Grund Skov – 3. etape, 2011-12

Med aftenens NightChamp-løb var vi tilbage ved SportIdent-brikkerne, og samtidig tilbage i en af Horsens OK’s skove, Grund skov, der er en af de rigtig gode, fysisk krævende og ikke helt nemme natskove, o-teknisk set. Grund har været anvendt til mange åbne løb, og blandt andet blev den benyttet til Junior-VM på mellemdistancen i 1995 og JFM Stafet i 2004, ligesom eliteudvalget har brugt skoven til udtagelsesløb til JWOC. Undertegnede var banelægger i skoven, da Grund i 2007 blev benyttet til de nordiske mesterskaber for døve på langdistancen.
Trods det, at vi kunne byde på en rigtig god natskov, var fremmødet ved aftenens løb noget mindre end ved de forrige to etaper. Dette skyldtes nok, at Grund skov ligger noget væk fra det område, hvor seriens øvrige løb ellers er henlagt, og at mange af de potentielle deltagere havde lige lang nok transport til skoven – når det skal tages i betragtning, at der er tale om en hverdagsaften. Med andre ord manglede vi en del af de normale deltagere nordfra, mens der i stedet var deltagelse af flere løbere fra Sydkredsens klubber. I alt 133 løbere var tilmeldt etapen i Grund – og heraf stillede de 116 til start i de lerede og tunge skrænter ned mod Vejle Fjord. En del af banerne havde et forfriskende stræk nede på stranden, før det igen gik op i bakkerne, og mange af løberne var godt trætte, da de kom til mål, der – ligesom starten – lå højt oppe.

Aftenen bød på et – efter årstiden (vi er trods alt i slutningen af november) – varmt og næsten sensommerligt vejr med temperaturer på over 10 plusgrader, hvilket bragte sveden frem på panden af de fleste af løberne, der havde klædt sig på efter årstiden (- ikke vejret!); og det var simpelthen for varmt! Og tænker man et år tilbage til den tilsvarende etape af NightChamp sidste år (i Palsgaard), var det noget af en vejrmæssig kontrast. Her kunne vi invitere løberne til natløb i 5 minusgrader – og sne!

Efter aftenens afdeling er der stadigvæk 6 løbere, der spadserer sig fra sejr til sejr – og nu kun mangler en enkelt etapesejr i at løbe med førstepræmien i deres respektive klasser. Det drejer sig om de førende løbere i klasserne D14, D16, D40, D50, H50 og H70. I andre klasser er spændingen helt intakt, og i 4 klasser (H14, H16, H40 og H60) har der været tale om 3 forskellige vindere, og konkurrencen er her helt åben! I øvrigt er det samtidig værd at bemærke, at alle, der har gennemført mindst én af de hidtil afholdte afdelinger, stadigvæk er med i kampen om den samlede sejr i klassen, idet 4 ud af de i alt 6 afdelinger som bekendt tæller.
I D21 har Ida Bobach markeret sig kraftigt med to sikre sejre; Ida stillede ikke til start i sin ”hjemmeskov”, Silkeborg Vesterskov – og i H12 har vi to lige så sikre sejre til Mads Skaug. Også Mads stod over i det ene af løbene.

Her halvvejs gennem årets serie har vi endvidere den pudsighed, at tre generationer af sammen familie er med helt fremme: Således har farfar Holger Mikkelsen (H70, Odense OK) og far Mads Mikkelsen (H40, Horsens OK) begge lagt sig i spidsen i deres respektive klasser, mens sønnike Jacob Mikkelsen i H12 ligger på en øjeblikkelig andenplads! Lad os nu se, om familien kan holde hjem…

Tak til mine uvurderlige hjælpere
Sluttelig en stor tak til Jørgen Thyssen og Ole Mønster Jørgensen fra Horsens OK, der sørgede for, at posterne kom i skoven til tiden – og endda endnu engang stod rigtigt! Og tak til Henning Hansen, der sørgede for indsamlingen af de mange poster.

Det bør vel også nævnes, at det som arrangør i år har været udfordrende – om end til tider lidt stressende – med de mange deltagere. Men det er altid sjovere, når der kommer nogle deltagere, når man nu engang laver løb, og arbejdet er jo det samme, om der kommer 10 eller 200 løbere. Og indtil videre har jeg da kunnet magte udfordringerne (synes jeg selv) og allerede ved 21-tiden kunnet konstatere, at alle mand var i mål igen.

Nu holder vi så en lille pause på et par måneder, inden vi afvikler de resterende 3 NightChamp-løb i februar. I uge 5 – torsdag d. 2. februar – finder 4. afdeling sted i den lille, men meget bakkede Sukkertoppen syd for Gammel Rye, der indtil videre kun har været benyttet til et enkelt åbent løb, nemlig DM Mellem i 2010. Her vil deltagerne for første gang i år blive udsat for rigtige bakker, og banerne vil i den forbindelse blive afkortet ca. 10 procent for de sorte baners vedkommende.

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.