Hastrup Plantage – 2. etape, 2017-18

Så er vi – efter aftenens anstrengelser i mørket i Hastrup Plantage – næsten igennem denne måneds NightChamp-afdelinger, og i skrivende stund mangler vi nu kun løbet i Boller Nederskov på torsdag.
Forarbejdet til netop aftenens afdeling har været lidt mere omfattende end ellers, idet jeg har været uden banekontrol, og selv har måttet tage denne tjans. Det har også betydet flere besøg i skoven, end jeg ellers er vant til, når Henrik Markvardsen har stået for dette arbejde. Det har dog også betydet, at jeg har fået spændende oplevelser i en flot skov klædt i efterårets farver – ikke mindst i form af store flokke af krondyr, som jeg flere gange har truffet på min vej gennem skoven. Samtidig har det slået mig, hvor godt og præcist, jeg har oplevet kortet. Der er – efter sidste vinters storme – mange træer, der ligger i skovbunden, og de er tegnet knivskarpt på kortet som små grønne streger; faktisk så præcist, at man har kunnet orientere efter dem! Den eneste grund til, at jeg ikke har brugt dem som postplaceringer, er, at jeg har været usikker på, om de ville være fjernet, når løbet skulle afvikles. Omvendt er jeg ikke benovet over kurvebilledet, idet mange af de “høje”, der er på kortet, næppe lever helt op til en ækvidistance på 2,5 meter… (De er dog i vid udstrækning brugt i forbindelse med placeringen af posterne).

Der arbejdes i skoven…
Mit sidste besøg i skoven var mandag eftermiddag (i denne uge) – hovedsagelig for at danne mig et indtryk af, om marken, som jeg gerne ville anvende til parkering og stævneplads, nu også var brugbar – den seneste tids regn taget i betragtning. Jeg havde ingen problemer med at køre op på marken, og kunne derfor give mig selv grønt lys til at anvende den efter hensigten. Dog kunne jeg iagttage, at skovens folk var begyndt med deres aktiviteter i skoven – dvs. at store maskiner var på marken og skovvejene omkring denne. De var gået i gang med flisning af de træer, der hovedsagelig var faldet i området syd for stævnepladsen og Kjærvej – i et område, jeg alligevel ikke brugte til løbet. Altså havde jeg ingen betænkeligheder desangående.
Først dagen efter – da jeg havde kontakt til Bent Nielsen, Ok Gorm – fik jeg lidt panderynker, idet Bent kunne berette, at arbejdet med flisningen ville tage til i styrke “de kommende dage” og at skovens folk ville bruge omtalte mark til deres tunge skovmaskiner. Samtidig kunne den tiltagende regn betyde, at den ellers faste mark kunne blive mere eller mindre opkørt og pløret, og at vejen derop kun ville være farbar for terrængående køretøjer. Derfor meldingen på denne hjemmeside om, at man til parkeringen endvidere måtte kantparkere på Kjærvej og ved Damhus – hvilket også blev nødvendigt for rigtig mange af deltagerne, for allerede de første biler, der ankom til stævnepladsen havde deres problemer med pløret. Alt i alt tror jeg dog, at man tog det med godt humør og overlevede, at der blev lidt længere til start, end annonceret i instruktionen.

