Gjern Plantage – 5. etape, 2011-12

I aften stod den på næstsidste afdeling af denne vinters NightChamp-serie, der indtil nu har været præget af fint og meget mildt vejr i november, efterfulgt af bidende kulde her i februar. Også på denne aften nåede vi temperaturer på 8-10 minusgrader, og mange af deltagerne måtte derfor løbe sig til varmen. Et lyspunkt var der dog for deltagerne – og ikke mindst undertegnede, der har været vant til at skulle stå ude i kulden og vente på at alle kom i mål: Vi havde fået tilbudt de lokale spejderes infocenter med tilhørende toilet til omklædning og ophold før og efter løbet. Og ikke nok med det; der var også tændt for et par radiatorer, så opholdet inden døre blev ligefrem en fornøjelse, når døren da blev holdt lukket.
En del af de ellers faste deltagere til NightChamp blev væk denne aften, og der var således ”kun” 105 tilmeldt aftenens løb – hvoraf 8 valgte at blive hjemme foran kaminen. Flere havde forlods fortalt, at de ikke ville køre efter ”en så dårlig plantage” – hvilket de måske vil fortryde…
Selv om en stor del af skoven er en kommunal plantage (og derfor pr. definition er uinteressant), gik banerne ligeledes gennem et finurligt og ikke helt let, bakket terræn ned mod Gjern Ådal. Her mødte der løberne udfordringer i et meget afvekslende område, som dels tilhører spejderne og dels det lokale feriecenter, DanParcs, og mange måtte erkende, at det var svært at fuldføre deres løb uden bom! De længste af banerne fik det mest bakkede og diffuse område hele to gange. Plantagen selv blev hovedsagelig blot anvendt som et område, man skulle transportere sig igennem på bedste vis!
Det skal endvidere tilføjes, at Gjern Plantage – ud over Silkeborg OK’s klubmesterskab i november 2011 – senest har været anvendt til o-løb i ca. 1990, hvor der blev løbet World Cup i dels Gjern Bakker og Plantage.

Også brikkerne var mærket af kulden udenfor. Godt nok oplevede vi ikke mistede brikker i dag – men 2 af løberne kom i mål med ældre brikker, hvor spidsen var knækket af – sikkert et resultat af, at brikkerne efterhånden er blevet møre. Den ene af de to løbere løb videre med brik og spids hver for sig og kunne på den sidste del af sin bane ved hver post stoppe spidsen i postenheden og fiske den op igen. Og i mål kunne systemet godkende ham for besværet!

Her efter 5. afdeling er alt faldet på plads hos pigerne/kvinderne: I D12 hedder vinderen Amanda Isaksen, OK SNAB, i D14 vinder Clara Bagger Hagner, i D16 bliver det Josefine Lind fra OK GORM, i D21 vinder – som ventet – Ida Bobach, Silkeborg OK, mens Britta Ank Pedersen vinder i den ældste dameklasse, D50.
I D20 og D40 kan vi endnu ikke udpege en vinder, men det står klart, at Stine Bagger Hagner, Silkeborg OK, og Berit Harfot, Horsens OK, vil vinde disse klasser, hvis de stiller op og fuldfører den sidste afdeling i Ryekol om 14 dage. I modsat fald vil der ikke blive kåret en vinder i disse klasser!

Hos drengene/herrerne er situationen noget mere speget, idet vi kun i H70 kan udpege en vinder på nuværende tidspunkt, nemlig Holger Mikkelsen, Odense OK. I de øvrige klasser er der flere bejlere til den endelige sejr. I både H40 og H60 er der 4 løbere, der med lidt held og de rigtige resultater fra konkurrenterne kan udråbes som samlet vinder i deres respektive klasser. Spændende bliver det imidlertid i stort set alle klasserne på herresiden, og jeg skal nok lade være med at komme med bud på, hvem der løber med sejrene og gavekortene fra Løberen.

Set fra OK PANs ungdomsafdelings side bragte aftenen et par lovende resultater. I D16 sørgede Caroline Finderup for en lovende sejr, idet hun var godt 3 minutter foran den to år ældre Pernille Gylling fra 1900. På denne måde kunne Caroline fejre sin udtagelse til U16-gruppen tidligere på ugen, og man kan så blot håbe på, at hun kan give Josefine Lind, GORM, baghjul i sidste afdeling.
Samtidig vandt 16-årige Silas Frederik Thomsen H20 klassen med en margen på blot 5 sekunder foran den 3 år ældre Morten Larsen, GORM – på trods af en dårlig start, hvor han bommer og taber næsten 2 minutter til Morten på de første 3 poster. Silas havde sin første start i NightChamp denne vinter, efter at han pådrog sig et avanceret dobbeltbrud på armen under en TC-træning i september måned sidste år.

Stor tak til hjælperne…
Sluttelig en stor tak til Jonas Munthe og Søren Bobach fra elitemiljøet i Århus, der sørgede for, at posterne stod rigtigt i skoven – og som så selv kunne få lidt træning i Gjern. Og tak til Jakob Edsen, Ebbe Møller Nielsen og René Rokkjær, der efter deres løb tog en ekstra tjans i skoven og fik posterne indsamlet, inden det igen blev lyst!
Ligeledes en tak til min familie, der igen ydede en stor (og nødvendig) hjælp med arbejdet i starten samt med oprydningen efter løbet, bla. med rengøring af det lånte lokale. En speciel tak til min søn Hjalte samt svigersøn Henrik som agerede startpersonale!

Næste uges NightChamp bliver samtidig denne vinters finale. Dette finder sted i endnu et område, Ryekol ved Gl. Rye, hvor der ikke så ofte løbes o-løb, og som sidste gang blev anvendt til KUM-stafetten for et par år siden. Da der er tale om en Silkeborgskov, skal der igen løbes med EMIT-brikker. Stævnepladsen er ved møllen i Gl. Rye.
Efter løbet er der afslutning på HNIE, Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole, Vesterled 1, Ry. Her byder der også i år på bad efter løbet efterfulgt af aftenkaffe med brød samt præmieoverrækkelse, der forventes at finde sted umiddelbart efter at sidste løber er i mål, forventeligt kl. 21.

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.