Silkeborg Sønderskov Øst – 6. etape, 2010-11

Med denne aftens afvikling af NightChamp kan vi nu lukke og slukke for denne vinter og med tilfredshed se tilbage på 6 løb hen over vinteren med stor opbakning fra løberne. Således blev resultatet for denne vinter et gennemsnit af startende løbere på ikke mindre en 93,5 pr. afdeling; med andre ord næsten en fordobling i forhold til sidste sæson. Og det på trods af at de sidste 2 afdelinger her i februar måned var de mindst besøgte med henholdsvis 85 startende i Boller for 14 dage siden og 80 startende her til aften.
Aftenens løb bød på et fysisk krævende terræn, hvor de fleste af banerne gik direkte ud i de værste af bakkerne og sluttede med en tur rundt om Slåen sø i et område, der ikke ofte benyttes, hverken til træning eller i konkurrence. Dels fordi området ikke er ophidsende svært eller sindsygt spændende, og dels fordi der er mange stier og andre sikre udgangspunkter til de fleste af de mulige postplaceringer. Temaet for banelæggeren var derfor at få deltagerne kørt trætte inden den lettere del af banen, så de måske ikke havde den nødvendige fokus sidst på ruten. Og det lykkedes i ret udstrakt grad.
På grund af omslaget i vejret (læs: snevejret) i uge 7, og på grund af, at der var megen influenza og anden sygdom i omløb rundt omkring, måtte temmelig mange af de tilmeldte 107 deltagere melde forfald, og som sagt kom kun 80 løbere til start i den noget kolde skov, hvor sneen lå tungt i bakkerne og temperaturerne var lidt under frysepunktet. De fremmødte kunne dog løbe sig til varmen, og nogle fik endda en noget lang tur i skoven (læs: fik noget for deres startgebyr)! Endvidere var der et ekstrastort kontingent af løbere fra orienteringslinjen på HNIE til stede – sikkert på grund af cykelafstanden fra skolen.

Efter aftenens løb var der arrangeret omklædning og bad inden døre på Himmelbjergegnens Natur- og Idræts Efterskole, HNIE, inden den stod på kaffe og brød i skolens spisesal – betalt af aftenens startafgift! Stort set til den annoncerede tid stod den så samme sted på præmieoverrækkelse for alle de 14 klasser, hvor der kunne kåres en vinder. Der var kun tale om en enkelt klasse, hvor ingen løbere havde gennemført mindst 4 afdelinger, ligesom der i 3 af klasserne var så mudret et billede med flere mulige samlede vindere, at der måtte en nærmere beregning til, før vinderne kunne kåres og modtage deres præmie: et gavekort til Løberen i Århus. I den forbindelse skal der lyde en stor tak til Løberen, der havde sponsoreret de fine præmier – gavekort på 200 kr.

Aftenens afdeling gav os – naturligvis – de sidste svar på, hvem der skulle løbe med æren og præmierne og (ikke mindst) kalde sig Night CHAMP – nattens mester – for det kommende år.
Fordelt på klubber blev klassevinderne:
OK PAN: 4 vindere: D14 (Caroline Finderup), D40 (Tine Rasmussen), H16 (Silas Frederik Thomsen), H25 (René Rokkjær)
Horsens OK: 4 vindere: D12 (Ida Thesbjerg), D50 (Britta Ank Pedersen), H12 (Erik Thesbjerg) og H40 (Mads Mikkelsen)
OK GORM, Jelling: 3 vindere: D24 (Nina Najbjerg), H24 (Morten Larsen), H60 (Poul Erik Buch),
Silkeborg OK: 2 vindere: D25 (Ida Bobach), H50 (Mogens Hagner)
OK SNAB, Vejle: 1 vinder: H14 (Jens Chr. Gammeljord)

Endvidere kan det bemærkes, at Ida Thesbjerg, Horsens OK som den eneste af alle vandt alle 6 afdelinger, mens 4 løbere fuldførte vinterens serie med de maksimale 8000 point: Ida Bobach, Silkeborg OK, Britta Ank Pedersen, Horsens OK samt Silas Frederik Thomsen og René Rokkjær, begge OK PAN.
Den mindste sejrsmargen oplevede vi i H50, hvor Mogens Hagner, Silkeborg OK, kun var 100 point foran Henning Overgaard, OK PAN, efter de 6 løb. Dette svarer til, at kun 1:40 minut skilte de to løbere efter sidste løb.

Tak til mine hjælpere
Der skal herfra lyde en særlig tak til de mennesker, der har hjulpet mig med det – efterhånden – store arrangement. Her tænker jeg i første omgang på de klubmedlemmer, der har hjulpet med at få posterne i skoven til tiden – og hjem igen efter løbene. For sidste løbs vedkommende drejede det sig endnu engang om Erik Bobach. Også en stor tak til min familie, Hjalte og Claudia Thomsen samt svigersøn Henrik Kofoed Hansen, der ved hvert løb har hjulpet til med at få starten afviklet gnidningsfrit.

Og så er der bare at ønske en god løbssæson – indtil vi forhåbentlig mødes i november måned til en ny gang NightChamp…

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.