Silkeborg Sønderskov – 6. etape, 2017-18

Med aftenens løb fik vi så rundet denne vinters 7 afdelinger af NightChamp af – og traditionen tro skete det i en af de lettere kuperede skove omkring Silkeborg. Således var det i år Silkeborg Sønderskov, der stod for skud. I temperaturer lige under frysepunktet kunne vi sende 165 løbere i skoven, og selv om vi var forskånet for både regn og blæst, blev det en kold fornøjelse at befinde sig ude i kulden og vente på løberne – både for undertegnede og for vores IT-udstyr, der endog meget gerne ville gå i dvale og spare på batteriet. Større problemer blev vi dog forskånet for!
Selv om der var rigtig god plads til parkeringen, gav det dog lidt uro, at en større lastbil med trailer ville anvende P-pladsen til parkering og omlæsning af træ, inden der skulle hentes flere kævler i skoven; dette problem løste dog sig selv, da chaufføren ikke kunne frakoble traileren på det ujævne underlag og måtte fortrække og parkere ude på Sønderskovvej. (At den stod her i mørket uden at være afmærket, skabte dog efterfølgende lidt trafikale udfordringer, hvor bla. en kvindelig bilist truede med at tilkalde politiet!)

Stort deltagerantal i det fine aftenvejr
Allerede mandag aften kunne man godt se i kortene, at der kunne blive tale om et stort deltagertal til aftenens løb – måske endda rekord for denne sæson. Således var der ved udløbet af tilmeldingsfristen 156 tilmeldte, hvilket måske i stor grad skyldtes to omstændigheder: at Horsens OK havde valgt at bruge løbet til afvikling af deres nat-klubmesterskab, og at Ok Pan brugte løbet som 10Mila-udtagelse på herresiden. Således stillede 38 horsensløbere til start i klubmesterskaberne, men 13 løbere fra OK Pan deltog på den lange bane i kampen om pladserne på klubbens hold til 10Mila.
Ydermere var der – takket været det gode vejr – kamp om de ekstra kort fra en række løbere, der lige ville udnytte det fine løbevejr til en tur i skoven. Alt i alt endte vi med udsolgte kort på 3 baner (og at et par løbere måtte vælge en anden bane, end de egentlig havde tænkt sig) samt – med lidt plus/minus – at 165 løbere kom i skoven! Ganske rigtigt rekord for denne vinter.
Og fint løbevejr var netop, hvad der betegnede denne aften, og selv om vi var lige under frysepunktet, kunne løberne opleve en temmelig tør og fin skovbund, og et flot vejr, hvor lamperne især omkring Slåensø gav nogle flotte billeder på nethinden med genskin ude over vandet.

Lidt om præmierne
Som det efterhånden er en indgroet skik, så kunne vi som arrangørteam også i år indbyde løberne til aftenkaffe med brød på Himmelbjergegnens Natur & IdrætsEfterskole efter løbet, og også i år blev dette suppleret med overrækkelse af præmier til klasseinderne. Da min kone, Claudia, i år var lidt mat i koderne og havde brug for en friaften, var det i stedet sønnerne, Hjalte og Silas samt sidstnævntes kæreste, Karoline, der stod for denne del af arrangementet, efter at de var færdige i starten. Således skyndte de sig til HNIE, da sidste løber var sendt i skoven, og her klarede de præmieoverrækkelsen i ungdomsklasserne, så de yngste deltagere kunne komme hjem under dynerne og være friske til skolen i morgen. Selv kunne jeg lukke ned i skoven efter sidste løber var i mål lidt før kl. 21 og køre til efterskolen og klare overrækkelse af præmierne i seniorklasserne.

I år havde vi fået en ekstra sponsor, idet Dayz Familieferie – nu Landal GreenParks – havde sponsoreret to gavekort á 1250 kr. til et ophold på et af deres resorts efter eget valg. Disse to gavekort ville gå til den dame, hhv. herre, der – uanset alder og klasse – løb med den hurtigste kilometertid gennem alle 7 løb. Der var blandt de løbere, jeg har snakket med, delte meninger om, hvem der ville kunne stå bedst i dette regnskab, men det endte med at blive en D21- og en H21-løber, der viste sig som de hurtigste i skoven efter at have holdt et stabilt højt niveau. Præmierne gik til hhv. Greti Pentek, Horsens OK, og Rasmus Djurhuus, OK Pan.

