True Skov – 3. etape, 2016-17

Så er det snart juleferie
Så kom vi igennem endnu en november måneds natløb – og endnu engang har vi som team bag løbene overlevet regn, rusk og kuldegrader, mens vi har sørget for at sende løberne af sted på nogle oplevelser i aftenens mørke – og ikke mindst at vente på dem i mål. I år har vejret ikke været med os i samme grad som de foregående år (eller husker jeg forkert?), og det har da også betydet nogle dage på langs i ny og næ som følger af det ”trælse” vejr! Således har jeg selv måttet ty til dynerne i ugens løb, da sidste torsdags kulde og regn åbenbart var for meget for mit kadaver. Så er det da godt, at jeg har været på forkant med afviklingen af etaperne og ikke havde ladet en masse arbejde hobe sig op i dagene forud for aftenens løb.

En aften, hvor duggen faldt hårdt
Ved aftenens løb havde jeg valgt en stævneplads, hvor der var gode parkeringsmuligheder, gode toiletforhold og mulighed for proviantering indenfor i varmen både før og efter løbet, nemlig rastepladsen Blankhøj ved E45 vest for Aarhus. I øvrigt samme plads, som blev anvendt ved langdistanceløbet i samme skov i starten af året. 137 løbere havde fundet vej til rastepladsen og var klar til at begive sig ud i skoven, der ikke fandtes for 25 år siden. Det første træ i skoven blev plantet på den rå mark i 1994, og siden da har træerne vokset sig store, og giver i dag mere indtryk af skov end mark. Et nyt o-løbsområde, som vist overraskede de fleste af deltagerne, og som voldte flere garvede natløbere store problemer, da det flere gange kunne være svært at afgøre, hvor langt man egentlig var kommet på sine stræk mellem posterne; alt så jo ens ud i løb og mørke! Skovbund og stier var mange steder fedtede at løbe på, og da området er gammel lermark, kunne vandet også vanskeligt løbe af, så pytter og mudder kunne ikke undgås – og da slet ikke hvor der var lavninger i terrænet. Det betød bl.a. at løberne ved en (måske to) af posterne ikke kunne undgå at få våde sko.
Efterhånden som aftenen gik, faldt duggen mere og mere hårdt, hvilket flere af løberne ikke kunne undgå at lade falde en bemærkning om i mål. Ikke fordi de blev generet stort af duggen/tågen, men som den lå over landskabet, var den et flot syn ude på ruten.
Også i mål faldt duggen hårdt, og det var især noget, min pc led under. Ustandselig dannedes der kondensvand på både skærm og tastatur, og jeg sad/stod hele aftenen med en frygt for, hvornår mon den ville gå ned som en følge af vand i systemet. Til gengæld frygtede jeg ikke, hvornår den mon blev overophedet. Nå, men pc’en holdt hele aftenen, men jeg tror, at den havde godt af komme hjem i varmen og blive aftørret efter løbet.

Endnu engang problemer med et par poster
Ved sidste uges løb i Gludsted kunne vi undervejs i løbet konstatere, at to af posterne (51 og 61) periodevis ikke gav en kvittering i løberens brik, og i alt 18 løbere kom i mål med manglende klip på en af disse poster. Dette kan man jo ikke leve med i længden, og derfor blev det besluttet, at disse to poster skulle erstattes med nogle andre SI-enheder ved aftenens løb. Som sagt så gjort, og alt skulle hermed være i den skønneste orden. MEN! Igen her til aften var der problemer med netop disse to poster. Og denne gang var fejlen ved posterne da til at få øje på, idet de konsekvent nægtede at fungere. Det betød derfor også, at alle løbere, der havde en af disse poster (64 løbere på post 61 og 18 løbere på post 51), ved indstemplingen stod med manglende klip. Kun bane 3 og bane 5 gik fri, da de som de eneste ikke havde nogen af de to berørte poster.
Det stod hurtigt klart for mig, at de to nævnte poster ikke virkede, og derfor kunne jeg berolige alle berørte løbere med, at de efterfølgende ville blive godkendt, og at deres strabadser i skoven ikke ville være forgæves (også selv om de ikke havde et kontrolklip i kortet). Da jeg ikke omgås OK PANs SportIdent-system til daglig, har jeg heller ikke haft mulighed for at gennemteste, at alt nu også fungerede, som det skulle, inden posterne blev sat i skoven, og jeg satte min lid til, at reserveenhederne var funktionsdygtige. Så nu står der bare tilbage, internt i klubben, at få fejlen udbedret, så alle poster vil være funktionsdygtige, når vi den 2. februar taget fat på anden halvdel af NightChamp-serien med 4. etape i Gjern Plantage.

