Hårup Sande – 6. etape, 2015-16

Så takker vi af for denne vinter…
Det var så det for denne vinter! Endnu en sæson NightChamp er forbi med 7 natløb i det østjyske område, hvor jeg – som arrangør og banelægger – har bestræbt mig på at finde spændende og udfordrende terræner, som ikke alle har løbet i alt for mange gange. Nogle af terrænerne var flade og forholdsvis letløbt, mens andre var mere bakkede og udfordrede deltagerne på både fysikken og o-teknikken, men fælles for dem var, at jeg gerne ville give deltagerne forskelligartede oplevelser i terræner, der var spændende og/eller ukendte og/eller overraskende.
Samlet set har vi ikke haft de store problemer med skovtilladelser, udstyr – hverken det tekniske eller posterne i skoven – eller med løbernes adfærd. På den del, der vedrører skovtilladelserne, var det lidt vanskeligt at få kontakt til de rigtige folk til 3. etape i Gjern plantage, hvilket betød, at jeg med temmelig kort varsel flyttede denne etape til Skablund nord for Horsens fjord, hvor jeg allerede havde en forhåndsgodkendelse til løbet. Om det betød noget for deltagerantallet, kan jeg jo ikke sige; blot kan jeg se, at deltagerantallet ved netop denne afdeling blev det mindste i denne vinter. Lidt ærgerligt, da de færreste havde løbet i skoven før – og det har de så stadigvæk ikke!

At jeg så på det personlige plan har haft nogle frustrationer, der nær havde fået mig til at droppe ud af arrangementet og aflyse de sidste afdelinger, ja, det er der vel ikke så mange, der har mærket. Men hvorom alt er, så ser det lige nu ud til, at der også næste vinter vil være en NightChamp-serie at se frem til – med samme koncept som hidtil – men det kræver, at der sker nogle organisatoriske ændringer i mit bagland. Ændringer der tilsyneladende er på vej. Jeg går således lige nu med et håb om, at jeg om et par år vil kunne fejre et markant jubilæum som banelægger og arrangør ved natløb, idet jeg med årets 7 afdelinger har stået i spidsen for 77 natløb – både som banelægger og arrangør.

Desværre kiksede det med den sædvanlige afslutning
Ingen præmieoverrækkelse inden døre på HNIE og ingen aftenbrød i år, desværre!
Traditionen tro ligger sidste afdeling af NightChamp i Silkeborgområdet, hvilket jo skyldes at vi afslutter vinderens serie med aftenkaffe, -brød og præmieoverrækkelse på HNIE, under ledelse af min kone, Claudia. Dette skulle også have været tilfældet i år, men da HNIE netop denne torsdag aften havde valgt at lægge deres fastelavnsfest for skolens elever – og da min kone samtidig var fraværende på grund af en skolerejse til Berlin – nøjedes vi med løbet i Hårup Sande, uden kaffe og brød, og lavede så en præmieoverrækkelse løbende som klasserne blev afgjort ”on location”. Heldigvis var der ikke de store problemer med at få beregnet, hvem der løb med sejren i de enkelte klasser; dertil havde løberne hjulpet mig næsten optimalt, idet alle klasser på nær H21 og H70 allerede var afgjort efter afdelingen for fjorten dage siden i Nim.

Lidt situationer fra aftenens løb
Selv om jeg ovenfor lidt kry har skrevet, at stort set alt vedrørende det samlede arrangement i år forløb uden større fejl, samlede de uregelmæssigheder, der overhovedet forekom, sig om netop denne aftens løb i Hårup Sande. Ikke store fejl, men alligevel. Således løb en løber i skoven med et forkert briknummer – et nummer som løberen ikke var anmeldt med, og det blokerede en kort tid for aflæsningen, indtil jeg ”fattede”, hvad der var sket. En løber kom i mål, og fattede ikke, at han skulle diskes; han sammenlignede stræktider med andre på samme bane – og han havde jo de rigtige stemplinger! Mystik, mystik, indtil ægtefællen kom i mål – også disket – og fortalte, at de havde løbet med hinandens brikker. En sjov hændelse, som vi jo kan grine ad bagefter, men det er ikke sjovt at stå i situationen og ikke vide, om der er fejl i programmet.
Allerede før postudsætningen kunne vi konstatere, at to enheder skulle i skoven – uden at vi kendte nummeret på dem. Men her var postudsætteren, Erik Bobach, snarrådig, og han stemplede posterne med sin egen brik, og vi kunne så i ro og mag før løbet få korrigeret numrene i softwaren, så ingen mærkede denne fejl. De to berørte poster var i øvrigt kun brugt på bane 2.
Imidlertid mærkede alle løberne på bane 3, at en af posterne ikke kvitterede med et signal, når den blev stemplet. Det drejede sig om post 52, der viste sig at være defekt. Efterfølgende fik jeg at vide, at det i øvrigt var en kendt sag, at den ikke virkede. Alle løbere på bane 3 har efterfølgende fået godskrevet et klip på posten.

