Palsgaard Plantage – 5. etape, 2012-13

Her til aften kunne vi så afvikle den næstsidste af denne vinters NigthChamp-serie. Og dette foregik i Palsgaard Plantage nord for Nr. Snede i det midtjyske i et løbsområde, der senest har været anvendt til NightChamp i november 2010. Jeg havde endnu engang kunnet lave en aftale om parkering på Palsgaard Træs område, idet aftenens løb var blevet blåstemplet af selve direktøren i firmaet. En stor tak til dem for deres imødekommenhed!
Aftenens kort var helt nyt og fremstillet til lejligheden af Steen Frandsen, der gennem årets første halvanden måneder havde speedet processen i skoven og ved skrivebordet op, således at løberne kunne komme ud i terrænet med et spritnyt kort. I den forbindelse er jeg blevet holdt orienteret om rekognosceringen og korttegningen af Steen og har oplevet tilblivelsen af et kort på nærmeste hold, idet jeg et par gange om ugen er blevet tilsendt et helt opdateret kort – spændende at følge for mig, der ikke har forstand på den side af vores sport! Det endelige baneforløb er således blevet til samtidig med kortet, der lå færdigt for mindre end 14 dage siden.

Siden sidste etape har jeg sammen med konen været sydpå for at få en smule sol i vinterkulden, så der var ekstra stress på til dette løb, hvor en del af arbejdet med edb-delen af løbet samt tilmeldingerne måtte klares via nettet fra Dubai. Men jeg nåede da det hele, og det er ikke min fornemmelse, at løberne har mærket noget til det.
Ved aftenens løb kunne vi præsentere et fint vinterløbevejr, idet temperaturen var lidt under nul grader og der var fuldstændig vindstille. Men koldt var det da endnu engang at stå og vente på løberne – især efter kontrasten til de solrige dage med varme over 30 grader et par dage forinden!

Ved aftenens løb var der 135 tilmeldte løbere – på trods af at TC Midtjylland havde valgt at stå over og lave deres egen træning på posterne i skoven. Om det så var på grund af det kolde vejr, sygdomsepidemi eller fordi det var noget uventet godt i fjernsynet, så stillede ”kun” 121 løbere til start. Rigtig mange af løberne fik i øvrigt bommet temmelig meget på de første poster, der lå i et lidt diffust område lige efter starten – sikkert fordi det virkede letløbet og o-teknisk simpelt, og fordi man derfor fik for meget fart på, således at orienteringen ikke kunne følge med?
I øvrigt skete der ikke mange ophidsende ting i løbet af aftenen – ud over en tabt brik og en løber, der glemte at stemple ind efter målgangen. Dette (den manglende indstempling) betød, at jeg lige måtte vente lidt, inden jeg kunne køre hjem ved nitiden. Heldigvis fik jeg et ring fra løberen, da jeg frysende sad og ventede i min bil; han havde opdaget sin fejl på vej i bilen hjem.

Efter næstsidste afdeling plejer vi også at kunne gøre regnestykket op, hvad angår den samlede sejr i langt de fleste klasser, og således også i år. Allerede efter sidste afdeling i Hestehaven havde vi fundet en afgørelse i 4 af klasserne: D14, H14, H40 og H50, og efter aftenens løb faldt endnu flere ting i hak – og sidste afdeling skal nu blot bruges på at finde de sidste vindere, nemlig i klasserne D16, H12, H20, H21 og H60.
Her efter 5. afdeling fandt vi de samlede vindere i D12 (Hedvig Gydesen, Melfar), D20 (Nina Najbjerg, GORM), D21 (Sarah Naomi Thomsen, PAN), D40 (Anette Lund, GORM), D50 (Britta Ank Pedersen, Horsens) samt H70 (Knud Sørensen, PAN). For to af disse løbere, Nina Najbjerg og Britta Ank Pedersen, er der tale om en gentagelse af sidste års klassesejr. Stort til lykke til alle disse løbere, der vil få deres præmie efter afslutningen af sidste etape på Sletten.
Endelig afslørede aftenens løb, at der ikke vil blive uddelt præmie i klasserne D60 og H16, da ingen løbere i disse klasser kan nå 4 fuldførte løb hen over vinteren.

Tilbage står vi med nogle meget spændende afgørelser i de sidste 5 klasser, hvor der er lagt op til en hårfin afgørelse i alle klasserne. Spændende at se, hvordan førstepladserne skal fordeles om en uge!

En tak til alle hjælperne
En stor tak til Jørgen Jensen og Jørgen Thyssen fra Horsens OK, der stod for postudsætningen lige som sidste gang, vi løb i en af Horsens OK’s skove. Endvidere en tak til Henning Hansen og Karsten Stald for at samle posterne ind igen samt endnu en tak til mine sønner Hjalte og Silas for deres uvurderlige hjælp med afviklingen af starten og support af løberne.

Nu mangler vi så bare afslutningen på årets serie i uge 9 – næste torsdag – med efterfølgende bad og kaffe/brød på HNIE efter løbet. Undertegnede er vært for arrangementet og vil dukke op til præmieoverrækkelsen, når sidste løber er i mål ved Knøsgaarden et par km derfra. Forventeligt vil der være præmieoverrækkelse ca. kl. 21.
Ved sidste afdeling er det endnu engang Erik Bobach, der står for at posterne kommer i skoven og kommer hjem igen. Og husk så, at det er EMIT, der er aftenens kontrolsystem!

Vi ses i skoven!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.