Sukkertoppen – 4. etape, 2011-12

Efter et par måneder, hvor man næppe har følt, at vinteren var over os, satte kulden ind for en uge siden, og årets første NightChamp-løb blev afviklet i bidende kulde. Det passede jo også rigtig fint med, at det den 2. februar var Kyndelmisse – årets koldeste dag. Selv om løberne kunne klæde om i læ for vinteren i laden ved Klostermølle, var det en meget kold fornøjelse at vente på at komme i skoven, og der blev i løbet af aftenen målt temperaturer på 12 minusgrader i Gudenådalen, hvor stævnepladsen var. Det kolde vejr tærede godt på batterierne, og flere løbere kom i mål med slukkede pandelamper – selv om de var opladet få timer forinden. Endvidere gik batteriet til stræktidsprinteren død efter at de første 10-15 løbere havde fået deres strimler. Aftenens højdepunkt for undertegnede indtraf, da jeg efter at sidste løber var i mål skulle vende snuden hjemad mod Vejle: Også bilens batteri var fladt og mobiltelefonen var flad – og der måtte ventes godt 1½ time i kulden på Falck! Så først ved midnat kunne jeg sætte mig og få resultaterne på nettet…
Også løberne var i skoven mærket af kulden: Således mistede 5 løbere deres brikker – uden at mærke, at den faldt af de kolde fingre. To af disse deltagere løb tilbage til foregående post, fandt brikken, og kunne fortsætte deres løb – om end med stort tab af tid. En anden løber gik, efter han havde fået varmt tøj på, ud på banen og fandt sin brik, mens en tredje fandt brikken efterfølgende i sit tøj! Således ligger der kun en enkelt tabt brik i skoven.
Det var ventet, at Sukkertoppen ville trække mange o-løbere til start – også selv om der skulle betales for skovadgangen, og løbet derfor blev tyve kroner dyrere end normalt. Terrænet har således kun én gang tidligere været anvendt til o-løb, nemlig i 2010, hvor Horsens OK kunne invitere til DM på mellemdistancen i skoven. Og som dengang blev løberne også ved aftenens løb udsat for en meget svær og fysisk krævende skov, hvor mørket så samtidig gjorde, at teknikken blev udfordret mere end de fleste måske var vant til; af de første ti løbere i mål var de seks således udgået. Samtidig var vindertiderne på de enkelte baner noget højere end vanligt – selv om banerne var afkortet ca. 10 % på grund af terrænets beskaffenhed.
I alt 141 løbere havde – trods kulden – meldt deres ankomst til løbet, og heraf kom de 128 i skoven.

Efter aftenens afdeling er der faldet et par brikker på plads i forhold til at kunne udpege de samlede vindere i de 16 klasser. I to af klasserne, D14 og D16, tog hhv. Clara Bagger Hagner, Silkeborg, og Josefine Lind, GORM, deres 4. etapesejr, og kan nu ikke mere indhentes i det samlede regnskab. Til lykke til de to suveræne piger!
I klasserne D12, D20, D21, D40, D50, H21, H50 og H70 står en løber med tre sejre og kan derfor afgøre det i næste uge. I alle de øvrige klasser står alt åbent, og mange løbere kan løbe med sejren.
Det var i øvrigt bemærkelsesværdigt, at ingen løbere gennemførte aftenens løb i D40, hvor den førende løber, Berit Harfot, Horsens, måtte stå over med en meniskskade, som hun pådrog sig i Grund Skov i november måned.

I H21 ser det lige nu ud til, at vinderen fra de tre foregående år, René Rokkjær, PAN, i år må overlade tronen til landsholdsløberen, Søren Schwartz fra FIF Hillerød, idet Søren har vundet alle de tre afdelinger, han indtil nu har deltaget i. René havde i øvrigt en rigtig møgdag – og en skidt optakt til løbet. På en træningstur havde en pige smækket en bildør ind i René, som intetanende kom løbende forbi, og under løbet var han en af de løbere, der måtte vende om efter en tabt brik!

En velment tak til mine hjælpere
Sluttelig en stor tak til Karsten Stald og Troels Jensen fra Horsens OK, der sørgede for, at posterne kom i skoven til tiden, hvilket ikke var et helt nemt arbejde i den vinterlige skov. Troels havde dog en vis fordel, idet han både havde rekognosceret skoven – og lagt banerne ved DM i 2010. Og tak til Henning Hansen, der fredag formiddag sørgede for indsamlingen af de mange poster.

Som arrangør og ansvarlig for hele NightChamp-serien takker jeg for den store opbakning, der (indtil nu) har været til løbene. Der er tryk på når banerne skal kreeres, leveres til trykning og afhentes, og der er travlt under selve løbet. Og som altid er jeg ikke helt tryg ved, om strømmen i den bærbares batteri kan holde til alle løberne er i mål. Og så kommer der efterbehandlingen på EDB med resultatlister, internet og alt det der…
For mig er det derfor en stor hjælp at have en familie, der bakker mig op i arbejdet. Ved løbet på Sukkertoppen havde jeg som vanligt mine to sønner, Silas og Hjalte, samt svigersøn Henrik som startpersonale. Tak til alle tre!

Næste uges NightChamp finder sted i endnu et område, Gjern Plantage, hvor der ikke så ofte løbes o-løb. Jeg kan således ikke mindes nogensinde selv at have løbet i terrænet, der ligger ved DanParcs feriecenter og skråner ned mod Gjern å. Stævnepladsen er ved Trollhyttens Infocenter, hvor der også er parkering, start og mål.

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.