Status på stillingerne i de enkelte klasser – nu hvor vi går på juleferie
Nu hvor vi kan gå på julepause, kan vi godt danne os et overblik over, hvordan tendenserne er i de enkelte klasser. I hvilke klasser er der et tydeligt billede, der tegner sig – og hvor ser det mere mudret ud? Lad os derfor se på de klasser, hvor en afgørelse er under opsejling.
I D12 tegner det til, at Johanne Skoubo, Horsens, vil løbe med sejren. Johanne har vundet de tre afdelinger, hun har deltaget i, og hun mangler blot én sejr i de sidste 3 afdelinger for at blive klassevinder.
I D16 har Nanna Poulsen, Silkeborg, og Katinka Kilden, PAN, delt de fire første afdelinger mellem sig med 2 sejre hver. Samlet vinder vil derfor blive den af de to, der klarer sig bedst i februar. Ellers står Rikke Rasmussen, SNAB, klar i kulissen.
I D21 er løbet stort set kørt. Med sejre i de fire første afdelinger, mangler Emma Klingenberg, Faaborg, blot én sejr i en af de sidste tre afdelinger, for alt vinde ”all over”.
I D40 ligger det til Rikke Holm Jensen, der med et ”rimeligt” resultat i to af de tre afdelinger i februar, kan kåres som samlet vinder. Rikke har vundet de 3 afdelinger, hun har deltaget i i november.
I D60 har Pia Gade og Grethe Anæus, begge Viborg, to sejre hver – og også her er det blot et spørgsmål om, hvem af de to, der kommer bedst ud af februars løb.
I H14 ligger den lige til højrebenet for Jakob Mikkelsen, Horsens. Selv om Jakob ikke deltog i True, har han tre sejre i de foregående løb at falde tilbage på, så meget skal gå galt, hvis han ikke tager den samlede klassesejr.
I H16 er løbet stort set kørt. Med sejre i de fire første afdelinger, mangler Andreas Bagger Hagner, Silkeborg, blot én sejr i en af de sidste tre afdelinger, for alt vinde ”all over”.
I H20 tegner det til et opgør mellem Mikkel Holm Nielsen, PAN og Christian Bagger Hagner, Silkeborg, der med to sejre hver er de eneste, der er med i kampen om den endelige sejr i klassen.
I H21 er det igen, igen René Rokkjær, der sætter samtlige konkurrenter på plads, og noget tyder på, at den 8. sejr på stribe i H21 hives i land i løbet af februar.
I H40 har Ebbe Møller Nielsen vundet alle de tre løb, han er deltaget i, så selv om det lige nu ikke rækker til en Top-5 placering i klassen, kunne noget tyde på, at han afgør det hele til sin fordel i februar.
I H50 tyder det på et ualmindelig tæt opgør mellem Kent Lodberg, PAN, Jess Rasmussen, Viborg, og Mogens Hagner, Silkeborg. Disse tre løbere ligger inden for 6 point efter novembers løb.
Også i H60 tyder det på en tæt afgørelse, idet de to løbere, der de seneste år har afgjort klassen mellem sig, Poul Erik Buch, GORM, og Rolf Duedahl, Djurs, på nuværende tidspunkt står helt lige med 384 point hver. Noget tyder også her på en drabelig dyst i februar.
Endelig ser vi et helt nyt navn i spidsen af H70 efter novembers 4 løb, idet Max Hansen, Djurs, med tre sejre i 4 starter indtil nu, har lagt sig solidt i spidsen. Også Max mangler ganske få point for at afgøre det til sin fordel i februar.

Tak til mine hjælpere
Sluttelig endnu en stor tak til Henrik Markvardsen og Hans Christiansen, der sørgede for ikke bare, at posterne kom i skoven, men også stod fair og rigtigt, samt til mine sønner Hjalte og Silas for deres uvurderlige hjælp med afviklingen af starten. Og ligeledes en tak til postindsamlerne fra OK PANs ungdomsafdeling.

Nu står den så på pause indtil 2. februar, hvor turen går til Gjern plantage med stævnecenter ved Danparcs Søhøjlandet – mere følger…
Pausen skal nu bruges til at få pustet lidt ud efter nogle hektiske uger og komme ovenpå igen. Der skal lige arbejdes med de sidste tilladelser, de sidste finpudsninger af banerne og – for Gjerns vedkommende – de sidste justeringer af kortet, hvor Frank Linde er i vælten for at yde et stykke forarbejde, som I – som løbere – kan nyde godt af.
Sluttelig ønsket om en godt jul til jer alle med håbet om, at vi ses igen den 2. februar i skoven…

Vi ses i skoven!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.