Hestehaven – 4. etape, 2012-13

Efter den obligatoriske pause på et par måneder siden sidste løb i Ølsted Kærskov syd for Horsens, havde vi her til aften flyttet teltpælene nordpå til den lille skov, Hestehaven, der ligger helt ud til Kalø Vig i Århusbugten. Og Kalø Slotsruin var faktisk med på kortet – uden at nogen løbere skulle ud på halvøen med ruinen som en del af løbet! Hestehaven har indtil for nylig været en lukket B-skov, hvor vi som aktive idrætsfolk ikke har kunnet deltage i organiserede konkurrencer. Skoven blev tegnet sidste år og har efterfølgende kun været anvendt til et par træningsløb i OK PAN, ligesom der har været en TC-træning i skoven en enkelt gang i efteråret. Så for de fleste af o-folket var der altså tale om jomfruelig jord! Ikke noget vi så ofte er forvænt med!
Siden sidste etape har vi nået at fejre jul og nytår, og vejret har vist sig fra både sin gode og dårlige side: der har været perioder med kulderekorder og sne, og der har været perioder med forår i luften! Ved aftenens løb var vinteren netop vendt tilbage efter flere milde dage, og temperaturen var marginalt under nul grader. Men koldt var det da at stå og vente på løberne i den lette brise med snefnug i luften!
For undertegnede var en del af januar gået med banelægningen til aftenens løb, lige som Frank Linde heller ikke har ligget på den lade side. Frank har således tilbragt en del tid i skoven samt foran computeren med rentegning, for at løberne kunne præsenteres for et kort, der var helt up to date. Mange tak til Frank for det – og også en tak for postudsætningen, som han klarede sammen med en anden af klubbens ”kæmper”, Ivan Christensen. Endelig en tak, fordi han gennemgik banerne med kritiske briller.
Rigtig mange af de sædvanlige deltagere havde valgt at stå over ved aftenens løb, og ”kun” 80 løbere kom til start – ca. halvdelen af deltagerantallet ved de første to etaper i november! For mange har det sikkert været en psykisk barriere at skulle ”helt til Mols” en torsdag aften, men for mig, der kommer fra Vejle, har køretiden været den samme som til etaperne i Silkeborg, godt en time!

Aftenens løb startede – næsten som det plejede – med nogle udgåede løbere i mål: en løber havde fået en grim, dyb kødflænge i låret ved at løbe ind i en gren allerede inden post 1 og måtte med den første bil mod Århus for at aflægge stadestuen et besøg. En anden løber fór vild mellem post to og tre og trak sig opgivende ud af løbet, mens en tredje løber udgik, fordi hun havde glemt at oplade sin lampe! Endnu en løber havde taget en defekt lampe med fra Odense – og stod uden lys, da han skulle mod start (og endnu engang kunne min reservelampe få en tur i skoven!)
I øvrigt har jeg kun hørt fra deltagerne, at de har haft endnu en fin nattur i skoven! Det skulle da lige være den sidst startende løber på bane 2, der opdagede, at der ikke var et kort til ham i starten. En kilometer tilbage til stævnepladsen for at hente et ekstra kort – og endnu en kilometer til start for at løbe banen. Det manglende kort skyldtes ikke, at jeg ikke kunne tælle eller havde bestilt for få kort – næ, en løber havde ved en fejl taget tre (3!) kort i kassen og først opdaget dette ved post 2! Han kom dog i mål med alle tre kort!

Overraskende nok var der i øvrigt kun 3 ikke-startende løbere på denne lidt kolde aften!

Et enkelt problem havde vi dog – nemlig at posterne ikke var blevet synkroniseret, siden de sidst havde været i brug! Det betød, at nogle af stræktiderne lød absurd korte/lange, og at alle løbere fra sidsteposten til målposten havde en negativ løbstid, da uret i målposten var bagud! En irriterende fejl, der dog ikke betød noget for løbernes indbyrdes placering.

Efter aftenens løb har vi også fundet en afgørelse i 4 af klasserne: Det drejer sig om begge klasser op til 14 år: D14 samt H14, hvor Sara Lysemose Poulsen, Silkeborg OK, og Mads Møller Skaug, OK PAN, indtil nu har gjort rent bord og begge tog deres 4. sejr i aftenens løb. Endvidere har vi også fundet vinderne i klasserne H40 og H50, hvor de to PAN-løbere, Ebbe Møller Nielsen og Kent Lodberg, har vist sig helt suveræne og ikke mere kan indhentes! I samme åndedrag skal endvidere nævnes, at D21-klassen også er så godt som afgjort, idet Sarah Naomi Thomsen, ligeledes OK PAN, er sikker på mindst en delt 1. plads.

En tak til mine hjælpere
En stor tak til medlemmer i OK PAN for hjælp med posterne ved aftenens løb. Som nævnt var det Frank Linde og Ivan Christensen, der stod for aftenens postudsætning, mens Palle Korsbæk sammen med Jacob IO stod for postindsamlingen efter løbet, efter at sidste mand var i mål lidt før kl. 21. Endvidere endnu engang tak til mine sønner Hjalte og Silas for deres uvurderlige hjælp med afviklingen af starten og support af løberne.

Nu holder vi så lige en vinterpause i uge 7 – hvor jeg tager på lidt ferie – før vi tager hul på de sidste to løb i denne vinters NightChamp. Næste løb afvikles den 21. februar i Palsgaard Plantage, som tidligere (i november 2010) har været anvendt til en afdeling af NightChamp. Som sidste gang har vi fået lov til at parkere på Palsgaard Træs arealer, der ligger ud mod hovedvej 13 i Gammel Hampen, og herfra er der kort afstand (130 meter) til starten. Plantagen er i denne uge færdigrekognosceret og rentegnet af Steen Frandsen, Viborg, så endnu engang kan vi præsentere et løb på et kort, der er mindre end en måned gammelt! Og løberne kan glæde sig til et lækkert kort!

Vi ses i skoven!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.