Silkeborg Sønderskov – 6. etape, 2018-19

Som det var tilfældet sidste år i februar blev også dette års NightChamp-serie rundet af med en etape i Silkeborg Sønderskov. Dermed kunne vi også på denne sidste vinterdag lukke og slukke for den 15. udgave af serien, hvilket skete på en aften igen i plusgrader. Dermed blev det til endnu en behagelig løbeaften, vejrmæssigt set. Hele dagen op til løbet havde solen skinnet fra en stort set skyfri himmel, og min postudsætter ved dette løb, Ivan Christensen, kunne således midt på eftermiddagen melde, at posterne var i skoven efter 3 timer i en flot, solbeskinnet skov. Stor tak i øvrigt til Ivan, der valgte at hjælpe mig ved sætte posterne i skoven i stedet for selv at løbe med om den samlede sejr i H60 – en sejr, der var inden for rækkevidde og i stedet gik til Mogens Hagner, Silkeborg.

I konkurrence med diverse vinter- og skiferier samt en orienteringskonkurrence under varmere himmelstrøg, oplevede vi også denne aften et mindre fald i antallet af de ellers trofaste deltagere, men det blev til dels opvejet af, at OK SNAB, Vejle, brugte etapen til at afvikle deres klub-nat-mesterskab, lige som en stor håndfuld løbere fra Himmelbjergegnens Natur- og Idræts Efterskoles orienteringslinje stillede til start. Endvidere brugte PANs eliteafvikling NightChamps baner (plus lidt ekstra poster) til udtagelseløb til 10Mila, der afvikles i Östra Göinge den sidste weekend i april. I alt 28 løbere stillede til start til dette udtagelsesløb.

En aften med blot få tekniske problemer
Som det stort set har været tilfældet ved alle 7 løb i år, var vi heller ikke i Sønderskoven udsat for tekniske problemer. Al IT kørte, som det skulle, posterne stod, som de skulle (om end et rygte siger, at en post var væltet under kampen i skoven – hvilket jeg ikke har kunnet få bekræftet), og vi var i øvrigt forskånet for andre alvorlige problemer.
Efterhånden som aftenen skred frem, kom løberne – i flere tilfælde godt brugte – til mål, og kl. 20:50 manglede vi således kun registrering på 4 løbere. 2 af disse løbere – viste det sig – var gået uden om registreringen og direkte til kaffe og brød på efterskolen, mens de to sidste kunne stemple ind kl. 21:20.
Hermed kunne postindsamlerne komme ud og hente posterne – lidt forsinket.
Mine eneste småproblemer var, at et par løbere løb med forkerte briknumre, hvilket giver lidt bøvl i mål, når løbere forsøger at indstemple med et briknummer, som systemet ikke kender. Jeg skal her spare jer for detaljer, men det betyder både et ekstraarbejde for mig i skoven (hvor sådan noget jo sker, når der er mest tryk på brikaflæsningen) samt efterfølgende derhjemme, når jeg manuelt skal ind og ændre i tilmeldingerne samt godkendelse af de anvendte brikker. Moralen er: Check nu, at I er tilmeldt med og løber med den rigtige brik; briknummeret fremgår af deltagerlisten, der er lagt på hjemmesiden flere dage før løbet.
Endelig havde en løber glemt at starte sin brik i startenheden. Det betyder, at brikken i systemet står som startet i det tidspunkt, jeg har opgivet for stævnets start, kl. 17:00, og løberen får en særdeles lang løbstid. Dette opdager jeg ikke altid, når resultatlisterne genereres, men hvis/når det opdages får løberen en starttid, der svarer til at brikken er blevet clearet eller checket.

