Risskov – 5. etape, 2017-18

Med aftenens løb i den lille bynære skov, Risskov, er vi så småt ved at være ved vejs ende med denne sæsons NightChamp-serie, den 14. sæson i rækken. Og netop aftenens løb blev et af de mere rolige og uproblematiske. Skovtilladelsen var på plads før sommerferien (’17), et udkast til banerne – mere eller mindre endeligt – var færdigt før jul og aftaler om korttrykning, postudsætning og -indsamling gav i det store hele sig selv.
I de sidste måneder af 2017 gik Ivan Christensen kortet igennem og fik flere rettelser på plads, og i starten af sidste måned kunne jeg så lægge løbet over på det nye kort, inden Henrik Markvardsen gik i skoven for at tjekke baner og postplaceringer. Alt i alt et stille og uproblematisk forløb.

En stille aften i let frost – men uden regn
I forhold til sidste uges 4 plusgrader, en god vind og en tiltagende regn under løbet, kunne jeg fra min plads ved mål denne aften opleve en temperatur så tæt på nulpunktet, som det overhovedet var muligt, men helt vindstille, ingen regn og en frossen jord at stå på. Det føltes derfor noget varmere end for en uge siden i Rosenholm. Også skoven præsenterede sig noget anderledes, og sidste torsdags meget våde og urene skovbund var her i aften erstattet med fast grund – stort set hele vejen rundt i terrænet. Da Risskov samtidig har et meget veludbygget stinet, var der lagt op til hurtige tider på alle baner. At bane 1 på 8 km således blev vundet i en kilometertid på under 5, vidner om mangel på tekniske udfordringer i mørket.
Endelig vidner antallet af såvel fremmødte og gennemførende løbere om et terræn, der på den ene side var attraktivt, på den anden side centralt beliggende og nemt at komme til.
En sidebemærkning: Denne aften var der ingen problemer med parkeringen. Ingen lavede vrøvl, ingen skældte ud, ingen parkerede ulovligt og ingen skulle hentes på et fejeblad! Og så var det i øvrigt ikke så knapt med pladsen, som jeg havde frygtet.

Fin opbakning på trods af vinterferien
Da tilmeldingen udløb, var kun 124 løbere tilmeldt via O-service, det laveste tal for denne vinter. Imidlertid endte vi med 128 løbere i skoven, hvilket skyldes, at flere løbere dukkede op på aftenen, mens kun få af de tilmeldte blev hjemme i varmen. Det var mit indtryk, at langt de fleste af deltagerne fik en god tur i mørket, og det var da også kun få der havde noget at udsætte på arrangementet efter løbet. Fejlklippene var få, og f.eks. var der kun en enkelt løber, der tog fejl af postnummer 54 og 64, der lå ret tæt ved hinanden. Og mig bekendt udgik ingen løbere denne aften på grund af svigtende lys?
Et enkelt uheld oplevede vi dog, da første løber i mål var faldet og havde fået en flænge i hånden. Blev det til en tur på skadestuen?
I øvrigt var løbet hurtigt afviklet, og da klokken passerede 20:03 manglede vi – i følge løbsprogrammet – kun én løber i mål. Der var tale om en løber, som jeg var overbevist om, at jeg havde set i mål, og som jeg derfor formodede måtte være gået uden om brikaflæsningen. Alligevel ventede jeg med at sende postindsamlerne i skoven, og sammen med dem valgte vi at vente med at starte indsamlingen indtil kl. 20:45, som beskrevet i instruktionen. (En opringning til løberens familie bekræftede da også, at han stadigvæk var i skoven.)
Umiddelbart før kl. 21 kunne jeg så køre hjemad, og kl. 22:32 var lånebrikkerne afleveret i Horsens og resultaterne på nettet!

En status på afgjorte klasser
Mens der ikke er så meget at skrive hjem om vedr. afviklingen af selve løbet, vil jeg i stedet dvæle lidt ved resultaterne – og udråbe de samlede vindere i 12 af de i alt 17 klasser.
5 vindere var allerede var på plads efter sidste afdeling for en uge siden, nemlig Caroline Gjøtterup (Faaborg OK, D21), Marianne Lynge Krogh (Kolding OK, D50), Frederik Bøje (Horsens OK, H12), Rasmus Djurhuus (OK PAN, H21) og Keld Gade (Viborg OK, H60). Nu kan vi så føje endnu 7 vindere til denne række, idet der efter torsdagens løb er faldet en afgørelse i følgende klasser: D12 (Anna Bo Kølbæk, Aarhus 1900), D16 (Rebecca Loft Thyssen, Horsens OK), D20 (Hedvig Valbjørn Gydesen, OK Melfar), D40 (Pernille Buch, OK Gorm), H14 (Niels Dalgaard, Kolding OK), H20 (Andreas Bock Bjørnsen, OK PAN) samt H50 (Kent Lodberg, OK PAN).
Tilbage står vi med 5 klasser, der skal afgøres i Silkeborg Sønderskov den 22. februar. Og her ser det mest åbent ud i H40, hvor ikke mindre end 8 løbere kan stå som vinder i klassen. Faktisk er overhovedet intet afgjort i denne klasse!

Tak til mine hjælpere, igen, igen
Sluttelig endnu en stor tak til Henrik Markvardsen og Hans Christiansen, der for sidste gang i denne sæson agerede postudsættere. Ikke mindst tak til Henrik, der udsatte en del af postudsætningen til sidste øjeblik, fordi der altid er så mange gæster i skoven. De (posterne) skulle jo også gerne være der, når løberne tørnede ud!
Endvidere en stor tak til min familie, der stod for starten endnu engang. Ligeledes en tak til de to postindsamlere fra OK PANs ungdomsafdeling, Torben og Henrik.

Efter en pause i næste uge, hvor jeg tillader mig at holde lidt vinterferie, rykker vi til Silkeborgområdet, hvor Sønderskoven lægger skovbund til vinterens sidste afdeling af NightChamp-serien. Stævnepladsen placeret på P-pladsen syd for Sønderskovvej mellem Virklund og HNIE, lige øst for Rødebækhus, og starten ligger ca. 100 meter fra P-pladsen.
Efter løbet vil der igen i år være mulighed for et bad på HNIE (på drengegangen), efterfulgt af kaffe og brød i spisesalen. Her vil der også være præmieoverrækkelse, som varetages af min kone samt mine sønner.

Vi ses i skoven!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.