Foromtale af etaperne 4-6 i februar måned

I disse dage, hvor julen står for døren og november måneds 4 NightChamp-etaper er overstået, er det tid til at se lidt fremad mod de sidste 3 løb, der foregår i februar.
Vi kan byde på tre løb, der er specielle på hver deres måde.
Først går det løs i et jomfrueligt terræn, Store Lyngdal, mellem Sorring og Holmstol. Her har vi fået lov til at lave den første etape i det nye år, den 6.2.20. Skoven er privat og kun været anvendt til orienteringsløb en enkelt gang, nemlig til OK Pans klubmesterskab i foråret 2019. Der er tale om et – navnet til trods – meget lille skovområde, der er kendetegnet ved et noget usammenhængende stibillede i et meget kuperet terræn; en skræntskov, der omgiver et blødt moseområde i midten. Målestok: 1:5000. Afkortede baner. Der er mulighed for omklædning før og efter løbet i en (ikke opvarmet) lade i skoven, lige som der kan købes lidt varm fast og flydende føde efter anstrengelserne i bakkerne.
Efter en pause i uge 7 fortsætter vi i Åbjergskoven syd for Bygholm sø i Horsens. Dette er samtidig NightChamp-løb nr. 100, og devisen for løbet bliver derfor “back to basic”. Det betyder, at prisen for at deltage bliver som i 2005, da den første etape af NightChamp afvikledes i samme skov: 20 kr. for seniorløbere, mens det er gratis for ungdomsløbere at deltage. Dette kan vi tilbyde, idet kortene denne aften er sponsoreret af Grafisk Forum, Horsens. Før/efter løbet er der igen mulighed for omklædning inden døre, nemlig i Horsens OKs klubhus, hvor der samtidig er toiletter og mulighed for bad. I klubhuset er der ligeledes stævnecenter. Denne jubilæumsaften bliver der mulighed for at købe mad efter løbet – bestilling af maden sker samtidig med tilmeldingen på O-Service.
Vinterens sidste etape afvikles – sædvanen tro – i bakkerne omkring Silkeborg, dog i år lidt sydligere end ellers. Vi har således lånt Sukkertoppen til at runde vinteren af. Udgangspunktet for løbet bliver laden ved P-pladsen ved Klostermølle, så igen kan man stå i læ for en eventuel regn. På Sukkertoppen venter der deltagerne en lettere afkortet tur i de voldsomme og visse steder diffuse bakker. På grund af en aftale med Hedeselskabet, der ejer en stor del af Sukkertoppen, betales en overpris på 10 kr. pr. startende løber til ejerne af skoven. Dette gælder alle, ung som gammel.
Efter strabadserne i skoven kan turen eventuelt gå til Himmelbjergegnens Natur- og IdrætsEfterskole (HNIE) til afslutning med kaffe og brød i kantinen samt præmieoverrækkelse til klassevinderne. Som sidste år – og af hensyn til køkkenet på HNIE – er det nødvendigt med en tilmelding til kaffebordet via O-Service.
Kaffebordet er gratis, idet det er NightChamp, der betaler gildet!
Vi glæder os til at se jer i februar!
Indbydelse 2019-20: PDF
Oversigt over løbsområderne: PDF

Dette indlæg blev udgivet i Foromtale. Bogmærk permalinket.