Fløjstrup Skov – 1. etape, 2019-20

Efter sidste torsdags prolog, hvor jeg befandt mig inden døre i varmen under hele løbet, var det tid til at komme ud at mærke efterårsvejret på egen krop. Det betød, at jeg kunne tage opstilling i den sydligste del af løbsområdet – på en lille åben plads med parkering og et mindre græsareal. Et hyggeligt sted, hvis det da ikke var for de mange deltagere, der skulle serviceres! Og lidt trangt måske, da Aarhus Kommune, der ejer stedet, i år ikke ville give tilladelse til parkering på græsarealet, der fylder godt og vel halvdelen af pladsen. Dette var en ændring i forhold til tidligere, og det betød, at parkeringen til aftenens løb kunne blive lidt tricky med bla. kantparkering på den i forvejen smalle tilkørselsvej, Ørnevænget. Men i øvrigt fornemmede jeg, at parkeringen blev løst så optimalt som muligt, omstændighederne taget i betragtning.

Ugens ekstraopgave
Som de fleste nok vil have et vist indblik i, så venter der mig hvert år en lidt  presset november måned, hvor der blot er en uge mellem hver af de 4 etaper af NightChamp. Det betyder bl.a., at der helst ikke skal komme alt for mange uforudsete opgaver, der kan vælte en stram plan for måneden. Helst ikke for mange ting, der ikke spiller med, hverken i hverdagen eller i forbindelse med planlægningen og afviklingen af løbene. Det ene løb skal efterbehandles, samtidig med at et nyt løb gøres klart på flere niveauer.
Og netop i denne uge har jeg været udfordret af at skulle sætte mig ind i MeOS samtidig med, at programmet er blevet anvendt i praksis. Heldigvis har jeg fået flere uopfordrede henvendelser vedrørende løsning af tekniske problemer, endda i flere tilfælde uden at jeg havde annonceret efter hjælp. Tak til jer alle, der på den måde har hjulpet – måske endda uden at vide det.
De sidste dages største problem har dog været, at MeOS af en eller anden årsag tillod sig at slette data for det løb, der afvikledes i Fløjstrup. Første gang, det skete, var tirsdag – efter at alle data var indlæst fra både Condes og O-Service OG diverse tilretninger var på plads. Væk var ALT; faktisk var der ingen spor af løbet nogen steder. Det gav lidt sved på panden, og onsdag aften blev brugt på at genoprette alle data, både de data, der kunne indlæses fra andre programmer, og data, der manuelt skulle indtastes og/eller tilrettes. Sluttelig gem-gem-gem og en ekstra sikkerhedskopi!
Da jeg kom fra arbejde torsdag eftermiddag og ville indtaste de sidste eftertilmeldinger, var ALT væk igen, men efter indlæsning og bearbejdning af en sikkerhedskopi lykkedes denne gang at blive næsten ajourført med gårsdagens arbejde. Og alt spillede, som det skulle, i skoven torsdag aften, heldigvis. Nu står der bare tilbage at finde årsagen til datanedbruddet, så jeg kan tage mine forholdsregler, for det er ikke betryggende ikke at vide, om man er købt eller solgt, når kunderne kommer i butikken.

