Amerika Plantage – 4. etape, 2016-17

Så gik de to (vinter)måneder, hvor NightChamp lå stille, og hvor forarbejdet til de tre løb i februar stod på. Allerede før jul havde jeg, da jeg godt var klar over, at der lå en stressende januar måned forude, banerne færdige til vinterens sidste tre afdelinger, og især denne aftens løb tog en del tid. Banelægningen foregik parallelt med, at Frank Linde fik sammenstrikket et nyt kort over plantagen, og med Frank som vejleder og kontrollør synes jeg, at vi fik lavet nogle interessante baner til aftenens aktører. Det oprindelige kort over området – som vi i øvrigt anvendt til en afdeling NightChamp i februar ’12 – var takket være et flot forarbejde af Frank blevet udvidet med to ikke uinteressante, private områder, hvor der hidtil har været forment adgang for o-folket. At det endelige resultat af Franks forarbejde så betød, at kun det ene af disse områder måtte anvendes ved aftenens løb, det er så en anden sag. I øvrigt var især skrænterne ned mod Gjern Å noget vanskeligere at danse med end sidste gang, idet ikke mindst væltede træer og sammenfiltrede brombær visse steder lagde forhindringer ud for løberne. De værste steder var dog forsøgt undgået ved banelægningen.
Med andre ord kom den mørkegrønne farve på kortet til sin ret.

Fin aften til natløb
Da vi sidst havde en afdeling NightChamp i plantagen, valgte en del potentielle deltagere at blive væk, idet plantagen nok ikke virkede så interessant, men allerede dengang fortrød flere deres valg, og det kunne mærkes på aftenens deltagertal, idet der her til aften var godt 40 deltagere flere end i 2012. Således var 134 løbere en tur ude i plantagen med de tilhørende skrænter ned mod Gjern Å. Som for 5 år siden havde vi også her til aften fået lov til at være inden døre i Trollhyttens Infocenter, der i dagtimerne også anvendes af børnehaven. Her var der i læ for vejret mulighed for at jeg kunne stå med mit IT-udstyr, ligesom aftenens deltagere kunne klæde om inden døre. Det var ikke fordi, der var særlig megen plads, men da deltagerne ikke skulle være der alle på én gang, var det da bedre end at stå ude i Vorherres natur og klæde om. (Desværre var der nogle deltagere, der ikke tog løbeskoene af, som jeg ellers havde bedt om – så det betød nogen ekstra rengøring efter sidste mand var draget hjemad. Og hvad værre var, var der også et par deltagere, der brugte pigsko inden døre, hvilket kan koste os en ekstraregning fra ejeren af lokalet)

Fint løbevejr; ikke for varmt, ikke for koldt
En del af aftenens deltagere var også til stede i skoven for 5 år siden – på en aften, hvor det var bidende koldt med temperaturer ned til minus ti grader og sne i skovbunden. Det betød dengang, at mine postindsamlere, Ebbe og René, stadigvæk taler om frosten i kroppen, der ikke engang kunne jages væk i en varm bil med ild i sæderne på vej til Aarhus!
Sådan var det heldigvis ikke i aften! Og selv om kalenderen sagde 2. februar og Kyndelmisse, årets koldeste dag, var der ikke megen kulde at spore på denne aften, hvor termometret sagde nul grader suppleret med en let vind. Det betød, at ingen af aftenens deltagere blev underafkølede ude i terrænet, hvor løbestræk suppleret med kravlen i bakkerne nok skulle holde pulsen oppe og varmen i kroppen.
Kun en enkelt løber – den sidste i mål – var lidt mismodig over vejret, men lige så meget over, at hans lampe gik død, og at han samtidig havde tabt sin brik i mørket. Lidt af en offday!

En aften uden problemer med udstyret
Efter at vi i november måned flere gange havde problemer med postenheder, der periodisk stod af og ikke gav løberne en kvittering for besøget på posten, var vi her til aften forskånet for sådanne problemer. Alt klappede – tro det eller lad være. Det betød, at kun få løbere manglede kvitteringer i deres brikker, og de, der manglede, bar selv skylden og erkendte alle, at de ikke kunne skyde skylden for de(t) manglende klip på hverken banelægger, postudsætter eller udstyret i skoven. Det største problem var i virkeligheden, at to løbere havde glemt at klippe startposten og derfor havde en ekstremt høj løbstid, idet de i dette tilfælde får løbets nultid (kl. 17:00) som starttid. For begges vedkommende kunne jeg dog se et clearingstidspunkt i brikken, og dette tidspunkt fik de så efterfølgende tildelt som starttid. Begge har med andre ord nok en lidt for høj løbstid.

