Siim Skov – 2. etape, 2012-13

Årets anden etape af NightChamp afvikledes her til aften i Siim Skov, der er en meget lille skræntskov, der ligger i den østlige udkant af Ry by mellem et nybyggerkvarter mod syd og Knudsø mod nord. Stævnepladsen lå i tilknytning til hundelufterskoven – neden for bakkerne. Her fandt man også starten, og det betød derfor at løberne blev kastet ud i noget, der kunne minde om bjergbestigning eller klatring op ad de stejle bakker, allerede umiddelbart efter starten! På grund af skovens beskaffenhed (læs: de stejle bakker) og dens størrelse, nøjedes vi ved denne etape med en mellemdistance, men ikke ret mange af deltagerne brokkede sig ikke særlig højlydt over dette. De havde nemlig svært ved at se på deres løbstid, at de blot havde været ude på en mellemlang bane!

Da dette løb foregik i en af Silkeborg OK’s skove, stod den denne gang på EMIT-brikker samt hjælp med posterne fra den lokale Mogens Hagner samt den sædvanlige hjælper fra Silkeborg OK, Erik Bobach. Efter sidste uges kamp gennem en våd skov på grund af dages forudgående regnvejr, havde vejrguderne denne aften begunstiget os med mildt vejr i form af temperaturer på 10 grader, hvilket er noget utypisk for en aften i november. Da det ligeledes holdt tørvejr – og også havde været tørt i dagene op til løbet, var det en fair skov, bakkerne undtaget, der blev stillet løberne i udsigt.
Og endnu engang kunne vi – med aftenens løb – konstatere, at der blev sat deltagerrekord. Med 174 tilmeldte samt et pænt fremmøde, kunne vi sende i alt 163 løbere i skoven. En forbedring af den gældende deltagerrekord fra det første løb i 2011 i Vilhelmsborg, hvor der deltog 149 løbere. Om det var det flotte løbevejr, den (for de fleste) jomfruelige skov, de afkortede baner, skovens beliggenhed centralt i det jyske, muligheden for at komme til at løbe med emitbrikker eller noget helt sjette, der var årsag til det fine fremmøde, kan man jo blot gisne om…

Alt i alt kunne vi endnu engang melde om en hurtig afvikling af stævnet, hvor sidste mand (eller kvinde) var i mål allerede 20:08, og vi kunne overlade postindsamlingen til Mogens og Erik, hvis det da ikke lige var, at softwaren meldte, at der stadigvæk var en løber i skoven. Altså: vente, vente, vente. Kunne sidste mand være kommet til skade – og skulle vi ud at lede? Efter godt en halv times venten, tog vi en beslutning om at køre hjemad, da der ikke var flere biler på stævnepladsen, og vi overlod skoven til postindsamlerne. En god beslutning, da det efterfølgende viste sig, at løberen blot havde glemt at aflæse sin brik. Godt at der ikke var sket ham noget, men ærgerligt at vente mens en støvregn tog til…
I øvrigt viste det sig, at det blev en travl aften: 10 løbere meldte sig på aftenen – 2 løbere havde glemt deres brik og skulle derfor låne en anden, og det skulle lige ændres i løbsprogrammet – en løber tog en forkert emitbrik i klubposen og skulle tildeles det rigtige briknummer i programmet efter at brikken var aflæst – og den løber, der således manglede en brik, skulle også lige ændres. Og så var der lige en løber, der skulle låne en af mine pandelamper… Men ellers gik alt let og smertefrit. Ingen fejl i softwaren og igen kørte edb’en uden at der opstod fejl! A propos softwaren, så var jeg endnu engang positivt overrasket (læs: imponeret) over, hvor godt den arbejdede sammen med aflæsningsudstyret fra Emit.

Det viste sig desværre, at en af posterne i skoven, kontrol nr. 130, var periodevis ramt af defekt – og derfor ikke altid virkede. Dette berørte kun en enkelt bane, bane 4, hvor 2 løbere – begge i D50 – blev disket med manglende stempling på denne post, og de stod derfor begge som diskede i den første resultatliste, der blev lagt på nettet torsdag aften efter løbet. Efterfølgende har jeg godkendt begge løbere og estimeret deres tid på posten. Beklager…
(Og nej: Der var ikke andre poster, der var defekte eller periodevis ude af drift!)

Efter aftenens løb begynder der i nogle af klasserne at tegne sig et klart billede af, hvem der kan gå hen at løbe med den samlede sejr. I 8 af klasserne har vi således den samme vinder i begge de første afdelinger, og hvis de dygtige løbere kan holde stilen fremover, siger det sig selv, hvor det bærer henad i de klasser. De omtalte klasser er: D12 (Hedvig Gydesen, Melfar), D14 (Sara Lysemose Poulsen, Silkeborg), D50 (Britta Ank Pedersen, Horsens), D60 (Asta Terkelsen, GORM), H14 (Mads Møller Skaug, PAN), H20 (Mathias Ringgive, GORM), H21 (Tue Lassen, Faaborg), H50 (Kent Lodberg, PAN).
I andre klasser er det helt uoverskueligt, mens det i et par klasser kunne tyde på, at der virkelig bliver kamp om det! Til den sidste kategori hører bl.a. D21, hvor hele 4 løbere byder på en samlet sejr! Men det kan være, at vi er blevet meget klogere efter den næste afdeling på torsdag – der samtidig er den sidste afdeling før jul. Alle løbere, der har løbet – og fuldført – bare en enkelt afdeling her i november, er stadigvæk bejlere til den samlede sejr, idet de to dårligste løb som bekendt kan sorteres fra.

Tak til hjælperne
En stor tak til både Mogens Hagner og Erik Bobach, der denne gang sørgede for at alle posterne stod fair og rigtigt – samt at de blev indsamlet efter løbet. Endvidere tak til mine sønner Hjalte og Silas for deres uvurderlige hjælp med afviklingen af starten.

Ved næste uges afdeling i Ølsted Skov umiddelbart syd for Horsens – beliggende ved Vejlevej, er vi igen tilbage til Sport Ident som kontrolsystem, ligesom løberne igen får lov til at løbe de normale distancer. Ølsted Kærskov er en forholdsvis lille skov, der ikke så ofte anvendes til åbne løb, og derfor vil løberne på de mellemsvære og svære baner blive udsat for mange butterflies og diamanter, hvor man virkelig skal holde styr på, hvor langt, man er nået. Spændende med en noget anden form for orientering – forhåbentlig.

Vi ses i skoven

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.