Marselisborg Nord – Prologen, 2016-17

Så er vi i gang igen…
Så er vi igen gået over til vintertid, og det betyder samtidig, at det er blevet tid til endnu engang NightChamp i det midtøstjyske område. Forberedelserne har været i gang i temmelig lang tid – ja, faktisk var jeg allerede i foråret ude for at få de første aftaler på plads, hvad angår skovtilladelser, revision af valgte løbsterræner samt aftaler med de hjælpere, der er så nødvendige for gennemførslen af løbene, men som I som løbere ikke rigtig ser. Ligeledes har jeg været tidligt i gang med banelægningen og har rekognosceret i skovene med henblik på at finde gode vejvalg, gode postplaceringer og i det hele taget være lidt på forkant med planlægningen. Som bekendt er jeg jo lærer, og med omlægningen af vores arbejdstider for et par år siden, er det ikke altid lige let at tage et smut i skoven efter arbejdstid – her må man planlægge skovbesøg lidt mere struktureret end tidligere.
Men takket været hjælpere – i denne omgang Henrik Markvardsen, der er trådt til som både banekontrol og postudsætter, Kell Sønnichsen, der har stået for en rekognoscering og nytegning af flere områder af aftenens løbsterræn, Flemming Nørgaard, der har stået for opsætningen af kortet samt PANs ungdomsafdeling, der stod for indsamlingen af posterne – har arbejdet med løbet været overkommeligt for mig. Så stor tak til ovennævnte personer.

Ovennævnte store hjælp har været af vital betydning for mig, da jeg igen i år havde valgt at holde forlænget efterårsferie – denne gang på Madagaskar, og først var tilbage under danske himmelstrøg søndag aften – altså bare 4 dage før prologen. Så sideløbende med de sidste forberedelser til aftenens løb skulle jeg kæmpe med et fyldt skrivebord på min arbejdsplads, der blot ventede på, at jeg igen kunne tage fra. Af samme grund havde jeg i år været endog meget tidligt ude med at træffe aftaler og ikke mindst at få banerne til de først 4 løb her i november gjort færdige. Og en del af forberedelserne i aftenens løb kunne først klares, når jeg kendte deltagertallet, så der har været nok at se til de seneste dage.

Denne sæson afvikles NightChamp for 13. gang, og der er da tegn på, at serien stadigvæk kan trække løbere af huse og ud at løbe i skoven, der efterhånden bærer spor af efteråret! Torsdag aften var der således tilmeldt 150 løbere, hvoraf kun 11 valgte at blive hjemme fra turen i Marselisborg, der – sædvanen tro, når der er tale om prologen – blev afviklet med udgangspunkt i OK PANs klubhus, Silistria. Der var lidt grøde i luften, men ikke noget, der virkelig kunne genere løberne, og med en temperatur på 5-6 grader, var der egentlig tale om fint løbevejr. Og efter løbet kunne PANs ungdomsafdeling byde på varm mad – lasagne med tilbehør – til de løbere, der havde lyst til dette, efter en tur i badet. At der så blev tale om noget af et tilløbsstykke, så der ikke blev mad til alle, ja, det kan vel bare tilskrives kokkene. Og så har jeg lige lovet at beklage, at der var en del løbere, der måtte gå tomhændet fra bordet med lasagnen og råkostsalaten…

Flot fremmøde
NightChamp er kendt som et stævne, hvor man roligt kan sende nybegyndere, børn og unge uerfarne løbere i skoven, så de kan få erfaringer i nattens mørke. Først og fremmest får jeg mange positive tilbagemeldinger om banernes sværhedsgrad og længde, men derudover er der mange løbere i skoven på et ret begrænset område, så man kan næsten altid se lys et eller andet sted i mørket, og man føler sig aldrig alene. Jeg er naturligvis glad for de mange positive kommentarer, jeg får på kvaliteten af banerne, og selv om det er meget tidskrævende at lave løb uge efter uge, hvor kvaliteten (helst) skal være i top, og selv om jeg næsten hvert år truer med, at ”det var så den sidste gang, jeg ville bruge så megen tid på at arrangere natløb”, så er jeg alligevel blevet klogere, når jeg har sundet mig lidt og vinterens strabadser er kommet lidt på afstand. Og det flotte fremmøde viser vel bare, at der er behov for et NightChamp? Og så tak for de mange positive kommentarer, både før og efter løbet. Det er altid rart at tale med mennesker, der har haft en god oplevelse ude i skoven, og ligeså rart, at det ikke er banelæggerens fejl, når noget går galt!
En enkelt ting må jeg dog tage på arrangørkappen: En enkelt post ude på banen – post 52 – var tilsyneladende periodisk ude af drift. Dette viste sig bare ikke at være tilfældet, for da vi prøvede at komme til bunds i sagen, viste sig, at det kun var SI-brikker af typen 9, 10 og 11, der drillede. Teorien går på, at post 52 måske står lidt lavt i spændingen, og da netop de ovennævnte brikker kræver lidt ekstra spænding end de ælder SI-brikker, ja, så kvitterer enheden ikke et brikbesøg. Hvorom alt er: post 52 er erstattet af en anden post i næste uge; og så burde problemet være løst.
Og til info: alle løbere med manglende kvittering på post 52 er efterfølgende godkendt!

Sædvanen tro var der med de mange deltagere også i år indikeret en skarp konkurrence i flere af klasserne, og mange gode natløbere, herunder flere både nuværende og tidligere landsholdsløbere, var på startlisten. Endvidere anvendte TVO, Team Vejle Orientering, løbene som en del af deres træningsserie.
Da klokken slog et kvarter i 21 havde vi alle løbere i mål, så postindsamlerne kunne komme i skoven og efterfølgende komme tidligt hjem!

Tak til mine hjælpere
Sluttelig endnu en stor tak til Henrik Markvardsen, der fungerede som banekontrol samt postudsætter, der sørgede for at alle posterne stod fair og rigtigt, samt til mine sønner Hjalte og Silas (og dennes kæreste, Karoline) og min kone Claudia for deres uvurderlige hjælp med afviklingen af starten. Og ligeledes en tak til postindsamlerne fra OK PANs ungdomsafdeling.

Næste uges afdeling af serien finder sted i Silkeborg Vesterskov med stævneplads ved Søbadet, beliggende ved vej 52, Horsensvej.

Vi ses i skoven!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.