Vejlskoven, Odder – 5. etape, 2022-23

Med gårsdagens løb er vi så småt i mål med denne vinters NightChamp-serie, og i skrivende stund mangler vi kun finalen i Store Lyngdal den 23. februar – om 13 dage.
Løbet i Vejlskoven kunne afvikles i rigtig fint løbevejr med termometret indstillet på plusgrader suppleret med tørvejr, og for mig som arrangør og stående i mål virkede det ikke nær så koldt som i sidste uge på toppen af Danmark at stå og vente på deltagerne.
Teknisk set spillede aftenen bare med kun en enkelt brik, der drillede – i øvrigt uvist af hvilken grund, men det var noget, der kunne klares hjemme ved pc’en.
Løbet blev i øvrigt et af de hurtigt afviklede, og allerede 3 kvarter efter at starterne, min familie, pakkede ned og kørte hjem kl. 19:15, kunne sidste løber stemple ind i mål.  Klokken havde lige rundet 20:05, da jeg kunne drage hjemad og postindsamlerne kunne sendes i skoven, og klokken 21:30 var dagens resultater på nettet.
Jeg mangler lige at nævne, at OK SNAB, Vejle brugte løbet til at afvikle deres nat-klubmesterskab. Jeg håber naturligvis, at man – på trods af de problemer, der er nævnt nedenfor – fik kåret de rigtige vindere. Jeg ved, at flere ønskede at ændre bane, da de kom til stævnepladsen – og jeg tror, at jeg fik hjulpet alle på bedste vis. Problemerne med at ændre bane er altid, om jeg har kort nok. Af princip og hensyn til miljøet og økonomien bestiller jeg aldrig mere end et enkelt kort ekstra af hver bane.

Om forarbejdet til løbet
Vejlskoven er en privat skov, der ejes af Johan Tesdorpf fra Rathlousdal, og det var i år anden gang, at vi benyttede skoven til en etape af NightChamp. Sidste år afvikledes således – som en slags forsøg – en etape i skoven, og ved den lejlighed evaluerede jeg sammen med Johan løbet, og da han var tilfreds, aftalte vi, at vi ville gentage succesen i år.
Derfor gik jeg tidligt i gang med at forberede gårsdagens etape, og jeg havde blandt andet ret tidligt aftaler på plads om baneforløb – i øvrigt har Johan været meget imødekommende i forhold til mine ønsker, og jeg har fået alle de tilladelser, som jeg kunne have behov for.
Stor tak til Johan for samarbejdet!
I januar blev skoven nyrevideret og en del rettelser kom med på det nye kort. Det viste sig således, at der var sket meget i skoven på et år; der var fældet nogle områder og der var vokset nogle områder til med kraftig undervækst – bla. af brombær.
(Apropos brombær var det i øvrigt interessant at høre diskussionerne i mål mellem løbere, der havde løbet samme bane; nogen havde haft heftige oplevelser med brombær overalt – andre havde stort set ikke mødt brombær. Det må have noget at gøre med vejvalg eller definitionen af, hvornår man synes, at brombær er et problem. Det lader jeg stå hen i det uvisse.)
Selv om banerne blev lavet i efteråret sammen med banerne til etaperne i november, er de blevet justeret ad flere omgange – og senest i mandags som en følge af weekendens besøg i skoven. Herefter stod jeg med et resultat, jeg selv syntes, jeg kunne være godt tilfreds med.

Post 67 – en uheldig postplacering.
Torsdag over middag tog mine postudsættere i skoven, og med Henrik Markvardsen til at sætte posterne i terrænet vidste jeg, at denne opgave lå i de bedste hænder. Er der en, der en næsten krakilsk med at anbringe posterne rigtigt, så er det Henrik. I øvrigt en af flere! Jeg har ved flere lejligheder oplevet, at løbere er kommet i mål med påstanden om, at en post stod forkert og har fastholdt dette, indtil jeg smed trumfkortet: Det er Henrik Markvardsen, der har sat posterne i skoven! Herefter forstummer al snak om en forkert placeret post.
Jeg har i øvrigt et par trumfkort mere af lignende slags, ingen nævnt, ingen glemt.
Ved 3-tiden, en time før jeg skulle mod skoven, fik jeg en opringning fra Henrik om, at posterne var i skoven – men samtidig var han tydeligt frustreret over placeringen af post 67 – se kortudsnittet til højre.
Placeringen af posten var entydig nok, men hele det grønskraverede område vest for posten var brombær, der – jo tættere man kom på posten – bare blev højere og højere og tættere og tættere. Faktisk kunne man slet ikke følge grøften ind til posten fra vest. Fra øst, nord og syd var det nemt nok at komme ind til posten, men det var ikke det, banerne lagde op til.
Da jeg kom til skoven skyndte jeg mig ud til posten og kunne ved selvsyn konstatere, at Henrik (naturligvis) havde ret, og jeg tog en hurtig beslutning om at sløjfe posten på de implicerede baner; de 4 lange baner baner: 1, 2, 3 og 4.
Dette blev meldt ud i starten og skrevet på papir, der ligeledes lå i starten – og det blev meldt ud af mig til alle, der meldte sig i mål før løbet. Samtidig blev posten slettet i tidtagningsprogrammet MeOS.
Og hvordan kunne denne fejl så ske? – Tja, det må jeg tage på min kappe. Ved mine besøg i skoven med tjek af postplaceringerne havde jeg valgt at tjekke netop post 67 fra skovvejen, da en post 60 meter nordligere blev anvendt sidste år – uden problemer, endda på den mellemsvære bane. Ved posttjekket dengang gik jeg lige forbi dette års 67 og konstaterede ikke noget specielt her. Altså mente jeg ikke, at det var nødvendigt at gå helt ind til den.
Ren dovenskab, at jeg antog, at denne post så sagtens kunne bruges i år. Og ja brombær kan vokse meget hurtigt op, har jeg hermed lært! Men bare for dumt af mig!
Jeg skal naturligvis undskylde over for de løbere, der i skoven og under løbet havde glemt meldingen om post 67.

