Silkeborg Sønderskov vest – 2. etape, 2010-11

Denne aftens NightChamp-løb var det første løb i serien nogensinde, der blev arrangeret i området omkring Silkeborg, og det betød flere ændringer, hvoraf den, der fyldte mest i mit hoved i ugerne op til løbet, var udfordringen ved at skulle arrangere løbet med EMIT-systemet. Det har betydet lån af tidtagningsudstyr hos DOF-butikken for at afprøve udstyret sammen med den software, som jeg kender rigtig godt, og som oprindelig er udviklet til SportIdent. En rigtig stor tak til Lars-Ole Kopp for hans imødekommenhed i den forbindelse! Afprøvningen gik rigtig fint, og det var med sindsro, jeg kunne gå aftenens løb i møde. Det viste sig da også, at der kun i løbet af aftenen var ”problemer” en enkelt gang, nemlig da den allerførste brik skulle aflæses. Det viste sig dog, at det ikke var softwaren, der fejlede, men at løberen havde glemt at nulstille sin brik før løbet – så lidt sved på panden kom der i den situation. For fremtiden har jeg ikke de store betænkeligheder ved at anvende softwaren også på arrangementer, hvor der anvendes EMIT – det kræver blot et par ændringer i indstillingerne af løbet, og derudover er det blot at ”køre løs”.
Til afviklingen af selve løbet havde jeg hjælp af Dorte Hansen og Erik Bobach, Silkeborg OK, med posthåndteringen, og den lokale klub lagde endvidere enheder, brikker og aflæsningsudstyr til.

Aftenens løb – det andet i vinterens serie – satte igen deltagerrekord, idet 106 løbere var i skoven på en af de 6 baner. Egentlig flot, at et nattræningsløb kan trække så mange løbere af huse, når man som løber dybest set ikke har nogen garanti for noget som helst. Men omvendt er det mit mål, at løberne kan præsenteres for et løb, hvor kvaliteten er i orden – selv om det blot er et “træningsløb”. Banerne skulle gerne være udfordrende, men reelle, og posterne placeret på steder, hvor det ikke giver anledning til slump. Begår løberne fejl, skulle de helst kun kunne bebrejde sig selv – ikke banelæggeren!

Både TC Midtjylland og HNIE-eleverne mødte talstærkt op til løbet og fik deres træning i skoven. TC havde stafettræning på banerne, mens HNIE-eleverne greb chancen for at komme til løb, når det nu kunne klares i cykelafstand.

Aftenen bød på et flot og – i modsætning til sidste uge – tørt og stort set vindstille løbevejr med temperaturer på 3-4 grader, med andre ord et rigtig godt løbevejr. Selv om meteorologerne havde lovet os regnvej i løbet af aftenen, holdt det dog tørvejr under hele stævnet, og først senere på aftenen satte regnen ind.

Efter aftenens afdeling kan vi konstatere, at de første 2 afdelinger har haft den samme vinder i 7 af klasserne. Der er tale om følgende løbere (og klasser): Ida Thesbjerg, Horsens OK (D12), Britta Ank Pedersen, Horsens OK (D50), Leif B. Nielsen, Herning OK (H60), Tine Rasmussen, OK PAN (D40), Steffen Alm, OK PAN (H50), Thor Nørskov, OK ØST (H24) samt René Rokkjær, OK PAN (H25).
Mest suveræne sejr kom også i aften i H24, hvor Thor Nørskov igen vandt klassen ganske overbevisende – denne gang med en margen på 12 minutter.
Endvidere skal det nævnes, at det forudsete billede i D24 med en kamp om den samlede sejr mellem Emma Klingenberg, Faaborg OK, og Camilla Søgaard, Horsens OK, forplumredes ved at Ida Bobach denne gang stillede op i klassen – og vandt – mens Emma Klingenberg manglede at klippe en post. Camilla Søgaard blev i øvrigt nr. 2 – blot 1½ minut efter Ida.

En stor tak til mine hjælpere fra Silkeborg OK
Sluttelig en stor tak til Erik Bobach og Dorte Hansen, Silkeborg OK, der sørgede for, at posterne stod rigtigt i skoven! Endvidere en tak for lån af materiellet og den imødekommenhed, jeg har oplevet i forbindelse med arrangementet.

Næste uges afdeling af serien finder sted i Palsgaard Plantage nord for Nr. Snede i et terræn, der er meget forskelligt fra de to første. Der er tale om en – i forhold til Silkeborg Sønderskov – flad plantage, hvor fokus i høj grad er afstande og styr på hugningerne.
Ved løbet er det Henning Hansen og Karsten Stald fra Horsens OK, der står for posthåndteringen.

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.