Vilhelmsborg – 1. etape, 2017-18

Efter sidste torsdags prolog, hvor jeg kunne tage ophold inden døre med både IT og lungebetændelse, skulle også jeg denne gang befinde mig udendørs, da vi skulle afvikle den første ordinære etape af vinterens NightChamp-serie. Ingen behagelig varme, nej, udenfor i den friske luft – ligesom det var tilfældet med resten af arrangørteamet, der allerede var hærdet af vejret for en uge siden. Efter nogle rigtig fine dage med sol og klart vejr, havde meteorologerne lovet regn op til stævnet – men også at regnen ville ophøre først på aftenen. Og sådan blev det! Da jeg kørte hjemme fra Vejle midt på eftermiddagen, stod det ned i stænger, men da jeg var fremme ved Vilhelmsborg kl. 17:20, var regnvejret ophørt, og hele aftenens stævne kunne afvikles i tørvejr, omend skoven var noget våd efter eftermiddagens regn. Termometret viste – som for en uge siden – ca. 10 grader, og det betød egentlig fint og lunt løbevejr.
Vilhelmsborg er ikke nogen stor og prangende skov, men mange af deltagerne fik deres sag for i det temmelig kuperede område, der var delt af både Oddervej, som de tre lange baner skulle under to gange, og Giber Å, som alle baner – undtagen den blå bane – skulle passere indtil flere gange. Og efterhånden som tiden gik, blev der godt mudret i omegnen af flere af posterne! Mange kom noget beskidte i mål efter en eller flere glideture på “røven” – mens andre benyttede et bad i Giber Å til at få det værste mudder af løbetøjet igen!

Hele optakten til aftenens løb blev i øvrigt noget hektisk for mig. For at minimere tidsforbrug og udgifter til kørsel, kombinerer jeg altid afhentning af løbskort og SI-brikker med et besøg i Horsens OK’s klubhus tirsdag aften, men netop i denne uge viste det sig, at Horsens OK’s brikker var udlånt til anden side, og at jeg ikke kunne få dem før torsdag aften. Dette umuliggjorde tildeling af brikker til løbere, der skulle låne brik, pakning af brikker i klubposer og udskrift af startlister – så jeg måtte til tasterne og maile rundt til klubber i nabolaget, for at bede om hjælp. Heldigvis blev jeg kun mødt at rare og forstående mennesker, og både OK SNAB, Vejle, og Horsens OK’s ungdomsafdeling kunne træde til i nødens stund. Jeg er meget taknemmelig for, at stævnet ad denne vej blev reddet. I øvrigt fik jeg også lige i ugens løb anskaffet en ny aflæserenhed til erstatning for den enhed, der var defekt i sidste uge!

157 løbere i skoven
Med 153 tilmeldte løbere via O-service tegnede det til at blive en lovende aften i skoven – hvad deltagerantallet angik, men på grund af regnen dæmpedes mine forventninger til deltagerantallet en anelse. Hvor mange mon ville blive hjemme på grund af vejret? Disse lidt negative tanker blev dog gjort til skamme, og det viste sig, at flere dukkede op på aftenen for at få en løbetur, og det endte med, at 157 løbere kom ud og kæmpe med terrænet. Egentlig meget tilfredsstillende – og i hvert fald glædeligt for mig, at der tilsyneladende stadigvæk er så stor opbakning til NightChamp. For mig er forarbejdet med baner mm. jo det samme, uanset hvor mange, der deltager! Og så er det jo trods alt sjovere, når der er lidt travlt både i starten og i mål.
Ved aftenens løb spillede al udstyret og softwaren heldigvis med, og der var intet at udsætte på hverken brikker eller de enheder, der var i skoven. Derfor var der heller ikke deltagere, der kunne skyde skylden på SportIdent, når de stod med fejlklip. Den mest almindelige fejl var i øvrigt, at flere af løberne glemte at klippe posten under Oddervej ved begge passager gennem tunnellen – nøjagtig som det var tilfældet sidste gang, jeg arrangerede NightChamp i Vilhelmsborg. Samtidig var der en enkelt deltager, der mistede den elektroniske enhed i brikken og derfor ikke kunne få sat en tid på sine anstrengelser. Heldigvis var der tale om egen brik!

Uhørt hurtig afvikling af aftenens løb
I øvrigt blev aftenen en af de nemme, set med arrangørøjne. Folk mødte ret tidligt op, og kl. 19:15 var sidste mand sendt i skoven. Det betød ligeledes, at sidste løber kunne stemple ind i mål kl. 19:48, og kl. 20:21 kunne postindsamlerne drage mod Aarhus. Selv var jeg hjemme før halv ti – og ved 10-tiden var resultater, baner og stræktider på nettet!
Alt i alt en skøn aften for os arrangører!
Efter blot to løb afviklet skal jeg nok holde mig fra forudsigelser om favoritter til den samlede sejr i år, ligesom jeg vil vente til efter de to næste afdelinger i Hastrup og Boller, inden jeg begynder at kommentere på tendenser i resultaterne. Imidlertid er det tegn på, at deltagerantallet i år vil blive lidt større end sidste sæson. Med 150 og 157 startende løbere i de første to løb har der samlet set været 27 flere starter end sidste år på samme tidspunkt.

Tak til mine hjælpere
Sluttelig endnu en stor tak til Henrik Markvardsen, der fungerede som banekontrol samt postudsætter, samt hans chauffør, Hans Christiansen. Endvidere en tak til mine sønner Hjalte og Silas og min kone Claudia for deres uvurderlige hjælp med afviklingen af starten.
Ligeledes en stor tak til postindsamlerne fra OK PANs ungdomsafdeling.

Næste uges afdeling af serien finder sted i Hastrup Plantage, der aldrig tidligere har været anvendt til natløb – og faktisk kun en enkelt gang til løb i dagtimerne, nemlig i april måned, hvor OK Gorm brugte den til et B-løb. Plantagen er meget flad – så noget atypisk for NightChamp er der kun få poster i skoven og få poster på hver bane. Aftenens tema bliver vejvalg – på baner, der er lidt længere og med betydelig færre poster end vanligt!

Vi ses i skoven!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.