Ud over “uheldet” med post 67 var der også et par andre småting, der i øvrigt – mig bekendt – ikke fik betydning af resultatet af løbet. Ud over post 70, hvor et tårn var blevet fjernet siden jeg havde været der (posten stod på placeringen af tårnet på kortet) var der lidt med posterne 53, 79 og 81.
Disse eksempler viser bare, hvor præcis man skal være, når man som arrangør er i skoven for at forberede et løb.

Status på stillingen i de forskellige klasser før sidste etape
I skrivende stund mangler vi kun at få afviklet den sidste etape, og jeg er derfor i stand til at give et klart billede af stillingerne/resultaterne i de enkelte klasser.
I den samlede stilling, Link – som den også fremgår af hjemmesiden – kan man med fed skrift se navnene på de løbere, der kan nå at løbe med sejren i de forskellige klasser:
I 10 klasser, D40, D50, D70, H12, H14, H16, H20, H21, H50 og H80, er alt afgjort, og vi ved, hvem der vinder klassen; resultatet af sidste etape er uden betydning for klassesejren.
I 4 klasser,  D14, D60, H60 og H70, står det mellem 2 løbere – og resultatet i sidste afdeling får derfor betydning for, hvem der løber med den samlede sejr i klasserne.
I 2 klasser, D16 og D21, kåres der ikke nogen samlet vinder i år. Der er ingen af deltagerne, der kan nå at deltage i mindst 4 løb.
I 2 klasser, D12 og D20, er det uklart, om der kåres en vinder. Der er kun én person, der kan komme på tale som vinder, men vedkommende skal deltage i og fuldføre sidste etape.
I 1 klasse, H40, er billedet totalt uklart, og alt afgøres ved sidste løb. Der er 5 personer, der byder ind på den samlede sejr.

Tak til mine hjælpere
Her til sidst skal der lyde en meget stor tak til de personer, der har hjulpet mig med denne uges etape i Vejlskoven. Uden deres hjælp havde det ikke været muligt at gennemføre aftenens løb.
I første omgang en meget stor tak til Hans Christiansen, der har været chauffør og lagt bil til etapen og har stået for afhentning af materiel i klubhuset. Meget stor tak også til Henrik Markvardsen, der havde sine frustrationer med postudsætningen denne gang. Jeg håber virkelig ikke han har tabt modet eller lysten til at være med igen.
Tak til min utrættelige familie – i går (som i sidste uge) personificeret i mine to drenge og Stine. Det er rigtig skønt, at de bliver ved med at bakke op om arrangementet, også selv om de i flere tilfælde har måttet tilsidesætte andre forehavender. Der er endvidere fra mange løbere stor ros til de tre unge mennesker i starten for deres måde at håndtere den på, myndigt og alligevel med overskud. Denne ros hører de jo ikke, men den er hermed videregivet.
Tak til korttegnere og skovkontakter for hjælp med kort og tilladelser.
Tak til Johan Tesdorpf, Ratlousdal, for lån af skoven og for samarbejdet omkring løbet.
Og endelig en stor tak til postindsamlerne fra OK PAN – der lige tager en tjans med at samle posterne ind. Og så skal det lige nævnes, at to af postindsamlerne allerede tidligere på aftenen havde været i skoven og løbe deres bane.

Med afviklingen af aftenens NightChamp-etape er vi så småt i mål med denne vinters syv etaper, inkl. prologen. Vi, som arrangører, tillader os nu at tage en længere ferie, indtil den står på NightChamp igen i november 2023, forventer vi da.
Men første skal vi lige have overstået dette års sæsonafslutning i Store Lyngdal den 23.2., hvor vi glæder os til at se fulde huse.
Efter løbet vil der være salg af lidt godt til ganen, lige som der vil være præmieoverrækkelse i laden. Allerede nu en stor tak til skovejeren, Christian Als, der lægger lade og skov til dette års afslutning. Vær opmærksom på, at der ved afslutningsløbet løbes på afkortede baner.


Vi ses i skoven – gerne på torsdag d. 23. februar 2023 i Store Lyngdal.

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.