Lystrup Skov – 5. etape, 2008-09

Denne – den næstsidste afdeling – af denne vinters NightChamp-serie blev – som det to gange tidligere i år har været tilfældet afviklet på et helt nytegnet kort, Lystrup, der sidst er revideret for snart 20 år siden! Den sidste revision af kortet var modtaget fra korttegneren så sent som tirsdag en uge før løbet – så man kan sige, at det næppe kan være mere opdateret! Derfor var der heller ikke ret mange, der kunne genkende dele af kortet, der var i 1:5000. I dagene op til løbet havde der været et kraftigt snefald på Horsenskanten, men stort set al sneen var forsvundet, da løbet blev afviklet; derfor må vi nok indstille os på, at ingen af denne sæsons løb bliver afviklet i sne.
Derimod var temperaturen markant lavere, end vi havde været vant til: Det var klart i vejret og var godt 5 frostgrader. Det gjorde, at ikke mindst de folk, der stod og ventede på løberne, frøs.

Lidt interessant havde Bent Vestergaard, der havde rekognosceret kortet, valgt at tilmelde sig aftenens løb. Det blev dog slet ikke til et resultat, der indikerede, at han havde forhåndskendskab til skoven, men han var i øvrigt stort set tilfreds med kortets kvalitet og nøjagtighed. Det er jo noget andet at skulle vurdere terrænet om natten!

På løbsfronten gav aftenens afdeling endnu et par afklaringer. Det ligger således før sidste afdeling helt fast, at der ingen vindere bliver i klasserne Begynder, D25 og Åben, fordi ingen har stillet 4 gange til start i disse klasser.
Endvidere er vinderne nu fundet i D12, D16, D24, D40, H16 og H24.
I sidste afdeling skal vi således blot have fundet den samlede vinder i H12 (Magnus Ørnfelt eller Jonas Harfot?), H25 (Kim Højmark eller Mads Mikkelsen?) og i H50 (Leif B. Nielsen fra Herning eller Finn Ingwersen?)
I øvrigt trak aftenens kolde tur i Lystrup kun 27 løbere af huse – men deriblandt et af H16-klassens store talenter pt., nemlig Mikkel Sørensen fra Melfar, der da også tog sig sikkert af sejren i H24.
Da Silas i H16 samtidig var syg og derfor løb for nedsat kraft, og Berit Harfot ”svigtede” ved aftenens arrangement, er der ingen løbere, der står med 5 sejre af 5 mulige i deres respektive klasser.

Der er lagt op til en spændende afslutning i de tre klasser, der blev nævnt ovenfor. Dette sker i Ussinggaard mellem Løsning og Eriknauer på tirsdag d. 24. Efter løbet er der omklædning og bad i klubhuset samt overrækkelse af præmier til de samlede vindere i seniorklasserne.
Til ungdomsløberne sker præmieoverrækkelsen ved den første o-tekniske tirsdagstræning, der foregår 4. april i Åbjergskoven.

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.