Silkeborg Vesterskov – 2. etape, 2011-12

Denne aftens NightChamp-løb var det første af de to løb, der arrangeres i Silkeborg OK’s skove, og det betød endnu engang, at der skulle løbes med EMIT-brikker. Jeg havde – som sidste år – lånt tidtagningsudstyret af Silkeborg OK, og havde hentet aflæsningsenheder og brikker et par dage før stævnet for at kunne tjekke, at alt nu fungerede, som det skulle. Og det gjorde det helt perfekt! Noget imponerende, at den software, der oprindelig er udviklet til Sportident kører uden problemer sammen med hardwaren fra EMIT.
Op til løbet havde jeg kommunikeret en del med Erik Bobach om postplaceringer, ændringer i skoven og adgang til Østre Søbads faciliteter, og som sædvanlig var Erik behjælpelig med såvel postudsætning som -indsamling. En stor tak til Erik for den hjælp han derved har været i forbindelse med denne afdeling af NightChamp!

Aftenens løb havde 150 tilmeldte løbere (heraf 142 startende), hvilket var meget tæt på den deltagerrekord, der blev sat i sidste uge i Vilhelmsborg, hvor der var 149 løbere ude på en af de syv baner. Egentlig flot, at et nattræningsløb (ja, sådan opfatter jeg det stadigvæk, selv om jeg forsøger at holde en høj standard i alle henseender) kan trække så mange løbere af huse, og på de tilbagemeldinger, jeg har fået fra trætte løbere, der lige er kommet i mål og måske har sundet sig lidt, kan jeg fornemme, at der er stor tilfredshed med banerne og konceptet. I hvert fald har jeg brugt meget tid på at kreere baner, der gerne skulle være udfordrende, men reelle, og posterne placeret på steder, hvor det ikke giver anledning til slump. Begår løberne fejl, skulle de helst kun kunne bebrejde sig selv – ikke banelæggeren!

Aftenen bød på et lidt koldt og tørt løbevejr med temperaturer lige over frysepunktet, med andre ord et rigtig godt løbevejr. Samtidig kunne løberne benytte sig af, at søbadets omklædningsrum var åbne, således at det var muligt for omklædning under halvtag og i læ for den lette brise udenfor. Her var der også udlevering af brikker og aflæsning, når man var kommet i mål.

Efter aftenens afdeling kan vi konstatere, at de første 2 afdelinger har haft den samme vinder i 7 af klasserne. Der er tale om følgende løbere (og klasser): Clara Bagger Hagner, Silkeborg OK (D14), Josefine Lind, OK GORM (D16), Berit Harfot, Horsens OK (D40), Britta Ank Pedersen, Horsens OK (D50), Mads Møller Skaug, OK PAN (H12), Jess Rasmussen, Viborg OK (H50) og Holger Mikkelsen, Odense OK (H70).
Herudover kan det nævnes, at 15-årige Thomas Knudsen, OK Melfar, ligeledes har to sejre, men i to forskellige klasser: H16 og H20.

Mest suveræne sejr kom også i aften i H16, hvor det denne gang var Christian Bagger Hagner, der vandt klassen ganske overbevisende – med en margen på 9:17.
Endvidere skal det nævnes, at der godt kan anes en kamp mellem landets 2 bedste juniorpiger, Ida Bobach og Emma Klingenberg, i klassen D21. Begge løbere har kun stillet til start i den ene af de to hidtidige afdelinger – og begge med en sikker sejr til følge. I øvrigt står Camilla Søgaard, Horsens OK, klar i kulissen til at tage den samlede sejr, hvis nogen af de to andre skulle svigte. Camilla har leveret to stabile løb i de to første afdelinger.
I H21 ser det ud til, at sidste 2 års samlede suveræne vinder, René Rokkjær, i år får kamp til stregen. Efter en sejr i første afdeling, blev det her til aften ”kun” til en 3. plads til René efter landsholdsløberen, Søren Schwartz, FiF Hillerød, og klubkammeraten i PAN, Henrik Jørgensen. Det bliver spændende at følge konkurrencerne i de næste afdelinger…

En stor tak til Erik Bobach!
Sluttelig en stor tak til Erik Bobach, Silkeborg OK, der sørgede for, at posterne stod rigtigt i skoven! Endvidere en tak for lån af materiellet og den imødekommenhed, jeg har oplevet i forbindelse med arrangementet.

Næste uges afdeling af serien finder sted i Grund Skov nord for Vejle Fjord i et terræn, der er meget forskelligt fra de to første. Der er tale om en skræntskov ned mod Vejle fjord med masser af grøfter og et fint og letlæseligt kurvebillede. Det bliver spændende at se, hvordan løberne takler denne skov,
Efter løbet holdes der pause indtil den 2. februar, hvor det er Sukkertoppens bakker, der står på tapetet.

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.