Fløjstrup Skov Syd – 3. etape, 2014-15

Sidste afdeling inden to måneders vinterpause
Aftenens 3. afdeling af vinterens NightChamp-serie markerede afslutningen på første halvdel af serien, som vi – som arrangører – kan se tilbage på med stor tilfredshed. Vi har haft fine vejrbetingelser, stor velvilje fra skovens folk og stor opbakning fra løberne, der har støttet op om løbene i stor stil – hvad mere kan man forlange? Det har for mig og min familie, der har lagt et stort forarbejde i løbene, været inspirerende at møde mange, glade løbere på stævnepladserne, både før start og efter målgang. Og tak for de mange konstruktive kommentarer fra jer som deltagere! Jeres kommentarer vil blive hørt og vil forhåbentlig være med til at udvikle NightChamp til at blive endnu bedre.

Aftenens løbsterræn i den sydligste ende af Fløjstrup har vi en gang tidligere anvendt til en afdeling af NightChamp – nemlig for 2 år siden, hvor vi den 8. november lagde ud med første etape i et terræn, der dengang var præget af den megen regn, der var faldet over en længere periode op til løbet. Så hvis aftenens løbere husker skoven som en våd og tung skov, ville de måske denne gang være lidt positivt overraskede? Blød og tung er nok ikke de første ord, der falder en ind, men snarere til tider uren, usigtbar og langsom! Den sydligste del af Fløjstrup skov er ikke kendt som en let skov at finde vej i om natten, for de mange stier, den stedvise urene bund og den til tider ringe sigtbarhed giver rige muligheder for at lave fejl. Som banelægger behøver man ikke at finde decideret svære postplaceringer; det klarer skoven helt fint selv! Alligevel (eller på trods af dette) synes jeg, at jeg havde fået drejet nogle fine, udfordrende og reelle baner, hvor ikke alle løbere præsterede at gå lige i posterne. Og så er det da sjovt at se, at selv løbere, der kan påberåbe sig at have et vist lokalkendskab i skoven, kunne ”kage rundt” i terrænet. I mål hørte jeg op til flere løbere fortælle, at de syntes, at skoven var vanskeligere end sidste torsdags terræn, Hårup Sande. Men et eller andet sted er det da tilfredsstillende, at man som arrangør og banelægger kan udfordre løberne på deres o-tekniske formåen, og jeg tror da, at deltagerne hellere vil udsættes for tekniske svære baner med fair postplaceringer, end lette baner med unfair og puttede poster?

Aftenens løb satte ikke deltagerrekord, men det var da tilfredsstillende som arrangør at se, at hele 166 løbere havde tilmeldt sig løbet – og heraf kom de 153 ud i skoven på aftenens baner – i øvrigt 11 mere end ved løbet for 2 år siden. Termometret viste – efter en dag med klart, skyfrit og fint efterårsvejr – omkring de 4-5 grader, og i modsætning til de sidste par torsdage var det tørt og helt vindstille på trods af at vi holdt til helt ude ved Århusbugten. Men i de noget lavere temperaturer føltes det noget koldt at stå mere eller mindre helt stille og vente på løberne i mål. Så det gjorde godt med en kop varm te, da vi var kommet tilbage til Vejle!
Om det skyldtes det tørre vejr eller at jeg denne aften havde andre indstillinger på pc’en, ved jeg ikke, men jeg kunne da konstatere, at der i dag ikke var nogen problemer af strømmæssig art. Hele aftenens løb kunne afvikles på ét batteri, og da jeg lukkede ned efter at sidste løber var i mål, kunne jeg se, at der stadigvæk var strøm på den bærbare til godt og vel en times arbejde. Mærkeligt så meget forskel der kan være fra løb til løb…

I øvrigt skylder jeg vist at fortælle, at flere af aftenens løbere om et par dage vil modtage et girokort til indbetaling af ”forhøjet startafgift”. Bag denne kryptiske melding ligger historien om, at politiet netop her til aften havde valgt at anbringe en fotovogn i Malling, som en del at deltagerne kørte igennem på vej til aftenens løb; og flere chauffører nåede i forbifarten at se, at vognens røde blink virkede efter hensigten. Da jeg ikke selv havde valgt at køre den vej til skoven, kan jeg ikke verificere ovenstående – men må forlade mig på de beretninger, som flere af løberne kunne give ved ankomsten til stævnepladsen. Da jeg selv – senere på aftenen – kørte hjem fra skoven, gennem Malling, var vognen væk.

I øvrigt synes jeg, det var rart at se, at Claudia og Silas – denne gang bistået af Silas’ kæreste, Cecilie – kunne afvikle starten uden den store kø, og at løberne tog det roligt og ikke lagde pres på den for at komme i skoven før tid. Alle kom i skoven, og starten blev – som det har været sædvane ved alle løbene her i efteråret – afviklet i ro og orden. Eneste uregelmæssighed var, at et par løbere sneg sig forbi starterne uden at sørge for at blive noteret som startende. Det betød også, at der kom et par løbere i mål, som jeg ellers havde fået melding om ”ikke-start” på. Ærgerligt, da man da kan risikere, at vi er taget hjem fra skoven i forvisning om, at alle er i mål.

Efter aftenens løb er der stadigvæk 3 løbere, der står med en sejr i alle de første fire afdelinger, og de er derfor snublende tæt ved den endelige sejr. Det drejer sig om klasserne D12 (Laura Holm Nielsen, Horsens OK), D14 (Nanna Lysemode Poulsen, Silkeborg OK) og D60 (Grethe Anæus, Silkeborg OK). I andre klasser tegner der sig et mere speget billede et billede af, hvem der byder ind på den samlede sejr, og i nogle af klasserne er der intet mønster, der peger på en eventuel samlet vinder. I flere af ungdomsklasserne har løberne fra TC Midtjylland i Gludsted og Hårup Sande deltaget på alternative baner, og der har derfor ikke fået point i det samlede NightChamp-regnskab, men da de i resten af løbene (Fløjstrup samt de tre afdelinger i februar 2015) deltager i konkurrencen, kan de om ikke andet skabe ravage i regnskabet – hvis de da ikke kan løbe med en klassesejr eller to. Det bliver spændende at følge dem i februar.

Nu er vi – som bekendt – kommet til jule- og nytårspausen i denne vinters NightChamp, og vi holder derfor pause til den 5. februar, hvor Bjerre Skov sydøst for Horsens står på programmet. Både Bjerre og Risskov, der er programsat til 19. februar, er nye i NightChamp-sammenhæng, og mens der laves et helt nyt kort til afdelingen i Risskov, er kortet over Bjerre fra maj 2014.

Tak til mine hjælpere
Sluttelig skal det lyde en stor tak til Silas, Cecilie og Claudia for deres uvurderlige hjælp med afviklingen af starten. Endvidere stor tak til Henrik Markvardsen, der satte aftenens poster i skoven, ligesom han havde fungeret som banekontrol. Ligeledes en tak til Niklas Ingwersen, der stod for posterne på den lette bane. Endelig en tak til medlemmer fra OK PANs ungdomsafdeling, der efter deres tur i skoven lige tog en ekstra tjans med indsamlingen af posterne.

Vi ses i skoven

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.