Bjerre Skov – 4. etape, 2014-15

Slut med jul – og så tilbage til skoven
Efter en pause på to måneder – december og januar – og efter en mild vinter, hvor nattefrosten først satte ind for ca. 10 dage siden, var vi torsdag aften klar med endnu en afdeling af vinterens natserie, der fortsatte med den 4. afdeling i en skov, der ikke før har været benyttet i NightChamp-sammenhæng. Bjerre Skov er en spændende og krævende skov, der på grund af den megen nedbør de seneste måneder, var tungere og mere fysisk krævende end deltagerne måske ellers tidligere har oplevet den. Da der det seneste stykke tid har været nattefrost, var skoven samtidig visse steder hård og ujævn at løbe på, og det var derfor ikke nogen dårlig ide, at passe lidt på fødderne – og især hvor man satte dem på skovbunden. Skoven blev brugt så sent som i det sene forår 2014 til en divisionsmatch, i øvrigt med den samme stævneplads som ved aftenens arrangement.
Ved aftenens arrangement var der ”kun” forhåndstilmeldt 133 løbere, hvilket måske skyldtes de lave temperaturer, placeringen af løbsterrænet syd for Horsens eller kunne det tænkes, at man er blevet lidt mæt af terrænet i Bjerre, der jo ofte er anvendt i løbssammenhæng? Vinterferie med skiture til udlandet kunne jo også spille ind. Men med et par eftertilmeldinger på aftenen endte vi dog med 135 løbere på startlisten.

Ved aftenens stævne tillod løbsterrænet, at jeg kunne afvige fra mine til tider lidt kringlede baneforløb. Skoven er jo ret stor, og der var derfor plads til at give deltagerne stræk, hvor det snarere var vejvalgsproblematikken, der var i centrum end finorienteringen og de mange retningsskift. Derfor havde flere af banerne også stræk på godt og vel en kilometer, hvor det i løb kunne være svært at afgøre, hvilket af flere mulige vejvalg, der måtte være det hurtigste, og flere opdagede da også først i mål det bedste udenomsvejvalg. Ærgerligt for dem, men det var nu engang sådan, at det mange gange kunne det betale sig at løbe udenom for at undgå grene og andet ris i den ujævne skovbund.

For løberne kunne vi i øvrigt tilbyde omklædning og toilet inden døre i Naturskolen, som jeg havde lejet til aftenens løb. Det betød også for mig den behagelighed, at jeg kunne stå inden døre med strøm og lys, så der var ikke problemer med pc’en denne gang. Det betød også, at jeg allerede inden jeg tog fra skoven kunne lægge resultaterne samt kortene på nettet, så de fleste ville opleve, at de allerede, når de var komme hjem, kunne se deres resultat. Dette skal ikke gentage sig!

I øvrigt forløb aftenen uden uheld af nogen art, og det var da i høj grad en behagelighed for mig, der ellers havde oplevet en uge med stress på grund af omstændigheder i min nærmeste familie. Eneste lille uheld var, at en af de yngste løbere kom i mål – utrøstelig efter at have mistet SI-brikken i skoven. Selv om han vidste, hvor den var tabt, og selv om han havde ledt efter brikken på det omtalte sted, havde han ikke fundet den, og aftenen var spoleret for ham. Jeg tror dog ikke, at han har tabt modet helt; han er i hvert fald allerede tilmeldt den næste afdeling i uge 8 – efter vinterferien.

Ved aftenens løb stillede en større skare af løbere (i alt 22 stk.) fra OK SNAB til start – hvilket skyldtes, at klubben havde valgt at afvikle deres årlige klub-nat-mesterskab i forbindelse med aftenens løb.

Det er også nu – efter 5. af de i alt 7 afdelinger – at vi kan begynde at kåre de første samlede klassevindere. Således er der – med endnu to afdelinger tilbage – 5 løbere, der ikke mere kan hentes i den samlede stilling. Lad os derfor allerede udråbe følgende vindere: Laura Holm Nielsen (Horsens OK, D12), René Rokkjær (OK PAN, H21), Ebbe Møller Nielsen (OK PAN, H40), Kent Lodberg (OK PAN, H50) samt Poul Erik Buch (OK GORM, H60).
Andre klasser er snublende nær ved at blive afgjort, men lad nu lige benene tale først, før vi går videre og udråber flere vindere.

Endnu en tak til mine utrættelige hjælpere
Sluttelig skal det lyde en stor tak til Silas og Claudia, der igen, igen stod for afviklingen af starten. Endvidere stor tak til Henning Hansen og Karsten Stald fra Horsens OK, der satte aftenens poster i skoven, ligesom de efter løbet samlede posterne ind igen.

Efter vinterferien i næste uge er vi klar til næstsidste afdeling, der finder sted i den lille, nemme Risskov i den nordlige udkant af Århus. Her bliver der igen muligheder for omklædning uden døre – ved bilerne på P-pladsen ved Sjette Frederiks Kro midt i skoven. Til lejligheden er kortet gennemgået af Kell Sønnichsen samt Henrik Markvardsen, der endnu engang her fungeret som banekontrol. Det er ligeledes Henrik, der sørger for, at posterne kommer i skoven.

Vi ses i skoven

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.