Trækningen af lodtrækningspræmierne…
Som det har været tilfældet de seneste to sæsoner var der også i denne vinter to lodtrækningspræmier á 1500 kr. til Løberen. Da det krævede start i mindst 6 af de 7 afdelinger for at være med i lodtrækningen, kunne vi ikke uddele disse præmier lige efter sidste afdeling. Først lørdag havde jeg således en liste klar med de 76 navne, der havde misset højst én start, og da jeg skulle være sammen med 7 andre orienteringsløbere søndag aften, heriblandt vores tidligere sportschef i forbundet, KK. Terkelsen, valgte jeg, at han i overværelse af hele selskabet skulle udvælge to tal mellem 1 og 76, begge inklusive – uden at han på forhånd havde set listen og derfor ikke vidste efter hvilke kriterier, den var lavet.
Valget faldt på nr. 15 og nr. 37 – hvilket betød, at de to gavekort går til Keld Gade, Viborg OK og Jonas Ellegaard Kokholm, Horsens OK. Til lykke til dem begge.

Klassevinderne i oversigt…
Efter aftenens løb er resten af klasserne faldet på plads, og når regnskabet er gjort op, fordeler klassevinderne sig således på klubber:
OK PAN: 4 vindere.
H20 (Andreas Bock Bjørnsen), H21 (Rasmus Djurhuus), H40 (Ebbe Møller Nielsen), H50 (Kent Lodberg)
Horsens OK: 3 vindere.
D14 (Theresa Skouboe), D16 (Rebecca Loft Thyssen), H12 (Frederik Brynning Bøje)
OK Melfar: 2 vindere.
D20 (Hedvig Valbjørn Gydesen), H16 (Jonas Gabs)
Kolding OK: 2 vindere.
D50 (Marianne Lynge Krogh), H14 (Niels Dalgaard)
OK Djurs: 2 vindere.
D60 (Ann Dorrit Hansen), H70 (Max Hansen)
Aarhus 1900:  1 vinder.
D12 (Anna Bo Kølbæk)
Faaborg OK: 1 vinder.
D21 (Caroline Gjøtterup)
OK Gorm, Jelling: 1 vinder.
D40 (Pernille Buch)
Viborg OK: 1 vinder.
H60 (Keld Gade)

Tak til mine hjælpere
Her på falderebet skal der lyde endnu en stor tak til alle mine hjælpere, der har gjort det muligt af gennemføre NightChamp-serien. Uden deres hjælpende hænder, ville jeg ikke magte at fortsætte som arrangør og banelægger, som jeg nu har været til i alt 87 afdelinger af NightChamp gennem 14 år.
I uprioriteret rækkefølge er der tale om…
Postudsætterne: Erik Bobach ved aftenens løb i Silkeborg Sønderskov, Ivan Christensen i Rosenholm Skov samt ikke mindst Henrik Markvardsen og Hans Christiansen, der har stået for løbene, når de afvikles i de øvrige skove. Endvidere endnu en tak til Hans Christiansen, der står for at bringe materiel fra Aarhus til Silkeborg, når der løbes i skovene her.
Postindsamlerne, der igen i år består af medlemmer af PANs ungdomsafdeling. Indsamlingen styres af Jeanette Finderup, der sørger for at sætte navne på, så posterne kommer sikkert i hus igen. Ikke mindst tak til Torben Kragh, der har ageret postindsamler ved alle vinterens 7 etaper!
Korttegnere (ikke mindst Ivan Christensen, PAN, der reviderede hele to af de kort, vi i år brugte til stævnerne) og skovkontakterne.
Tak til Horsens OK for lån af brikker og andet udstyr.
Tak til HNIE for at være med til at give årsafslutningen en hyggelig ramme med kaffe, brød og varme til præmieoverrækkelsen.
Endelig tak til vores tre sponsorer, Landal GreenParks, Løberen samt Ledlenser, for de fine præmier.
Sluttelig en stor tak til min egen familie, herunder mine drenge, der trofast har hjulpet med starten og andet forefaldende arbejde i forbindelse med stævnerne og i øvrigt er kommet med mange input til stævnerne, samt min kone Claudia, der derudover har givet mig plads og tid til at sørge for al det praktiske. Hun har endog ved flere lejligheder været med i skovene for at kigge på postplaceringer, så vi har kunnet nyde en tur i naturen sammen i ny og næ.
Sluttelig tak til min “svigerdatter” Karoline, der har hjulpet i starten ved flere lejligheder…

Og så er det ellers familien Dagsberg/Thomsens tur til at komme ud at løbe…

Vi ses i skoven

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.