Moesgaard/Giber Å – 2. etape, 2015-16

Efter at vi i sidste uge lige var et smut forbi bakkerne syd for Silkeborg, var vi igen i denne uge tilbage på Aarhuskanten. Vi var – i forhold til prologen – rykket lidt sydpå, hvor vi havde fået lov til at anvende P-plads og arealer omkring det gamle og nye Moesgaard Museum til afvikling af aftenens etape.
Generelt blev der – for os som arrangører – tale om en stille aften, hvor der ikke var de store problemer med afviklingen af etapen. Optakten til aftenens løb havde dog ikke været særlig opløftende, idet det havde regnet stort set uafbrudt de sidste mange dage op til løbet, og da vi kørte hjemmefra Vejle nogle timer før løbet var det stadigvæk med regnen silende ned. Men efterhånden som vi nærmede os Moesgaard stilnede regnen af, og vi kunne derfor – under hele løbet – stå udenfor i noget, der blev en stille, kold og stjerneklar aften. Igen regn fra oven!
Med til historien hører, at vi endnu engang – nøjagtig som i sidste uge – oplevede at hænge i en kø bag et uheld på motorvejen; denne gang blot få minutter efter at vi var kørt på, nemlig ved Hedensted. Og endnu engang måtte vi lige have trykket på nogle knapper for at varsko vores postudsættere om, at vi kunne blive forsinket. Da trafikken dog rimelig hurtigt igen gled på motorvejen, kunne vi dog afblæse, og vi var stort set fremme på det tidspunkt, vi havde adviseret. At en del andre blev berørt af uheldet er en anden sag, men vi fik dog alle i skoven inden for tidsrammen.

En mudret og våd fornøjelse
Det er vores indtryk, at de fleste af aftenens deltagere også denne aften fik en fin oplevelse i skoven. Det på trods af, at mange af løberne kom tilbage med et indtryk af, at der var temmelig mudret og fedtet i skoven. Dette er ikke noget, vi tager ansvaret for, det var bare en naturlig konsekvens af det vejr, der havde været på det sidste, og det var ikke tilfældet, da jeg sidste gang var ude at rekognoscere i terrænet. Heldigvis var tilbagemeldingerne vedrørende kortet og banerne overvejende positive. Kortet var nylig rekognosceret af Flemming Nørgaard – banerne var som sædvanlig drejet af undertegnede og posterne var – som det er vanligt, når vi løber på Aarhuskanten – sat i skoven af Henrik Markvardsen, så der var ikke mange onde tunger om nogen af de dele. Vedr. banerne, så havde jeg denne gang bestræbt mig på, at løbet – trods det at der var tale om et løb af normal NightChamp-længde – skulle afvikles på et forholdsvist lille område, hvor der gerne skulle være masser af lys at se i skoven under hele løbet. Sluttelig skal jeg endnu engang beklage, at reflekserne på poststativerne i nogens øjne var lidt svage. Det skyldes, at vi løber på Pans stativer, og at ”de” mener, at man – med de lamper, vi løber rundt med nu om dage – ikke skal have for meget foræret, samt at det er terrængenstanden, der skal orienteres efter, ikke stativerne. Det er der delte meninger om, men her til aften oplevede en af de ansvarlige for Pans materiel at bomme, fordi han ikke kunne se stativet – så mon ikke der nu foretages noget, hvad angår stativernes synlighed i mørket?
Apropos udstyret, så oplevede vi endnu engang en enhed, der drillede. Posten med nummer 51 var – i forhold til løbet for 14 dage siden – blevet udskiftet, men i den forbindelse ikke synkroniseret. Derfor fik alle de løbere, der havde denne post, et par mærkelige stræktider. Ikke at det betød noget for godkendelsen af løberne, men mærkeligt så det ud.

