Lille Rold – 2. etape, 2009-10

Denne sæsons anden afdeling af NightChamp-serien blev afviklet i den lille, men ikke helt nemme Rold skov, der ligger syd for Horsens fjord, og aftenens løb var på flere måder lidt specielt. Først og fremmest var der endnu engang deltagerrekord, idet 56 løbere var til start. Endvidere var vejret atypisk; det havde i dagene og timerne op til løbet regnet temmelig meget, men under selve løbet holdt det tørvejr fra først til sidst. Endelig var sidste uges regulære baner i Ølsted erstattet af baner med butterflies, hvor fokus var rettet mod retningsskift og evnen til at holde tungen lige i munden. Endvidere var der på de fleste af banerne rigtig mange poster at stemple.

Igen var banerne velbesøgt, og konkurrencen om den endelige sejr er blevet skærpet efter dette andet løb i serien.
I H25 klassen var der nogle løbere, der skulle have sidste uges fejlklip vasket af, og det lykkedes for dem alle. Her fik i første omgang René Rokkjær, PAN, revanche ved at vinde aftenens løb foran Troels Nielsen, der ikke kunne være med i sidste uge. På 3. pladsen kom et af Horsens OK’s store talenter, Niklas Ingwersen, der blot er 18 år.
I H50 havde vi besøg af den gamle sportschef i DOF, Karl Kristian Terkelsen, der – trods over 60 år – kunne sætte de yngre løbere på plads. Sidste uges vinder, Leif B. Nielsen blev nr. 3.
I H16 klassen stod Silas Thomsen over på grund af sygdom, mens en anden af Horsens OK’s talenter, Daniel Purup-Nielsen, var så uheldig, at hans pandelampe svigtede, og han måtte udgå. Daniel tog dog en ekstra tur i skoven uden for konkurrence og præsterede en tid, der ville have givet en sejr på banen.
I den yngste drengeklasse, H12, ser det allerede nu ud som om at det kan blive til en dyst om den samlede sejr mellem Oskar Emil Sørensen, Horsens OK, og Jens Chr. Gammeljord, SNAB, der efter dagens løb begge har en sejr.
På pigesiden er konkurrencen noget mindre, men det er værd at notere sig, at Nanna Dybdal, Århus 1900 (D25) og Berit Harfot, Horsens OK (D40) for anden gang sikrede sig sikre sejre i deres klasser. I D24 var Bjørg Gandrup denne gang eneste deltager, hvilket betød, at hun kunne fokusere på teknikken uden at blive stresset af konkurrenter, der pustede hende i nakken. Dette klarede hun til ug, idet hun havde et stabilt og sikkert løb i natten.
Endvidere fik vi gang i den yngste pigeklasse, D12, hvor 2 deltagere var i konkurrence. Her blev det til en sejr til Maria Boye-Møller foran Ida Thesbjerg, begge Horsens.

Næste uges NightChamp bliver den sidste, inden der holdes pause indtil februar måned. Løbet foregår i Boller Nederskov, der (ud over Horsens OK’s interne klubmesterskab for et par måneder siden) senest har været anvendt til o-løb i 1975. Med andre ord venter der deltagerne en oplevelse i en skov, der for langt de flestes vedkommende er jomfruelig. Skoven er ikke særlig bakket, men er – især efter mørkets frembrud – ikke helt nem at gå til…

Velkommen til alle om en uge i Boller, hvor der er mødested ved Boller Slot.

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.