Vestereng – 4. etape, 2018-19

Så er ventetiden ovre, og i aftes kunne vi så genoptage denne sæsons NightChamp-serie, efter at vi har ligget stille de seneste par måneder – siden løbet i Bjerre, der blev afviklet 22. november i sidste år.
For os som arrangører er det altid spændende at skulle binde an med et nyt og uprøvet terræn – og netop det var der tale om i aftes. Vestereng er et terræn, der blot har været anvendt en enkelt gang til et internt PAN-arrangement, hvor Kell Sønniksen kunne byde sine fødselsdagsgæster velkommen i terrænet! Vestereng udmærker sig ydermere ved at være nabo til Kells arbejdsplads. I aftes stod den så på det første natløb i terrænet, som jeg i øvrigt aldrig selv har løbet o-løb i. Det har derfor betydet et par ekstra besøg i området, end jeg ellers er vant til – også selv om jeg har kunnet trække på Kell som banekontrol og sparringspartner i forbindelse med nogle postplaceringer.
I øvrigt har Kell også hjulpet med en udvidelse af kortet, således at jeg har haft mulighed for at få kringlet også de længste baner, der alle havde kortvend.

Jeg håber, at de fleste vil give mig ret i, at Vestereng – på trods af at området er forholdsvis lille af størrelse – sagtens kunne byde deltagerne på muligheder for at tage de forkerte beslutninger. Det meste af området var åbent og letløbt, men dette åbne område var forsynet med partier med skov og krat samt en BMX-bane med mange diffuse detaljer. De længste baner skulle endvidere passere et par veje og op i nærheden af hospitalssøerne i nordvest og skøjtehallen i sydøst. Ikke alle løbere klarede udfordringerne optimalt – se bare på løbstider og følg løbernes gøren og laden via O-Track, og den vekslen, der var mellem åbent område og lidt skov voldte tilsyneladende flere af deltagerne problemer. På trods af at en enkelt løber mente, at banerne var i den lette ende, gav de fleste af løberne udtryk for, at det faktisk var et egnet og spændende natløbsterræn, og at banerne gav dem større udfordringer, end de egentlig lige havde forventet – f.eks. efter studier på Google Maps.

Problemer med nogle af stativerne
Den lille pause i NightChamp giver mig muligheder for bruge de lange aftener i januar til at koncentrere mig om banelægningen til februars tre løb. Dette var også tilfældet i år, hvor jeg som altid skal være lidt på forkant på grund af ferie under varmere himmelstrøg i uge 7. Så ud over etapen i Vestereng har jeg også skullet have banerne færdige og kontrolleret til de sidste to afdelinger efter vinterferien. Alligevel var jeg rolig og fortrøstningsfuld i forbindelse med gårsdagens etape. I løbet af vinteren har PAN indkøbt nye letvægtsstativer og udvidet SI-beholdningen, og da stativerne samtidig var blevet forsynet med nye reflekser, så alt jo fortrøstningsfuldt ud. Desværre var et eller andet tilsyneladende gået galt, for da posterne skulle i skoven, manglede nogle af de nye stativer reflekser. Heldigvis var vores postudsættere opmærksomme på dette, så alle løbere i starten fik besked om, at reflekserne på nogle af posterne var mangelfulde. Det gav naturligvis lidt eftersnak i mål, og det gav anledning til at enkelte løbere kunne belære nogle af deres konkurrenter om, at man ikke skal løbe efter refleksen, men postdefinitionen. I øvrigt var alle posterne med mangelfuld refleks skrigende røde og forholdsvis nemme at se i lampens skær.

