Palsgaard Plantage – 3. etape, 2010-11

Med aftenens NightChamp-løb var vi tilbage ved det kendte og godt gennemprøvede: et løb med SportIdent-brikker. Nyt var, at der denne gang skulle løbes i en af de rigtig gode, midtjyske plantager, Palsgaard Plantage, hvor der sidste år blev afviklet KUM med Silkeborg OK som arrangør, ligesom plantagen under snestormen i starten af marts i år lagde skovbund til Horsens OK’s nat-klubmesterskaber – dengang med op mod ½ meter sne i skovbunden og snestorm fra oven. Palsgaard bød på svær orientering i diffuse kurvedetaljer samt områder, der var svært fremkommelige efter flere vintres stormfald. Banerne gik alle sammen ud i et område, hvor flere af aftenens deltagere ikke havde overdreven ros til korttegnerne. Området virkede ret nemt med åbne vidder blandet med skov, men 1½ års vækst (siden sidste revision af kortet) havde gjort de åbne partier noget mere diffuse, og måske havde en tæthedsangivelse ikke været forkert. Da jeg rekognoscerede området i forbindelse med banelægningen (i fuldt sollys) virkede området dog ikke så diffust som ved nattetide, og da området samtidig er interessant – orienteringsteknisk set – valgte jeg at bruge området. Måske et forkert valg?

Som det har været tilfældet ved de sidste ugers løb var der også denne gang tale om rekordtilmelding, idet 111 personer fra mere end 10 forskellige klubber havde bedt om at komme på deltagerlisten, men på grund af de vejrmæssige forhold denne aften kom kun 95 løbere til start.
Som sædvanlig var der stor deltagelse af løbere fra PAN, Horsens, Herning og Silkeborg, ligesom TVO (Team Vejle Orientering) og TC Midtjylland var storleverandører af løbere til arrangementet. Også HNIE stillede med en håndfuld løbere – på trods af at der på efterskolen i denne uge arbejdes med årets skuespil, hvor en del af løberne havde større roller, der skulle indøves. Dette betød bl.a. at vinderen i H24 fra de sidste ugers konkurrencer, Thor Nørskov, havde måttet melde afbud – og havde ladet de øvrige deltagere komme til fadet.

Aftenen bød på et meget koldt, men tørt og stort set vindstille løbevejr med temperaturer på 5 minusgrader. Som det næsten kunne forudsiges – med de seneste dages vejr in mente – lå der lidt sne – ca. 10 cm – i skovbunden, hvilket hjalp til med at lyse landskabet op og gøre det lidt lettere for løberne at se frem for sig i natten. Men det var koldt at stå i mål og vente på de sidste løbere!

Efter aftenens afdeling er vi nede på, at der kun i 2 klasser har været den samme vinder i alle de 3 første løb, nemlig i den yngste pigeklasse, D12, ved Ida Thesbjerg, Horsens OK samt i den længste klasse, H25, ved René Rokkjær, OK PAN. Men det er samtidig værd at bemærke, at alle, der har gennemført mindst én af de hidtil afholdte afdelinger, stadigvæk er med i kampen om den samlede sejr i klassen, idet 4 ud af de i alt 6 afdelinger som bekendt tæller.
En enkelt løber har efter aftenens løb chancen for at løbe med sejren i hele 3 forskellige klasser! Der er tale om Ida Bobach, der de sidste uger havde sejret i D25 og D24, mens hun deltog i aftenens løb i H25-klassen for at konkurrere med de deltagende TC-drenge, der deltager i denne klasse. Klassen kunne hun ikke vinde, men det blev da til en fin 9. plads – midt i feltet af deltagere. I øvrigt deltog også Emma Klingenberg i herreklassen og klarede sig en smule bedre end Ida – på 6. pladsen.

En stor tak til mine hjælpere
Sluttelig en stor tak til Henning Hansen og Karsten Stald fra Horsens OK, der sørgede for, at posterne kom i skoven til tiden – og endda endnu engang stod rigtigt! Det er også ved de næste to afdelinger i februar de to herrer fra Horsens OK, der er behjælpelige med at få posterne i skoven – og hjem igen!

Nu holder vi så en lille pause på et par måneder, inden vi afvikler de resterende 3 NightChamp-løb i februar. I uge 5 – torsdag d. 3. februar – finder 4. afdeling sted i den lille og bakkede Hansted Skov, der ligger lige nord for Horsens. Skoven skulle allerede have været anvendt sidste år, men på grund af problemer med rekognosceringsarbejdet i skoven måtte denne afdeling flyttes. Vi håber, at arbejdet med fremstillingen af kortet i år skrider frem efter planen, så vi ikke igen skal forlægge løbet til en anden skov!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.