Marselisborg Nordskov – Prologen, 2018-19

Så er vintermånederne og endnu en sæson NightChamp over os…
Traditionen tro er 1. torsdag i november måned signal til natløb i Østjylland, og traditionen tro forbindes dette med en prolog i vinterens NightChamp-serie i skovene omkring OK PANs klubhus Silistria. Således også i år!
I år er 15. gang NightChamp afvikles, og fra starten i 2005 til nu har stævnet udviklet sig fra et lille internt træningsløb i Horsens OK omkring klubbens klubhus, til et stævne, der i gennemsnit trækker ca. 150 løbere af huse. Konceptet har gennem alle årene dog været det samme: “Keep it simple”, med samme arrangør (stævneleder) og banelægger. Og altid med samme gruppe af folk – med få udskiftninger – til at stå for det praktiske på løbsaftenen. I år er arrangørteamet (familien Thomsen) dog blevet lidt pressede af, at “drengene”, der har været en uvurderlig hjælp især i starten, er blevet ældre og dermed mere selvkørende. Hjalte er således flyttet til Bornholm, så ham ser I nok ikke meget til, mens Silas har fået arbejde i Vejle og kun med nød og næppe kan nå at hjælpe med de opgaver, han ellers er så god til…
Heldigvis har klubberne Silkeborg OK, Horsens OK og OK PAN støttet kraftigt op om arrangementet og har hjulpet til med nogle af de tidstunge opgaver, først og fremmest postudsættelse og indsamling af poster efter løbet. Med varm tak til alle hjælperne giver det os en stadig lyst til at fortsætte, trods de mange kræfter, der skal lægges i skoven og ved skrivebordet.
Alt i alt kunne vi så denne aften stå som arrangører af NightChamp for 91. gang – og måske venter en milepæl i horisonten, hvem ved?

Ude i god tid…
Forberedelserne til november måneds fire løb har været i gang i lang tid med skovtilladelser, aftaler om rekognoscering og opdatering af kort, tilladelser til løb, aftaler om hjælp og reservering af udstyr og endda lidt sygdom i kroppen.
Som i de seneste år har jeg været meget tidligt i gang med banelægningen og har rekognosceret i skovene med henblik på at finde gode vejvalg, gode postplaceringer og i det hele taget være lidt på forkant med planlægningen. Dette har faktisk været gældende for alle de fire afdelinger i november måned – ikke mindst fordi jeg (og konen) er medlemmer af en rejsegruppe, der lige river de sidste 14 dage ud af kalenderen  i oktober måned for at nyde livet udenlands – i år i den indiske del af Himalaya, Kashmir/Ladakh. Først søndag aften før prologen var vi igen hjemme, og så er det ligesom lidt sent, hvis man først da tænker i o-løb på det tidspunkt. Og det har jo ikke gjort tingene nemmere, at der er blokeret for at følge med i tilmeldingerne via O-service fra udlandet; uvist af hvilken grund. Hvorom alt er, så skulle hele arrangementet være på plads før miniferien.

Heldigvis har jeg også i dette efterår været begunstiget med meget kvalificerede hjælpere – i denne omgang Henrik Markvardsen, der har fungeret som både banekontrol og postudsætter, og Flemming Nørgaard, der har stået for en rekognoscering af aftenens løbsterræn og endvidere har stået for opsætningen af kortet, samt PANs ungdomsafdeling, der stod for indsamlingen af posterne. Så stor tak til ovennævnte personer samt Hans Christiansen, der har fungeret som chauffør for Henrik og hjælper ved postudsætningen.
Endvidere stor tak til Keld Hinge Krogsgaard, der havde bidraget med et nyt kort over Siim Skov og med sparring ved banerne i denne skov samt Erik Bobach, der står for postudsætningen derude… (Mere om dette i næste uge).

Så er vi i gang
Som sagt er dette den 15. sæson af NightChamp, og der er da tegn på, at serien stadigvæk kan trække løbere af huse og ud at løbe i skoven, der efterhånden bærer spor af efteråret! Torsdag aften kunne vi således sende 150 løbere i skoven – nøjagtig det samme antal som for et år siden! Løberne oplevede en fin, tør og varm løbeaften med temperaturer på ikke mindre end 11-12 grader, hvilket var noget atypisk for årstiden. For flere gav det ligefrem sved på panden at nyde aftenens baner. Og efter løbet kunne PANs ungdomsafdeling byde på varm mad – lasagne med tilbehør – først og fremmest til de løbere, der havde forudbestilt. At der så i år var mad nok til alle betød, at 68 personer fik glæde af den fine menu, som PANs ungdomsafdeling kunne diske op med.
På det arrangementsmæssige plan blev der tale om en endog meget fredelig aften. Udstyret, der for et par dage siden var blevet efterset og synkroniseret, fungerede optimalt og fejlfrit, og næsten alle løbere kom i mål med alle klippene i brikken. Kun 2 løbere havde et manglende klip, mens en enkelt løber måtte lunte i mål med lyset slukket!
Det betød, at vi havde sidste løber til at stemple ind kl. 20.14, så postindsamlerne kunne gå i gang med deres arbejde, noget før end det var planlagt. Samtidig kunne jeg lægge aftenens resultat på nettet, inden jeg tog turen mod Horsens for at aflevere det lånte udstyr og herefter mod Vejle!

Tak til mine hjælpere
Sluttelig endnu en stor tak til Henrik Markvardsen, der fungerede som banekontrol samt postudsætter, der sørgede for at alle posterne stod fair og rigtigt, samt Henriks chauffør og hjælper, Hans Christiansen. Endvidere tak til Silas og min kone Claudia for deres uvurderlige hjælp med afviklingen af starten. Lidt hårdt og stressende blot at være to om at løse denne opgave. Og en tak til postindsamlerne fra OK PANs ungdomsafdeling.
Endelig tak til Pans ungdomsafdeling for den meget lækre lasagne!

Næste uges afdeling af serien finder sted i Siim Skov ved Ry med stævneplads og parkering ved Ry Hallerne, Thorsvej 32, 8680 Ry. Her vil løberne – for de flestes vedkommende – få at mærke bakkerne, da skoven ligger på en skrænt ned mod Thorssø!

Vi ses i skoven – gerne næste torsdag i Ry!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.