Siim Skov – 1. etape, 2018-19

Efter sidste torsdags prolog, hvor jeg kunne tage ophold inden døre, og hvor vi kunne byde på både toiletter, bad og lasagne i ly for mørket, skulle jeg som resten af arrangørteamet denne gang uden døre – og til dette formål, havde jeg fundet et beskyttet sted i Ry Hallernes såkaldte madpakkehus, lige ved målposten. Vi havde fået lov til at anvende Ry Hallernes udendørsfaciliteter til parkering, start og mål, men varmen inden døre måtte vi kigge langt efter! Derfor havde vi også denne aften bedt om hjælp fra oven, hvad angik vejret, og det var som om vores ønsker blev hørt, da vi – lige som i sidste uge – kunne præsentere vores deltagere for 2-cifrede temperaturer. Nogle “beklagede” sig endda over, at det næsten var for varmt til at løbe, årstiden taget i betragtning – og varmen kunne man nemt løbe sig til i bakkerne!

Lidt forhistorie i relation til aftenens løb
Siim Skov, der er en meget lille skov beliggende i den østlige udkant af Ry, har vi anvendt en enkelt gang tidligere til en etape af NightChamp, nemlig i november 2012, hvor 163 løbere kom i skoven; hvilket var deltagerrekord for en enkelt etape i serien – på den tid! Trods sin klejne størrelse, er skoven ikke uden udfordringer, især af fysisk art, idet det meste af skoven ligger på en stejl skrænt ned mod Knudsø. Og at ækvidistancen er 5 meter, fortæller jo alt.
Egentlig havde jeg ikke påtænkt at anvende skoven, men da jeg i forsommeren fik en snak med Keld Hinge Krogsgaard, Silkeborg OK, hørte jeg, at han var i færd med tegne et nyt kort over skoven, og han spurgte i den forbindelse, om ikke det kunne være en ide at anvende den til NightChamp igen. Efter at have kigget på det nye kort, kombineret med en tur i terrænet, slog jeg til, og siden da (og indtil starten af oktober) har jeg haft en sparring med Keld om kort og baner, så vi her til aften kunne byde på en fair tur i skoven.
Tilmed kan man jo godt tro, at valget af skoven faldt i brugernes smag, idet ikke mindre end 165 løbere på forhånd havde meldt sig som deltagere i aftenens strabadser! Min egen eneste bekymring var, hvordan de ældste løbere ville tage imod en stigning midtvejs i løbet – en stigning der var uundgåelig, da jeg jo nødvendigvis skulle have deltagerne op nede fra bunden af skoven.

Kommentarer til afviklingen
Selve løbet blev også denne aften afviklet uden de store problemer. Jeg havde fundet plads i Ry Hallernes madpakkeskur, hvor jeg var velsignet af både læ, lys og el – så der var egentlig ingen fare for, at der skulle dukke problemer op på den tekniske side. Skuret blev endvidere brugt som oplagsplads for rygsække, til eftersnak og til omklædning både før og efter løbet. Og så brugte en del løbere lejligheden og det fine vejr til at dukke op og købe en bane i dagens anledning, således at i alt 188 løbere kunne se frem til en aften i skoven! Dog fik 14 forfald af den ene eller anden art, og “kun” 174 løbere kom ud i bakkerne.
Som det var tilfældet i sidste uge virkede også elektronikken i skoven efter hensigten, men for løberne blev det så absolut en fordel at starte tidligt; dels var der en del belysning omkring hallen og på kunststofbanerne i forbindelse med den lokale fodboldklubs træning, og dels satte tågen ind i løbet af aftenen.
På deltagerlisten var en del nuværende og tidligere landsholdsløbere, både på senior- og på juniorsiden, og de satte naturligvis også deres præg på resultatlisterne. Det betyder således også, at noget kunne tyde på en skærpet konkurrence i flere af klasserne i år. Men lad os nu vente med at gøre status til efter novembers 4 afdelinger.
I øvrigt blev aftenen endnu engang en af de hurtigt afviklede, set med arrangørøjne. Trods det, at mange skulle i skoven, mødte folk ret tidligt op, og sidste løber kunne stemple ind i mål kl. 19:35. Og så gik det ellers stærkt! Samtidig med at vi arrangører kunne sætte os ned og nyde den varme lasagne, som Jeanette Finderup var så venlig at servere for os, kunne postindsamlerne drage i skoven. Derefter retning Vejle, og før klokken havde slået 22 lå resultaterne på nettet, både resultatlister, stræktider, Winsplits og kort!
Alt i alt en dejlig aften for os arrangører!
Og så lige igen: Tusind tak til Jeanette for det gode initiativ med maden – den varmede i mere end en forstand.

Tak til mine hjælpere
Sluttelig endnu en stor tak til Erik Bobach, der stod for postudsætningen sammen med sin datter, Ida. Som altid kompetent arbejde fra den side! Tak til Keld Hinge Krogsgaard, der var korttegner og derudover fungerede som banekontrol.
Endvidere en tak til min familie, der som altid sørgede for en gnidningsløs afvikling af starten. I denne uge var det Silas og hans kæreste Karoline, der sammen med min kone Claudia stod for starten og efterfølgende oprydning.
Ligeledes en stor tak til postindsamlerne fra OK PANs ungdomsafdeling – ingen nævnt, ingen glemt.

Med næste uges afdeling af serien bevæger vi os tilbage til Aarhuskanten, idet det er Fløjstrup Skov, der står på tapetet. Parkering, start og mål er ved Moesgaard strand, og der venter her en lidt tricky oplevelse for løberne på de svære baner – bare vent og se!

Vi ses i skoven!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.