Hastrup skov: Flad som en pandekage
Allerede i forbindelse med sidste afdeling af NightChamp i februar ’17 – den berømte snevejrsaften – blev jeg spurgt, om ikke det ville være en ide at afvikle en af dette års afdelinger i Hastrup Skov. Godt nok ligger skoven ikke i Nordkredsen – og godt nok er det ikke (som ellers) Ok Pan, Horsens Ok eller Silkeborg Ok, der har kontakten til skoven – men den ligger da inden for det område, hvor jeg ellers afvikler NightChamp.
Derfor tog jeg på et besøg i skoven, og kunne da godt se, at den kunne være interessant til natløb, hvis man ved banelægningen havde fokus på vejvalgsstræk i stedet for finorientering. Derfor valgte jeg at takke ja til tilbuddet og gik i gang med en banelægning, der ville være meget anderledes end det, som NightChamp-løberne ellers er vant til. Det blev så det resultat, man kunne være vidne til i aftes: få poster og deraf følgende lang afstand mellem posterne. På den måde blev løberne tvunget til at være nøjagtige med retning og afstand – ellers kunne det nemt gå galt, idet man i mørket kunne få alt til at ligne hinanden. I øvrigt var der delte meninger om banelægningen, og sådan skal det jo også være.
Da jeg var en af de første, der kom til stævnepladsen, kunne jeg køre op og anbringe bilen som skitseret i instruktionen. Og så var det bare at få pakket ud – i et regnvejr, der gjorde ondt på udstyret! Egentlig havde jeg besluttet at droppe stræktiderne, da jeg ikke kunne holde papiret tørt, men da jeg havde fået vinterstøvler og regntøjet på, stilnede regnen af, og alt blev derfor afviklet som påtænkt – med stræktider. At det så senere igen begyndte at regne temmelig kraftigt (sådan føltes det da i det mindste, da jeg stod stille og ventede på løberne), fik mig ikke til at ændre planerne. Alle fik stræktider og pc’en holdt til regnen.

147 løbere i skoven
Som i sidste uge var der 153 tilmeldte løbere via O-service, men på grund af regnen var der ikke den store søgning til at få et af de resterende kort og en tur i skoven. En enkelt løber meldte sig for at få et kort med en bemærkning om, at han sikkert var den eneste, der var så tosset at bede om at få en tur i natten! Alligevel var det kun få løbere, der blev hjemme, måske fordi Hastrup Plantage var jomfrueligt terræn i natløbssammenhæng. For nogle af løberne blev aftenen dog ikke særligt opmuntrende. Således var anden løber i mål udgået med en fibersprængning, mens det gik noget værre for Lilli Hansen fra Ok Gorm, der måtte hjælpes fra skoven og direkte på skadesstuen med en delvist overreven achillessene. Meldingen lyder på gips – efterfulgt af et halvt års pause. Lilli har det efter omstændighederne godt – og jeg skulle viderebringe en hilsen fra hende til de personer, der hjalp hende derude. Hun var trods alt glad for at det skete først på banen i stedet for langt væk fra stævnepladsen – når nu uheldet skulle være ude.
Endvidere fik jeg indleveret to tabte brikker og et par løbesko – fundet i forbindelse med parkeringen. Den ene brik samt skoene er stadigvæk i min varetægt (men jeg ved, hvem tingene tilhører), mens den anden brik blev afhentet, lige før jeg kunne lukke ned for aftenen. Ud over de glemte effekter kan jeg også berette om en løber, der tabte sin brik i skoven!
Når det er sagt, kan jeg endnu engang berette om et hurtigt afviklet stævne, og kl. 20.18 kunne sidste løber stemple i mål, og jeg kunne luske hjemad, dvs. først til Horsens for at aflevere det lånte udstyr og derefter hjem i varmen og tørvejret i Vejle. Og så i øvrigt overlade det resterende arbejde i skoven til mine 2 postindsamlere fra Ok Pans ungdomsafdeling.

Tak til mine hjælpere
Sluttelig endnu en stor tak til Henrik Markvardsen, der var postudsætter, samt hans chauffør, Hans Christiansen. Endvidere en tak til mine sønner Hjalte og Silas og min kone Claudia for deres uvurderlige hjælp med afviklingen af starten.
Ligeledes en stor tak til postindsamlerne fra OK PANs ungdomsafdeling.

Næste uges afdeling af serien er samtidig sidste afdeling, før vi holder vinterpause indtil 1. februar.  Afdelingen finder sted i Boller Nederskov lige syd for Horsens Fjord – et sted hvor vi en enkelt gang tidligere (november 2009) har afviklet en afdeling NightChamp. I modsætning til dengang har vi denne gang fået lov til at anvende hele skoven til løbet, hvilket giver mulighed for mere interessante baneforløb. Skoven er temmelig flad, så igen får løberne lov til at løbe den fulde banelængde! 

Vi ses i skoven!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.