Et par bemærkninger om aftenens forløb
Efter en periode med nogen frost, slog vejret for et par dage siden over i regn, så jeg var lidt spændt på, hvordan aftenens vejr ville blive. På vej til Aarhus viste termometret 8 plusgrader, og den regn, der ellers var silet ned de seneste dage, var ophørt – så der var egentlig tale om fint løbevejr. (At det så begyndte at småregne i løbet af aftenen, det er en anden sag). Kunne vejret holde nogen potentielle deltagere hjemme?
Det er selvfølgelig svært at sige noget om, men vi kan blot her efter løbet konstatere, at 123 deltagere fandt vej til skoven – på trods af usikkert vejr, vinterferie, skiferie mm.
Deltagerantallet kunne tyde på en forholdsvis rolig aften i mål, men det blev der hurtigt lavet om på, da 4 løbere kom til mål med en forkert registreret brik, én løb i en andens navn – med en anden brik, én løb i skoven uden at være blevet registreret, én havde glemt at lægge sin brik i startenheden og én glemte at få sin brik lagt i aflæserenheden. Samtidig glemte flere målstemplingen. Alt dette gav anledning til lidt stress hos “målmanden”!
De fleste af problemerne blev dog løst – men med lidt efterbehandling hjemme i den varme stue, kunne den endelige resultatliste lægges på hjemmesiden ved 22-tiden. I øvrigt kunne vi som arrangører allerede før klokken otte køre mod Horsens for at aflevere det lånte udstyr, idet sidste løber stemplede i mål kl. 19:52!

En opdatering af stillingen før sidste to afdelinger
Med aftenens løb har vi nu mulighed for at kåre de første klassevindere – så skrider vi straks til herunder:
I D20 er Rikke Rasmussen, OK Snab, sikker på at løbe med sejren. Det samme er Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan, i H20. Endelig er det sikkert, at vinderen i H21 igen i år hedder Rasmus, Djurhuus, OK Pan. Andreas kan endda prale af at have 5 sejre af 5 mulige. Mere suverænt kan det da vist ikke være…
Til lykke til alle tre vindere!

I den anden ende af skalaen har vi D12-klassen, hvor der i år ikke vil blive kåret en vinder. I alle de øvrige klasser er der stadigvæk meget at kæmpe om, om end der i nogle af klasserne tegner sig et tydeligt billede, og det er i høj grad tænkeligt, at de fleste brikker falder på plads efter næste afdeling i True Skov.

Endvidere kan vi se, at kampen om gavekortene til Days feriecentre (to stk. gavekort á 1500 kr. til de løbere, en herre og en dame, der har hurtigste kilometertid over alle 7 løb) tegner til at blive ekstra spændende i år. Efter de første 5 løb er der 9 kvinder/damer og 34 mænd/herrer, der har fuldført (og dermed fået point) i alle løb – og som derfor i princippet stadigvæk er med i kampen om gavekortene!

Tak til mine hjælpere
Sluttelig en stor tak til alle, der på den ene eller anden måde har hjulpet mig med aftenens løb her i Vestereng. Det drejer sig i første omgang Kell Sønnichsen, der har været behjælpelig med både korttegning, kortrevision og banekontrol, og som endvidere har bistået mig med råd og vejledning. Også tak til Henrik Markvardsen og Hans Christiansen, der igen, igen, har påtaget sig udsætningen af posterne. Og som det så ganske rigtigt tidligere er sagt: uden poster ingen o-løb.
En speciel tak til min familie, der som altid sørgede for en gnidningsløs afvikling af starten. I denne uge var det Silas og hans kæreste, Karoline, der sammen med min kone Claudia stod for starten og efterfølgende oprydning.
Ligeledes en stor tak til postindsamlerne fra OK PANs ungdomsafdeling.

Nu står den så på en uges pause, hvor jeg tillader mig (sammen med konen) at drage sydpå til solen i uge 7, inden vi er på den igen den 21. februar, hvor vi tilbyder løb i True Skov. Start- og mødested er Blankhøj rasteplads ved E45. Mere derom senere!

Og husk så lige, at I skal tilmelde jer via O-service, hvis I ønsker at deltage i det afsluttende kaffebord. Dette sker med en bemærkning om, at kaffe/brød ønskes, i feltet “Bemærkning til arrangør”.

Vi ses i skoven!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.