale om en skov, som jeg ikke havde mine egne erfaringer med som løber, så der var rigtig meget, der skulle testes og mange stræk, der skulle gennemgås. Dernæst viste skoven sig noget tung, så jeg kunne god forudse, at løbet i bakkerne kunne trække søm ud. Jeg konstaterede også steder i skoven, hvor jeg nok ikke ville have været så karrig med den grønne farve – på grund af ugennemtrængelige brombærkrat. Når jeg om dagen kunne hænge “uhjælpeligt” fast i brombær, hvordan ville løberne så ikke opleve det i natten?
Sluttelig kostede det også en del overvejelser, hvordan de længere baner skulle drejes i de områder, hvor skoven var smallest og dybest set bare var en skrænt. Løberne skulle helst ikke bare kunne fræse på stierne, der var ovenfor og nedenfor skrænten.
Alle disse omstændigheder gjorde, at banerne gang på gang blev ændret – om ikke andet for at eliminere så meget slump som muligt. Hjem til skrivebordet og ændre – tilbage i skoven og tjekke, og både postplaceringer og baneforløb ændredes 5-6 gange, før jeg var rimelig tilfreds.
Skovtilladelsen fik jeg i begyndelsen af januar, og de seneste ændringer blev foretaget her i den forgangne weekend; så det har været et komprimeret og tidskrævende forløb.
Og så gjorde jo ikke situationen bedre, at jeg i weekenden var tvunget under dynen, og at jeg måtte gamble på, at de sidste ændringer – flytningen af tre poster – ikke gik galt, og at jeg havde husket rigtigt i forhold til, hvad jeg havde bemærket i terrænet.
(Rent faktisk betød de seneste ændringer, at jeg glemte at ændre definitionen på post 35, inden kortene gik i trykken).

Et par bemærkninger om aftenens forløb
Ligesom i sidste uge i Silkeborg Nordskov, fik vi mere end 10 eftertilmeldinger efter tilmeldingsfristens udløb, så det endte med, at 136 løbere kom i skoven. Uge 6 er traditionelt en uge med mange skiferier – hvilket vi også i år kunne mærke på deltagerantallet. Samtidig har Covid-19 stadigvæk godt greb om samfundet.
Teknisk set var der ingen problemer; alle fik stemplet ind i mål, og kun en enkelt skulle lige have ændret briknummer, så det var til at leve med. Kl 20 manglede vi kun to løbere i mål – men alligevel kunne jeg først køre fra skoven ved 21-tiden, da sidste løber var i mål. Lidt koldt at vente, men for løberne var det vist noget nær optimalt vejr – 4-5 grader varmt, klart og vindstille. En smuk aften.
En enkelt løber ville forlods have mig til at love, at det forblev tørvejr under hele løbet – og det lovede jeg da gerne. I øvrigt var han kørt til Odder i snesjap, slud og regn, så han var glad i mål.
Skov og baner blev lystigt diskuteret i mål, og de fleste var glade for min beslutning om de afkortede baner. Det havde været hårdt nok undervejs derude med tunge våde bakker og de tidligere omtalte brombærkrat. Og så var det tilfredsstillende for en banelægger at høre selv garvede løbere diskutere vejvalg, og jeg kunne da forstå på snakken, at der flere steder var nogle endda meget forskellige måder at gribe skoven og banerne an på.

Og hvad blev så egentlig resultatet af skovejer Johan Tesdorpfs tur i skoven? Desværre måtte han stå over med en muskelskade, der ikke skulle forværres lige inden hans skiferie i næste uge. Forbud fra konen, tror jeg. Jeg havde en god snak med ham, da han kom ud og meldte afbud, men det lød til, at han var frisk på en tur en anden gang, hvis vi kan komme i skoven igen om et par år. Mange hilsener fra ham – og han havde kun godt at sige om vores håndtering af løbet. Nu tager jeg først lige en evaluering med ham i den kommende tid.

En status på situationen i klasserne
I sidste uge kunne jeg fortælle, at vi havde fundet en vinder i 4 af løbsklasserne, men efter aftenens løb er dette tal vokset til 10 vindere.
Dvs. at vi – i de resterende 9 klasser – skal have fundet en vinder ved sidste etape.
Men selv om, at det ser ud som om, at der er meget på spil i disse 9 klasser, er flere af klasserne de facto allerede afgjort.
Før sidste etape i Børgelund står det klart, at understående løbere efter deres tur i skoven vil få udleveret deres præmie, en NightChamp-vinder-T-shirt sponsoreret af to af vores sponsorer, Løberen og Fusion. Præmierne overrækkes ved stævnebilen af Stine, der vil sørge for at finde den rigtige størrelse, farve og model til de løbere, der har gjort sig fortjent til en præmie.
Før sidste etape kan vi ønske følgende løbere til lykke med sejren:
D12: Kille Beuchert Jensen, OK PAN
D14: Ragnhild Øhlenschlæger Nielsen, Silkeborg OK
D20: Theresa Skouboe, Horsens OK
D21: Sofie Secher Thomsen, OK PAN
D60: Britta Ank Pedersen, Horsens OK
H12: Oskar Rix Berthelsen, OK PAN
H21: Rico Hejlskov Mogensen, Silkeborg OK
H50: René Rokkjær, Silkeborg OK
H70: Poul Erik Buch, OK GORM
H80: Knud Sørensen, OK PAN

I de øvrige klasser er der 2 løbere, der byder sig til som klassevindere. (I H14 og H20 dog 3 løbere).

Tak til mine hjælpere
Sluttelig en stor tak til alle, der på den ene eller anden måde har hjulpet mig med aftenens løb i Vejlskoven. Og ligesom sidste torsdag var antallet af hjælpere også denne gang højere end normalt – takket være en omgang Covid-19 til Silas og Stine…
Der skal denne gang lyde en tak til Hans Christiansen, der som altid (næsten) stod for transport af materiel. Tak til Henrik Markvardsen, der igen, igen påtog sig udsætningen af posterne. Tak til Peter Kilden, der i sidste øjeblik sprang til og hjalp Claudia i starten – og i øvrigt kørte hende hjem efter løbet, så hun ikke skulle stå i kulden og vente sammen med mig.
En speciel tak til netop min kære kone, Claudia, der som altid sørgede for en gnidningsløs afvikling af starten samt den efterfølgende oprydning.
Ligeledes en stor tak til postindsamlerne – i dag personificeret ved et par forældre til nogle af klubbens ungdomsløbere.

Næste afdeling – den sidste denne vinter – af NightChamp-serien kommer til at foregå i et terræn, hvor vi kun delvis tidligere har afviklet en afdeling af NightChamp, idet løbet afvikles i Børgelund i den skov, der sidste år skulle have været brugt til afviklingen af DM Nat – der som bekendt blev aflyst. Denne del af løbsterrænet er privat, og der har aldrig tidligere været afviklet natløb her. Glæd jer.
Der er indkørsel til løbsområdet fra Faurholtvej ved Hjøllund.

Vi ses i skoven – gerne torsdag 24.2. i Børgelund.

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.