Ølsted Kærskov – 1. etape, 2009-10

Så er året ved at gå på hæld, og det betyder, at vi igen kan gøre klar til den første halvdel af vinterens NightChamp-serie, traditionelt afviklet her i november måned. Dette sker efter sidste uges opvarmningsnatløb i Bygholm – og med hele 49 løbere til start fra 9 forskellige klubber. Stedet var Ølsted Kærskov – dog startede de svære baner ud i Dallerup Skov, der med sine mange grønne og urene områder indbød til at løbe udenom. Efter første halvdel af løbet kom man over i selve kærskoven, der var meget åben og letløbet – så nu var det med at finde det rigtige vejvalg og holde tungen lige i munden. Banerne var forsøgt drejet, således at der skulle være fokus på mange forskellige orienteringsteknikker; de var en blanding at korte, drilske stræk krydret med langstræk og deciderede løbestræk, hvor man kunne koble hjernen fra. Endvidere betød et par poster, der var placeret umiddelbart i nærheden af hinanden, at man også skulle kunne læse postnumre!

Aftenen bød på et noget koldt og klamt løbevejr med temperaturer på 3-4 grader og med en del støvregn i luften, hvilket gjorde det koldt at stå og vente på løberne – der på deres side ikke i samme grad var generet af vejret. På arrangørsiden er at nævne, at de løse postdefinitioner var glemt i Vejle, og at der manglede den ene startenhed i kufferten! Det første stod ikke at redde, mens problemet med én startenhed til 2 forskellige starter, der lå mere end 700 m fra hinanden, blev løst på elegant vis!
Ud over TKC Midtjylland havde også en række mere eller mindre markante løbere meldt deres ankomst. Således var der lagt op til en drabelig dyst i H25 klassen, hvor 4 ”dinoer” – Flemming Jørgensen og Jesper Fenger-Grøn, SNAB, René Rokkjær, PAN og Henrik Kallestrup, Silkeborg (og tidligere Horsens OK) – stillede til start! Af disse 4 formåede kun den ene, Jesper, at undgå fejlklip, og ikke mindre end halvdelen af de 12 startende løbere på banen klippede forkert!

Efter aftenens afdeling har 3 af sidste sæsons klassevindere igen lagt sig sikkert i spidsen. I D40 vandt Berit Harfot med ikke mindre end 19 minutter, mens Silas Frederik Thomsen, der nu er rykket op i H16, vandt denne nye klasse med et forspring på knap 6 minutter. Endelig sejrede Leif B. Nielsen, Herning, med godt 5 minutter i H50.

Næste uges afdeling af serien finder sted i ”Lille Rold” på et nyt kort, der er fremstillet hen over sommeren som erstatning for et kort, der virkelige trængte til en revision. Løberne kan med andre ord glæde sig til at komme i konkurrence på et kort af noget højere kvalitet, end det man blev præsenteret for sidste år!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.