Boller Nederskov – 5. etape, 2010-11

Med afviklingen af aftenens NightChamp-løb – det 5. i vinterens serie – er vi ved at være ved vejs ende for denne vinter, og igen hev det en stor skare af o-løbere op af lænestolen og ud i den mørke skov. Som i sidste uge var der tale om, at løbet måtte flytte terræn, fordi det oprindeligt påtænkte løbsområde, Ussinggaard, ikke kunne blive færdigrekognosceret til tiden på grund af den megen sne og hårde vinter de sidste måneder. Derfor kunne vi byde velkommen til endnu en tur i Boller Nederskov, der var blevet gennemgået og nytegnet i foråret, og som også sidste år lagde skovbund til en afdeling i NightChamp-serien. Mange af aftenens deltagere fik sig en overraskelse i skoven, hvor der de seneste uger var blevet arbejdet en del med tunge maskiner og udtynding af træerne i flere områder. Stammerne var godt nok væk, men skovfolkene havde ladet en del kvas og større grene ligge tilbage i skovbunden, ligesom de tunge maskiner havde pløjet dybe spor. Det betød, at der i et par områder i skoven blev tale om mere forhindringsløb end rent hurtigløb. Da de sidste måneders megen sne ligeledes var smeltet, og da det havde regnet i flere dage forud for løbet – ja helt op til aftenens første start – var skoven blød og tung, og man var aldrig i tvivl om, hvornår man kom til en grøft, for der var masser af vand i dem! Løberne var derfor langt fra sidste uges fantomtider i Skanderborg Dyrehave, når de efter aftenens kamp endelig kom trætte og godt brugte i mål!
Heldigvis blev de begunstiget af et fint løbevejr, hvor 4-5 plusgrader var en noget uvant temperatur – efter årstiden. Samtidig var det tørt ovenfra.

Da denne afdeling var rykket væk fra det midtjyske område mellem Århus, Silkeborg og Horsens, var det ventet, at det ville gå lidt ud over tilmeldingerne. Det viste sig at holde stik, idet ”kun” 101 løbere havde meldt deres ankomst. Af disse dukkede de 85 til start i løbet af de 1½ time, starten var åben, og 73 af aftenens deltagere formåede også at finde de rigtige poster i den angivne (og rigtige) rækkefølge.

Aftenens afdeling gav os endnu flere svar på, hvordan præmierne skal fordeles om fjorten dage – efter den sidste etape i Silkeborg Sønderskov. Vi er således nu klar til at udråbe den samlede vinder i 6 af de 15 klasser, mens vi samtidig kan konstatere, af der ingen vinder bliver i år i D16, da ingen løbere nu kan nå at fuldføre 4 løb. Ud over de 4 klassevindere, der allerede blev klar efter sidste uges afdeling, kan vi nu udråbe Erik Thesbjerg som vinder i H12 og Silas Thomsen, der ved aftenens løb tog den 4. sejr af 4 mulige, som vinder i H16. Samtidig tillod René Rokkjær sig at fejre den samlede sejr med et fejlklip i aftenens løb.
Derudover kan vi konstatere, at der er to løbere i spil til den samlede sejr i klasserne D24, D25, D40 og H60, mens hele 6 løbere kan løbe med sejren i H50,

Lidt leg med resultater og tal kan afsløre, at Ida Bobach (D25), Berit Harfot (D40), Jens Chr. Gammeljord (H14), Thor Nørskov (H24) og Steffen Alm (H50) alle kan ende med maksimumpoint, 8000, i deres respektive klasser, hvis de da stiller op om 14 dage, ligesom Ida Thesbjerg i D12 kan blive den eneste løber, der vinder alle de 6 afdelinger i sin klasse.
I forvejen har Britta Ank Jørgensen (D50), Silas Frederik Thomsen (H16) og René Rokkjær (H25) sikret sig de maksimale 8000 point.

En stor tak til mine hjælpere
Sluttelig en stor tak til Karsten Stald fra Horsens OK, der sørgede for, at posterne kom i skoven til tiden! Arbejdet med at få posterne indsamlet igen fredag formiddag lå i hænderne på Harvy Ilsøe, ligeledes Horsens OK.

Ved den næste afdeling den 24. februar er det medlemmer af Silkeborg OK, der står for arbejdet med at få posterne ud – og hjem igen. Ved den lejlighed skal man huske på, at det er EMIT-brikkerne, der skal findes frem og støves af til aftenens løb.
Efter løbet er der bad og omklædning på Himmelbjergegnens Natur- og Idræts Efterskole – efterfulgt af kaffe/te og brød i spisesalen på efterskolen. Når sidste løber er i mål, vil der være præmieoverrækkelse til de mange klassevindere, ligeledes i spisesalen. Husk, at man skal melde sig til aftenens seance, men at det kan ske uden af muldvarpeskindet skal luftes.
Husk også at få afregnet, hvis du mangler at betale for et eller flere af seriens løb!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.