Og slutresultatet blev…
… at 139 løbere startede i denne sidste NightChamp-afdeling i år, hvilket bragte gennemsnittet for vinderens 7 løb op på 147 startende. Dette er det tredje højeste gennemsnit for en sæson i løbets 15-årige historie.
… at dette var det 94. NightChampløb siden starten i 2005. NightChamp startede i 2005 i et forsøg på at få flere ungdomsløbere til at løbe natløb, lige som det var ideen, at de skulle udvikle deres teknik, hvilke kunne komme dem til gavn – også når de løb om dagen.
… at der til og med torsdagens afdeling i Sønderskoven har været i alt 8895 starter. Det betyder, at vi med lidt held kan runde 10.000 starter i næste sæson, samtidig med, at vi kan runde NightChamp-løb nr. 100 med undertegnede som arrangør og banelægger – ligeledes i næste sæson, nærmere betegnet d. 20.2.20.

Årets samlede klassevindere
Da vi kunne gøre resultatet op efter i aftes, kunne vi konstatere, at der i år hverken vil blive kåret klassevindere i D12 og D21, hvilket jeg naturligvis finder lidt ærgerligt.
Til gengæld tog OK PAN – og ikke mindst ungdomsafdelingen – godt for sig af præmierne, der var sponsoreret af Løberen og Fusion, og som i år var trøjer med vindertryk.
PANs ungdomsafdeling sejrede i D16 (Line Møller Nielsen), H12 (Mathias Rokkjær), H14 (Casper Blakskjær), H16 (Jonas Damm Als) og H20 (Andreas Bock Bjørnsen) og hertil kommer endnu en sejr til Rasmus Djurhuus i H21. Endelig skal det nævnes, at både Hannah Udklit Kristensen og Laura Kaldahl Hornbæk kæmpede med til det sidste om sejren i D14, men missede denne med hhv. 3 og 4 point. Her løb Johanne Skouboe, Horsens OK i stedet med sejren og æren.
De øvrige klassevindere blev:
På damesiden: D20: Rikke Rasmussen, OK SNAB, D40: Rikke Holm Jensen, Horsens OK, D50: Marianne Lynge Krogh, Kolding OK, D60: Grethe Anæus, Viborg OK
På herresiden: H40: Thomas Uhlemann, Kolding OK, H50: Jess Rasmussen, Viborg OK, H60: Mogens Hagner, Silkeborg OK og H70: Poul Erik Buch, OK GORM.

Øvrige præmier…
I skrivende stund kan vi også kåre den dame- og herreløber med den hurtigste kilometertid set over alle 7 løb. På damesiden havde 5 løbere deltaget (og gennemført) alle syv løb, og hurtigst af alle var Pernille Buch, OK GORM, men en kilometertid på 9:27. På herresiden blev det Andreas Bock Bjørnsen, OK PAN, der i de 7 løb i gennemsnit præsterede en imponerende kilometertid på 5:38. I alt 17 herreløbere havde deltaget i – og fuldført – alle 7 løb.
De to ovennævnte løbere vil ved førstkommende lejlighed hver vil få overrakt et gavekort på 1500 kr. til Landal GreenParks. Til lykke til dem begge.
Lodtrækningspræmierne er endnu ikke udtrukket, men det sker på torsdag, d. 7. marts, hvor den gamle sportschef, K.K. Terkelsen, OK GORM, vil udtrække de to vindere af et gavekort til Løberen. Hvert gavekort på 1500 kr.

Tak til mine hjælpere, igen, igen, og for sidste gang denne vinter
Sluttelig endnu en stor tak til Ivan, der sprang til og hjalp med postudsætningen, da det kneb allermest for mig. Endvidere en stor tak til min familie, Claudia, Silas og Thor (vores “næsten”-søn), der stod for starten endnu engang. Ligeledes en tak til de tre postindsamlere fra OK PANs ungdomsafdeling.
Endelig tak for husly, kaffe, brød og bad til Lars Fey, forstander på HNIE

Et blik i glaskuglen siger, at vi igen vover at tage en runde NightChamp – efter samme koncept som altid, men alligevel med en lille fornyelse: to nye klasser: D70 og H80. Så må vi jo se om der er deltagere til dette?
Altså: Vel mødt også næste sæson: 7., 14., 21. og 28. november ’19 samt 6., 20. og 27. februar ’20.

Vi ses i skoven!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.