Lidt tilbagegang i deltagerantallet
Efter to rigtig godt besøgte stævner de to foregående torsdage oplevede vi en lille tilbagegang ved aftenens løb, lige som vi – noget atypisk for NightChamp-løbene – oplevede et større antal ikke-startende løbere, end vi ellers er vant til. Så længe vi ser på antallet af tilmeldte løbere, kunne nedgangen betyde, at området omkring Giber Å ikke er så attraktivt, og at der efterhånden har været afviklet for mange stævner i netop det område? Eller skyldes det mon, at man på denne aften skulle løbe den normale distance, hvor man ellers de sidste uger er sluppet med en distance, der har været 20 % kortere. Ellers kan jeg ikke rigtig finde nogen forklaring på, hvorfor stævnet havde færre tilmeldte. I denne uge var der 162 tilmeldte løbere – hvor der til sammenligning var 165 til prologen og 184 i Silkeborg Sønderskov i sidste uge.
Hvad angår antallet af startende løbere var der 20 tilmeldte, der valgte at blive hjemme. Dette er med stor sandsynlighed for de fleste sket på grund af vejret. Kom man f.eks. sydfra, stod den på regn under hele stævnet, og det kan godt være lidt svært at komme ud fra de varme stuer, når alternativet er natløb i regn og mudder. I øvrigt oplevede os vi, at regnen tog til i løbet af aftenen, efterhånden som vi igen nærmede os Vejle.
Endelig er det værd at nævne, at vi netop i aften kunne køre fra Moesgaard klokken 21, idet sidste løber stemplede ind 20:59 – dejligt, at også vi kunne drage hjem i varmen og gøre resultatlister mm. færdige, inden det blev alt for sent.

Lidt om resultaterne
Aftenens resultater på banerne resulterede i, at antallet af løbere, der har fået 100 point i hver af de tre første etaper er nede på 5 løbere – hvoraf de 4 også har vundet de respektive afdelinger. På pige-siden er der tale om Hedvig Gydesen (D16, Melfar) og Grethe Anæus (D60, Viborg), mens der på drengesiden er tale om Jakob Mikkelsen (H14, Horsens), Kent Lodberg (H50, PAN) og Rolf Duedahl Nielsen (H60, Djurs). Disse 5 løbere har så med andre ord lagt sig i spidsen i kampen om den samlede sejr i denne vinter.
I mange af de øvrige klasser tegner det til en drabelig dyst om sejren, idet flere har budt ind med stærke præstationer her i de første af de i alt 7 løb. I de yngste klasser er der således et tæt løb mellem stort set alle deltagerne, og i D21, hvor der de sidste to år ikke er kåret en vinder, ser det ud til, at 2 juniorer skal kæmpe om den endelige sejr og æren!

Tak til hjælperne ved aftenens løb
En stor tak til Henrik Markvardsen, der fungerede som banekontrol samt postudsætter, der sørgede for at alle posterne stod fair og rigtigt, samt til mine søn Silas og min kone Claudia for deres uvurderlige hjælp med afviklingen af starten, der her til aften måtte undvære en syg Hjalte. Og ligeledes en tak til postindsamlerne fra OK PANs ungdomsafdeling, der – som det stod skrevet i instruktionen (og nævnt ovenfor) – kunne komme i skoven kl. 21.00.

Næste uges afdeling af serien finder sted i Skablund Skov, der ligger ved Sondrup Strand nord for Horsens Fjord. Parkeringen er på P-pladsen ved tæt ved stranden – ikke en P-plads med uanet plads, men med lidt hjælp fra alle (læs: lidt tæt parkering), skulle det kunne gøre at få alle anbragt alle biler. Stævnecentret er i den nordvestlige del af P-pladsen!
Da mødestedet er tæt ved stranden er der også mulighed for at komme ud at få en dukkert i det friske, kølige vand (Horsens Fjord) efter løbet. Bemærk, at jeg ikke ser mig i stand til at være livredder for de løbere, der ønsker en tur i bølgerne efter løbet. Dette sker på egen risiko!

Vi ses i skoven!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.