DOFs motto: Let at gå til
Det største problem for mig som arrangør vedrører slet ikke det, der skete i skoven denne torsdag aften, men en episode natten til tirsdag, hvor jeg skulle hente tilmeldingerne til aftenens løb på O-service. Det er vigtigt for at mig at få lagt tilmeldingerne fra O-service over i mit løbsprogram så hurtigt som muligt efter udløbet af tilmeldingsfristen, idet jeg skal bestille kort hos Grafisk Forum i Horsens og nå at hente disse (og det øvrige udstyr til løbet) tirsdag, da jeg alligevel har et ærinde i Horsens denne dag og derfor kan minimere udgifterne til løbet.
Da jeg kobler op til O-service får jeg dog en fejlmelding om, at min browser ikke kan anvendes. Da denne fejlmelding er med stavefejl, og da jeg ikke kan læse noget om dette på DOFs hjemmeside, er min første tanke, at enten min pc eller serveren, hvor O-service ligger, er ramt af en virus, så jeg får travlt med at ”komme væk” fra login-siden igen. Hvad gør man så?
Først næste morgen ser jeg – tilfældigvis – på orientering.dk’s o-snak en mere eller mindre officiel besked om, at Firefox-browseren ikke mere kan anvendes! Hvorfor kan den besked ikke lægges på DOFs egen hjemmeside? I øvrigt er begrundelsen for at lukke ned for Firefox-browseren noget tynd, og – hvis jeg skal tro flere af mine programmørvenner – noget ude af proportion.
Nå, men jeg har så skiftet browser!

En kort status på nogle af stillingerne i de enkelte klasser
Her efter 4. afdeling (og 5. løb inkl. prologen) kunne vi stå i en situation, have den samme løber i en klasse kunne have sikret sig 5 sejre og dermed den endelige sejr.
Dette er ikke tilfældet, men vi kan alligevel nu kåre de første 4 vindere:
I D12 har Johanne Skoubo, Horsens, 4 sejre i 4 starter og kan ikke mere hentes
I D40 har Rikke Holm Jensen ligeledes 4 sejre i 4 starter, og heller ikke hun kan nu indhentes.
I H21 er det igen, igen René Rokkjær, der løber med den samlede sejr. René har sejret i de seneste 3 afdelinger, og han kan derfor allerede nu tage den 8. sejr på stribe i H21.
Endelig er det nu sikkert, at Max Hansen tager den endelige sejr i H70 – også selv om han kom lidt skidt fra løbet her til aften.
Mest åbent ser det ud i H14 og D60, hvor hhv. 8 og 6 forskellige løbere kan løbe med den endelige sejr.

Tak til mine hjælpere
Sluttelig endnu en stor tak til Henrik Markvardsen og Hans Christiansen, der for 4. gang i denne sæson agerede postudsættere. Sammen udgør de to et sammentømret team, som man trygt kan overlade den store opgave at få posterne i skoven til tiden – og placeret på de rigtige steder. At Henrik så i dag måtte kæmpe med en skadet læg og derfor ikke kunne løbe med posterne, det sætter bare opgaven endnu mere i relief. Og som Hans udtalte efter postudsætningen: ”Det kan godt være, at Henrik var skadet og kun kunne gå, men han går godt nok stærkt!” Endvidere en stor tak til min familie, der stod for starten endnu engang – og i visse tilfælde måtte sørge for, at holde enkelte navngivne personer fra at stå og kigge banen igennem før brikken var lagt i startenheden. Men efterhånden ved de jo, hvem de skal holde et vågent øje med! Ligeledes en tak til postindsamlerne fra OK PANs ungdomsafdeling, der ved aftenens indsamling var suppleret af Henrik Jørgensen, der i weekenden skal bruge posterne.

I næste uge rykker vi lidt sydpå til Hansted Skov nord for Horsens, hvor den står på afkortede baner på et helt nyt kort fra efteråret. Som for 3 år siden, da der sidst var NightChamp i skoven, er stævnepladsen ved vandværkssøen i den sydlige ende af skoven.

Vi ses i skoven!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.