Vilhelmsborg – 1. etape, 2011-12

Så blev denne vinters NightChamp-serie skudt i gang!
Med vintertidens komme er det også tid til natløbene, og her har NightChamp, der egentlig var tænkt som en serie træningsløb i mørket, markeret sig stærkt de senere år. Og i år ser det endnu engang ud til, at serien kan trække folk ud fra de varme stuer – og ud og binde an med natløb i de midtjyske terræner på et tidspunkt af året, hvor vi ellers ikke er forvænt med konkurrenceløb. Selv om den store ændring i år har været, at tilmeldingen foregår over O-service med deraf følgende prisstigning på grund af afgift til DOF, har det ikke holdt folk hjemme. Tværtimod kunne vi endnu engang mærke en kraftig stigning i antallet af tilmeldinger – og startende løbere. Ikke mindre end 157 løbere havde meldt deres ankomst – og af disse kom 149 i skoven.

Som sidste år afvikles alle seriens 6 løb i området mellem Århus, Horsens og Silkeborg, og der arrangeres 2 løb i hver af de 3 ovennævnte klubbers skove. Aftenens afdeling gik i Vilhelmsborg, hvor vi til lejligheden fik lov til at anvende ridecentrets store P-plads til parkering og mødested. Herfra var der kort afstand til start, og banerne gik ud i et noget varieret område med skov, marker og bynært parkområde på begge sider af Oddervej syd for Århus. Kun få løbere kendte skoven, der ikke er overrendt til orienteringsformål, og endnu færre har tidligere løbet natløb i skoven, der sidst har været anvendt til Natugleløb for en del år siden. For banelæggeren var det noget af en opgave at få drejet banerne i det forholdsvis lille område, men jeg er da selv godt tilfreds med resultatet, og har heller ikke fra løberne hørt den store utilfredshed.
Største problemer med aftenens stævne oplevede undertegnede, da nogle løbere skulle meget tidligt i skoven på grund af møde i Nordkredsen. 4 personer startede ud på banerne før løbets nultid, kl. 18.00. Det betød, at der var noget panik på, da de første løbere kom i mål – uden at softwaren kunne gen- og godkende deres løb. Det betød, at der efterfølgende skulle arbejdes manuelt med deres tider, og at resultatlisten blev lidt forsinket. Men så har man da lært det…
Endvidere strejkede stræktidsprinteren periodisk, og løberne måtte (for de flestes vedkommende) henvises til at finde stræktiderne på nettet.

Med de mange deltagere var der også indikeret en skarpere konkurrence i flere af klasserne, og mange landsholdsaktuelle løbere og ”landsholdspensionister” var på startlisten. Endvidere var der deltagelse af både løberne fra TC Midtjylland samt TVO, Team Vejle Orientering.

Aftenen bød i øvrigt på et fint og klart løbevejr med temperaturer på 7-8 grader, og på grund af fuldmånen blev der aldrig helt mørkt i skoven. Alligevel var der en del løbere, der bommede noget rundt, ligesom flere løbere manglede at klippe knudeposterne begge de gange, de skulle passeres. De løbere, der glemte at klippe knudeposten på udturen, stod derfor med manglede klip på hele sløjfen. Af mellemtiderne kan man dog se, at posterne har været besøgt. En spøjs fejl, der fik flere til at tro, at deres SI-brik var defekt.

Efter aftenens afdeling har 5 af sidste sæsons klassevindere igen lagt sig i spidsen. I D21 vandt Ida Bobach med et forspring på 7:37, i D40 vandt Berit Harfot med 3:44 og i D50 skabte Britta Ank Pedersen sig et komfortabelt forspring med ikke mindre end 11:21! På herresiden var det igen, igen René Rokkjær der satte sine yngre konkurrenter på plads i H21 med et forspring på 1:43 til TC-træner, Jonas Munthe. Endelig vandt Poul Erik Buch i H60 med et hul på 1:28 til næstfølgende løber.
Mest suveræne sejr kom i H16, hvor Thomas Knudsen vandt med en margen på 25:46.

En tak til mine hjælpere
En stor tak til PANs ungdomsformand, Kenneth Skaug, der sammen med Anne Møller Skaug og Randi Scheel sørgede for at alle posterne stod fair og rigtigt, samt til mine sønner Hjalte og Silas samt svigersøn Henrik for deres uvurderlige hjælp med afviklingen af starten.

Næste uges afdeling af serien finder sted i Silkeborg Vesterskov, hvor vi igen løber med EMIT-brikker. Dette skyldes, at det er den lokale klub, Silkeborg OK, der lægger udstyr til løbet, ligesom det er familien Bobach fra klubben, der står for posthåndteringen.