Moesgaard – 3. etape, 2021-22

Så blev det endnu engang sidste torsdag i november – og endnu engang tid til den sidste afdeling NightChamp i efteråret. Stedet var i år Moesgaard med tilhørende arealer, hvor 161 løbere havde sat hinanden stævne, inden julemåneden stundede til. Og som i sidste uge var der også denne gang koblet et nat-klubmesterskab på arrangementet, idet Horsens OK denne gang havde valgt at kåre deres natmestre ved en afdeling af NightChamp. 27 løbere fra Horsens tog således del i mesterskabsstævnet ved at stille til start…
Stævnet havde centrum – og mål – ved herregården Moesgaard, der tidligere havde lagt lokaler til museet, parkering var placeret på det nuværende museums parkeringsarealer, og starten lå tæt på restaurant Skovmøllen og Giber Å. Alt i alt gav det gode muligheder for en fin afvikling af aftenens løb.

Endnu en stille aften
Som det har været en gennemgående tendens her i november, blev der også i aftes tale om en stille aften og et hurtigt afviklet stævne. Det var ikke tale om tekniske problemer af nogen art, om end endnu en pandelampe stod af. For undertegnede i mål var der ikke det store at nævne, idet alt kunne afvikles smertefrit. En enkelt løber skulle lige have ændret briknummer, inden brikken efter løbet kunne aflæses – og tak for at huske dette; det er meget nemmere, at briknummeret ændres før, den aflæses, end efter.
I øvrigt havde vi også i aftes et vist frafald i forhold til de tilmeldte – kald det corona-forsigtighed, mæthed af natorienteringsløb, tilstundende juletravlhed, eller…
Mange løbere tog sig tid til en lille snak før og efter løbet; det er altid hyggeligt – især når der ikke er så meget run på. I øvrigt var der tale om en kold aften, hvor jeg endte med at kunne stå og fryse – men det er jo en præmis her i november, også selv om det stod kraftigt i kontrast til vejret for en uge siden, hvor der blev sat rekord for nattemperatur så sent på året.
Som sagt gik alt efter planen, og allerede kl. 20:20 stemplede den sidste løber ind i mål, og jeg kunne pakke sammen og drage hjem i varmen for at lægge resultaterne op – og de var på nettet før kl. 21! Herefter var det sidste arbejde med løbet overladt til postindsamlerne – stor tak for deres indsats.

Problemer med 3. etape på O-Track.
Mens alt gik efter planen ude i terrænet, gik det knap så smertefrit, da resultaterne først var på nettet, og løberne på denne måde fik adgang til deres tider, stræktider mm. I løbet af aftenen modtog jeg således SMS’er samt beskeder i Messenger og på min mail med det samme emne: at man ikke var i stand til at se sit track fra løbet i O-Track.
Dette har medført en lang dags arbejde med at prøve at indkredse problemet – og på trods af, at jeg har involveret en række meget kompetente fagpersoner, har det ikke været muligt at løse problemet. Tak til de løbere, der i løbet af dagen har hjulpet med deres trackingfiler, tak til Chris Terkelsen med at tjekke tracks og tak til Flemming Nørgaard, som jeg flere gange i dag har forstyrret for at få tjekket min installation af filer mm.
På trods af flere gode ideer, er det ikke lykkedes at finde fejlen – og måske er det min Condes-installation, der i virkeligheden er problemet. Derfor vil jeg forsøge mig med en ny installation af Condes, inden vi når februar – og så krydse fingre for at aftenens problemer var en engangsforeteelse! Og så kan jeg blot håbe på, at aftenens deltagere havde en god tur i skoven; det er jo trods alt det vigtigste, ikke?

Lidt om stillingen i de enkelte klasser
Nu – hvor de første 4 af vinterens i alt 7 etaper er afviklet – kan man danne sig et overblik over stillingen i de forskellige klasser. Man skal som sagt deltage i 5 løb for at kunne vinde sin klasse – og allerede nu er vi tæt på en afgørelse i flere klasser.
I tre af klasserne – D12, D16 og H12 – har samme løber taget 100 point i hver de 4 afviklede afdelinger, idet Kille Beuchert Jensen, Laura Kaldahl Hornbæk og Oskar Rix Bertelsen – alle OK Pan – har 400 point på kontoen før “juleferien”.
I fem andre klasser har en løber “kun” deltaget i 3 afdelinger, men vundet alle 3. Dette gør sig gældende i klasserne D60 (Britta Ank Pedersen), H16 (Asbjørn Faber Fenger-Grøn), H20 (Jonas Damm Als), H40 (René Rokkjær) og H80 (Knud Sørensen).
I yderligere tre klasser har samme løber vundet 3 af sine 4 starter. Dette er tilfældet i klasserne D20 (Theresa Skouboe), D70 (Elin Holm Jensen) og H60 (Ivan Christensen).
Alt i alt er der her 11 løbere, der er på vej til sikre sejre i deres klasser!
I andre klasser er billedet mere forplumret, og i fire klasser er det endda 4 forskellige løbere, der har taget sejren. Dette er billedet i D21, H14, H21 og H70.
Hvorom alt er, så skal det nok blive spændende at følge de 3 sidste afdelinger, der afvikles i februar ’22 – hvis coronaen ellers tillader det.

Tak til mine hjælpere
Sluttelig endnu en stor tak til min sædvanlige hjælp, Henrik Markvardsen, der som postudsætter sørgede for, at alle posterne stod fair og rigtigt, samt Henriks chauffør og hjælper, Hans Christiansen, der igen i denne uge ventede på mig på P-pladsen ved Moesgaard, så vi kunne få overleveret de sidste ting. Endvidere tak til min kone Claudia samt min søn, Silas, og hans kæreste, Stine, for deres uvurderlige hjælp med afviklingen af starten. Og endelig en stor tak til postindsamlerne fra OK PANs ungdomsafdeling, der sørgede for, at udstyret kom i hus, og som i øvrigt fik en lidt større opgave, da en af hjælperne fik en fibersprængning.
En ekstra tak til Henrik Markvardsen, der havde taget en tur på posterne i ugen op til løbet og var kommet med input til placeringerne.

Nu står julen så for døren, så vi kan ikke komme ud at løbe flere natløb i denne serie, før den er overstået. Næste afdeling af NightChamp-serien finder sted i Silkeborg Nordskov den første torsdag i februar 2022 – med stævneplads på den store P-plads på Nattergalevej i Silkeborg.

Vi ses i skoven i det nye år. – Og god jul og godt nytår herfra.

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.