Efterhånden som løberne kom i mål kunne jeg også overrække præmierne for den samlede klassesejr for denne 12. sæson af NightChamp, også selv om jeg – da der var allermest stress på – glemte et par løbere (fra Pan). Undskyld, Sofie og Kent! Jeg skal nok følge op på dette ved førstkommende lejlighed.
Med det senere starttidspunkt end ellers – på grund af det kommende forår – var vi også lidt senere hjemme end ellers. Klokken 21:30 gik postindsamlerne i skoven, og klokken 21:40 stemplede den sidste af de 156 startende løbere ind, og så var det ellers bare at komme hjemad, mens jeg kunne høre lidt sport i radioen undervejs og konstatere, at mit favorithold i fodbold gik videre i Europa League. Og termometret viste 2 plusgrader! Vi har vel nok været heldige med vejret i år; ingen regn – og stort set ingen frost på nogen af løbsaftenerne.

Så faldt de sidste brikker på plads…
Det meste af spændingen var – som beskrevet ovenfor – i forvejen taget ud af løbet i 15 af klasserne, hvor vinderne allerede var på plads inden aftenens strabadser i Silkeborgmørket. Tilbage stod blot at få afgjort klasserne H21 og H70, hvor der dog – i begge klasser – var tydelige tegn på, hvem der ville kunne vinde. Således ville de to PAN-løbere René Rokkjær og Flemming Nørgaard løbe med den samlede sejr i deres respektive klasser – hvis de blot ville være i stand til at fuldføre aftenens løb med et ”anstændigt” resultat. Og det var jo netop det, René Rokkjær levede op til, mens Flemming Nørgaard aldrig rigtig kom sig over et markant bom på post 3, så Frants Nielsen fra Herning OK for andet år i træk kunne løbe med sejren i H70.
Lidt interessant viden er det (måske?), at René Rokkjær for 7. gang ud af 7 mulige tog sejren i H21, samt at man blandt årets klassevindere kunne finde et søskendepar (Sofie og Anders Secher Thomsen, PAN) samt tre sæt forældre/børn (Rikke og Mikkel Holm, Horsens/PAN), (Anette Lund og Josefine Lind, Gorm), Peter og Nanna Poulsen (Silkeborg OK)
Stort til lykke til alle vinderne!

Og så er det ellers regnskabets time:
Fordelt på klubber blev klassevinderne:
OK PAN: 5 vindere: D20 (Sofie Secher Thomsen), H12 (Anders Secher Thomsen), H16 (Mikkel Holm Nielsen), H21 (René Rokkjær), H50 (Kent Lodberg)
Horsens OK: 3 vindere: D12 (Theresa Skouboe), D40 (Rikke Holm Jensen), H14 (Jacob Mikkelsen)
Silkeborg OK: 2 vindere: D14 (Nanna Lysemose Poulsen), H40 (Peter Sinding Poulsen)
OK GORM, Jelling: 2 vindere: D21 (Josefine Lind), D50 (Anette Lund)
OK Melfar: 1 vinder: D16 (Hedvig Gydesen)
OK SNAB, Vejle: 1 vinder: H20 (Rasmus Nygaard Rasmussen)
Viborg OK: 1 vinder: D60 (Grethe Anæus)
OK Djurs: 1 vinder: H60 (Rolf Duedahl Nielsen)
Herning OK: 1 vinder: H70 (Frants Nielsen)

Tak til mine hjælpere
Sluttelig skal der lyde en stor tak til min familie; min kone, Claudia, og mine to sønner, Hjalte og Silas, der endnu engang stod for afviklingen af starten – som det i øvrigt har været tilfældet ved alle årets 7 løb. De har indarbejdet en fin rutine, og det tyder – vurderet på løbernes kommentarer – på, at starten afvikles med stor ro og erfaring.
Endvidere stor tak til Erik Bobach for banekontrol og postudsætning, samt medlemmer af OK Pans ungdomsafdeling for indsamlingen af posterne, som det i øvrigt har været tilfældet ved alle denne vinters 7 løb. Det har været rart at vide, at dette arbejde har ligget i trygge hænder!
Uden mine frivillige hjælpere var der ikke fra min side overskud til at stå for et arrangement som dette, hvor i gennemsnit 150 løbere er i skoven pr. aften!

Og så er det ellers familien Dagsberg/Thomsens tur til at komme ud at løbe…

Vi ses i skoven!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.