Lidt om aftenens løb
Det er vel efterhånden en kendt sag, at Fløjstrup skov ikke er en nem natløbsskov – og det var der da også flere af de 170 løbere i skoven, der ikke undlod at bemærke, da de var kommet i mål. Og dette efterårs store regnmængder havde heller ikke bidraget til, at skoven blev nemmere at løbe i; flere steder var skoven blød, glat og mere eller mindre sumpet, ligesom grøfter og moser fremstod større og mere markante, end hvad man kunne læse ud af kortet. Men så var det da godt, at vejret var noget nær optimalt – årstiden taget i betragtning. Tørvejr hele aftenen og 7-8 grader, kunne man læse på termometret.
Set fra “målmandens” bænk forløb stort set alt ellers fint, hvis man da lige ser bort fra, at stræktidsprinteren strejkede stort set hele aftenen. Det viste sig, at jeg havde ladet den op med strøm fra en kontakt, der var slukket! Det skal ikke ske igen.
Da vi kl. 20:15 kun manglede 4 løbere i mål, fornemmede jeg, at det kunne blive “tidligt hjem i varmen” og klare det praktiske med upload af tider mm., men sådan skulle det ikke gå, for en halv time senere manglede vi stadigvæk 4 løbere, og mens jeg så småt begyndte at fryse, trippede postindsamlerne for at komme i skoven og udføre deres arbejde. Alt endte dog godt, og inden kl. 21 havde de sidste fire løbere stemplet ind i mål, og postindsamlerne var i gang.
Og så manglede jeg – hjemme i varmen – bare at lægge resultaterne på nettet. Men da jeg så resultatlisten, kunne jeg konstatere, at 5 løbere havde en løbstid på op til 4 timer, hvilket ikke kunne være rigtigt. Det viste sig, at alle 5 løbere havde glemt at stemple startposten, og derfor retteligen burde være blevet diskvalificeret. Men så løb godheden alligevel af med mig. Jeg rekonstruerede deres starttid (= gav dem alle en starttid, der svarede til det tidspunkt, hvor brikken blev clearet), og de fik dermed alle en fair løbstid, hvilket vel trods alt er bedre end at blive disket.
Læringen af dette er: Husk nu at cleare og tjekke brikken i starten – og husk at starte brikken i startenheden.

Problemer med trackingen
Sidst på aftenen kunne jeg gå til ro med visheden om, at endnu et løb var vel overstået. Godt nok havde Tove Straarup i mål nævnt, at hendes tracking af løbet så noget mystisk ud, idet hun efter trackingen skulle have haft flere poster ude i Århusbugten. Jeg slog det lidt hen med en vis tro på, at fejlen lå i Toves ur.
Fredag morgen kunne jeg dog af flere mails læse, at flere løbere havde samme oplevelse med deres tracking som Tove, og at det tilsyneladende var kortet i 1:7500, der ikke var georefereret rigtigt. Altså måtte der være noget om sagen, og jeg måtte have eksperterne på banen.
Efter et stykke detektivarbejde det meste af fredagen, lykkedes det dog at få kortet georefereret rigtigt, og alle tracks så nu rigtige ud. Tak til Flemming Nørgaard for hjælpen og løsningen af problemet.
På minus siden talte nu blot, at alle, der havde uploadet deres tracks måtte i gang med dette igen, uanset om de havde løbet på 1:10000 (hvor der ingen problemer var) eller på 1:7500.
Og tja. Man lærer jo hele tiden… (Jeg har netop i dag læst, at man lærer optimalt, hvis man begår fejl i 15-20 % af de læringssituationer, man sættes i. Det må jeg da i høj grad kunne leve op til!)

Tak til mine hjælpere
Sluttelig endnu en stor tak til min sædvanlige og trofaste hjælp, Henrik Markvardsen, der trods også i denne uge fungerede som banekontrol samt postudsætter, og dermed sørgede for at alle posterne stod fair og rigtigt, samt Henriks chauffør og hjælper, Hans Christiansen. Endvidere tak til min kone Claudia samt min søn, Silas for deres uvurderlige hjælp med afviklingen af starten. Da Thor Nørskov var optaget til anden side, måtte de to alene håndtere at få 170 løbere i skoven, hvilket de klarede med vanlig ro; de er jo vant til jobbet og gør det ikke sværere, end det er. Og tak til alle løbere, der tager udfordringerne i starten med at få så mange af sted, med tålmodighed.
Endelig en stor tak til postindsamlerne fra OK PANs ungdomsafdeling.

Næste uges afdeling af NightChamp-serien finder sted i det jomfruelige Anebjerg Skov mellem Skanderborg og Stilling – og tæt på E45, så det er nemt og hurtigt at komme fra og til løbsområdet. Stævnepladsen er ved Skanderborg Kommunes bygninger ved Frueringvej.

Vi ses i skoven!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.