Silkeborg Vesterskov – 1. etape, 2016-17

Brrrr… Det blev en kold novemberaften, da vi i Silkeborg med udgangspunkt i Søbadeanstalten ved Almind Sø skulle afvikle den første ”rigtige” etape af vinterens NightChamp-serie. Efter en dejlig behagelig start i sidste uge, hvor jeg kunne sidde inden døre på Silistria i noget, der lignede varme, var det her til aften blevet hverdag for arrangørteamet, da hele teamet var rykket udendørs. Godt nok befandt mit startpersonale sig udenfor i Marselisborg for en uge siden, men det var dengang under helt andre temperaturforhold med ca. 5 plusgrader. Denne gang havde termometret sneget sig under nul og det sted, jeg havde fundet til starten, var noget mere udsat for vejr og vind, så det var nogle forfrosne ”unger”, der kunne sætte sig i bilen efter sidste start og køre sydpå mod varmen i Vejle. Jeg selv stod noget mere beskyttet i herreomklædningen ved Søbadet, så selv om det var koldt – især efter nogle dage, hvor nattemperaturerne havde været nede og vende på minus 10 grader – og selv om sneen lå stort set overalt i området, var det da ”til at holde ud”. Jeg tror i øvrigt ikke, at løberne lagde mærke til kulden i samme grad som vi arrangører, for så snart man kom i bevægelse, var det egentlig behageligt nok at løbe – kunne jeg forstå på løbernes reaktioner i mål.

Hele optakten til aftenens løb blev i øvrigt noget hektisk for mig, da jeg i skyndingen lige havde glemt, at jeg hele dagen var ude af huset med elever til et arrangement, der krævede min opmærksomhed – hele tiden! Og da jeg samtidig var i en noget ophedet maildebat om ret og rimelighed i undervisningen med en journalistelev på et større dansk dagblad, blev min tid lidt presset, og først da vi lidt over fem om eftermiddagen var nået frem til Silkeborg gik det op for mig, at jeg egentlig slet ikke har spist hele dagen. Altså ud at købe en salat, så aftenens strabadser kunne udholdes. I øvrigt slog det mig, at der stadigvæk kl. halv seks ikke var dukket en eneste af aftenens deltagere op, ligesom jeg heller ikke havde set noget til min trofaste hjælper og postudsætter i Silkeborgområdet, Erik Bobach. Altså ingen deltagere og ingen melding om, at alt var ok! Nå, men det løste sig jo. Erik meldte klar, og deltagerne kom som bekendt, så aftenens løb kunne afvikles efter planen. I alt var der 164 løbere tilmeldt, men af disse valgte ikke mindre end 23 at blive hjemme, hvilket er en noget større procentdel, end vi ellers er vant til ved NightChamp. Lad os tilskrive vejret de mange ikke-startende løbere… Og lad os konstatere, at løbet med 23 ikke-startende løbere satte en negativ rekord for NightChamp.
Som en ekstra lille bonusinfo kan jeg oplyse, at aftenens løb var sat op til trykning af Steen Frandsen, der tog sig tid til denne opgave på trods af, at han ellers er travlt beskæftiget med at tegne kort på Sjælland! Det betød endnu engang tydelige kort i noget nær den bedste kvalitet, vi kan tilbyde i Danmark.

Set fra min plads i omklædningsrummet ved Almind Sø forløb aftenens løb stort set optimalt. Ingen poster der svigtede, ingen uheld blandt løberne, ingen problemer med IT-systemet og ingen poster, der stod forkert. Det var i det hele taget ikke nemt at finde noget at besvære sig over, og allerede 20:46 var sidste løber i mål, og jeg kunne forlade stævnepladsen og overlade skoven til de 4 post-indsamlere fra PANs ungdomsafdeling. Det betød ligeledes, at jeg et par timer senere kunne have resultater, kort mm på nettet.
Og som noget nyt i år har jeg også lagt banerne op i Livelox, så løberne har mulighed for at lægge deres GPS-spor op og sammenligne deres løb med andre deltagere på samme bane. En stor tak til Jens Liengaard fra SNAB, der har hjulpet med denne service.

Efter blot to løb afviklet skal jeg nok holde mig fra forudsigelser om favoritter til den samlede sejr i år, ligesom jeg vil vente til efter næste afdeling i næste uge i Gludsted, inden jeg begynder at kommentere på tendenser i resultaterne. Imidlertid er det tegn på, at deltagerantallet i år vil blive lidt mindre end de to foregående sæsoner, uden at jeg dog kan finde nogen forklaring på dette. Med 139 og 141 startende løbere i de første to løb har der samlet set været 58 færre starter end sidste år, på samme tidspunkt. Men lad os nu se tiden an; tallene kan jo forandre sig.

Tak til mine hjælpere
Sluttelig endnu en stor tak til Erik Bobach, der fungerede som banekontrol samt postudsætter, der sørgede for at alle posterne stod fair og rigtigt, samt til mine sønner Hjalte og Silas (og dennes kæreste, Karoline) og min kone Claudia for deres uvurderlige hjælp med afviklingen af starten. Og ligeledes en tak til postindsamlerne fra OK PANs ungdomsafdeling.

Næste uges afdeling af serien finder sted i Gludsted Plantage, hvor der også blev afviklet en etape i 2014. Oprindelig skulle denne etape have været afviklet i Boller Nederskov umiddelbart syd for Horsens Fjord, men da der har været problemer med rekognosceringen og rentegningen af et nyt kort over skoven (det gamle kort er fra 2010), må vi vente til næste år til at afvikle en afdeling i denne skov. I stedet bliver det som sagt Gludsted, der står for skud, hvilket heller ikke er et ringe terræn, især ikke da vi har fået tilladelse til at løbe i en privat parcel, kendetegnet ved diffust terræn uden stier eller andre tydelige ledelinjer. Og hvem husker ikke sidste gang, vi brugte plantagen, hvor mange bommede rundt i en fåreindhegning?

Vi ses i skoven!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.