Bjerre Skov – 3. etape, 2018-19

Så er det juleferie!  – i hvert fald i NightChamp-sammenhæng.
Det vil med andre ord sige, at vi nu er gennem den første halvdel af vinterens natserie, der derfor kan lukkes ned de næste par måneder. November måneds sidste løb fandt sted i går aftes i et ikke helt let terræn i Bjerre skov syd for Horsens, hvilket betød, at der for mit vedkommende ikke var så langt til skoven som ellers.  Det betød også, at jeg selv påtog mig arbejdet med at placere posterne i skoven, og at jeg måtte tage et par ture ekstra ud i terrænet, da jeg samtidig agerede banekontrol på mine egne baner. Og jeg må sige, at samarbejdet med banekontrollen i denne omgang er gået eksemplarisk. Godt nok ønskede banekontrollen et par posterne flyttet i forhold til det første udkast – men det havde jeg fuld forståelse for.

Da det sædvanlige arbejde i forbindelse med arrangementet i denne uge var udvidet med postudsætning, betød det også, at jeg måtte tage tidligere fra arbejde, end det ellers har været tilfældet (tak til min arbejdsgiver), og det blev derfor en lang dag i skoven fra det øjeblik Hans Christiansen leverede poster og enheder fra Aarhus til sidste løber var kørt fra stævnepladsen. Heldigvis kunne jeg tilbringe lidt af tiden inde i varmen, idet jeg havde lejet Bjerge Naturskole til formålet. Her var der også (lidt) plads til omklædning inden døre for løberne, lige som der også stod lidt ekstra oprydning og rengøring på programmet for mig efter at postindsamlerne var draget i skoven for at hente materiellet igen.
Rengøringen afslørede en række glemte effekter, der medtages til næste afdeling 7. februar i Vestereng: en overtræksjakke (sort-grå-stribet, str. M, mrk. Løberen), æske til Lupine pandelampe (uden indhold),  et par grå løbehandsker af mindre størrelse, et stk. pandelampe (Gloworm m. sort-grøn pandesele).

Lidt om forarbejdet i skoven
Da jeg ikke havde haft nogle personer inde over banelægningen, måtte jeg være ekstra forsigtig i min tilgang til netop denne etape. Det startede med, at jeg måtte endnu flere gange i skoven end sædvanlig for at være sikker på, at postplaceringerne var fair, og at der ikke var var sket betydende ændringer i skoven, således at kortet ville fremstå som svagt, hvor jeg havde tænkt mig posterne placeret. Det betød også flytningen af flere poster i banelægningsforløbet. På selve løbsdagen skulle poststativerne placeres – og her havde jeg en pudsig oplevelse. Nær en af posterne mødte jeg et par mountainbikere, der tilsyneladende havde tabt pusten og derfor gerne ville i snak med lille mig, der kom bærende på en håndfuld poststativer. Om hvad jeg lavede i skoven med de stænger, ville de vide. Om jeg var sikker på, at posterne blev stående de steder, hvor jeg nu placerede dem? Om jeg nu også var sikker på, at de stod der, når det blev mørkt?  Sagt samtidig med, at jeg placerede post 61 på det sted, der var angivet på masterkortet.
Efterfølgende – nogle timer senere – blev jeg i tvivl om, hvorvidt jeg skulle tolke deres  interesse i den retning, at de ville prøve at fjerne posten. Derfor blev det også en lidt nervepirrende ventetid, indtil første løber, der havde denne post på sin bane, var i mål. Heldigvis blev mine spekulationer gjort til skamme.
I øvrigt bemærkede jeg ved selvsyn under udsætningen af posterne, at ikke alle poster havde lige gode reflekser – noget der af og til er blevet bemærket af deltagerne. I hvert fald post 60 var forsynet med en refleks, der lod noget tilbage i kvalitet. Dette er en problemstilling, som jeg endnu engang vil tage op med den ansvarlige i OK Pan, der lægger poster og poststativer til, når jeg laver NightChamp.

Et par bemærkninger om aftenens forløb
Som det har været tilfældet ved alle fire løb her i november, afvikledes også denne aftens løb meget hurtigt, og allerede 20:20 (vist ny rekord?) havde sidste løber stemplet ind i mål, og postindsamlerne kunne komme i skoven, hvis det da ikke lige var, fordi vi stod og manglede en enkelt løber i mål. En af Pans juniorlandsholdsløbere, Andreas Bock Bjørnsen, der også skulle hjælpe til med postindsamlingen, tog derfor turen mellem parkeringen og naturskolen et par gange for at se, om der skulle være nogle biler tilbage, hvor der manglede en løber. Det var der ikke, så vi løb chancen og pakkede udstyret sammen; løberen måtte velsagtens have glemt at stemple ind, og så kunne vi jo ikke gøre andet end blot at registrere løberen som udgået. Efterfølgende har det vist sig, at omtalte løber var sikker på, at han var registreret i mål, men det var tilsyneladende kun stræktidsaflæseren, han havde brugt ved registreringen. Min fejl, at jeg ikke havde været opmærksom et øjeblik. Da løberen heldigvis havde gemt sin strimmel med stræktiderne, har jeg efterfølgende kunnet rekonstruere hans løb ved hjælp af stræktiderne – og lægge hans resultat manuelt ind i løbsprogrammet.
I øvrigt gik afviklingen af løbet uden de store problemer – ud over de genvordigheder, som løberne skabte for sig selv ude i skoven. Posterne stod som de skulle, om end en enkelt post var væltet i løbet af aftenen. Tak til Rasmus Djurhuus, der satte posten op igen!
Jeg håber, at de 142 løbere, der gav sig i kast med aftenens baner, også havde en god oplevelse! I hvert fald var der ikke de store klager efter løbet, og jeg glæder mig nu bare til  i ro og mag at se trackingen fra løbet, så jeg kan se, om løberne havde reageret i skoven, som jeg havde håbet.

Lidt om stillingen efter de første fire afdelinger
Med aftenens løb kan vi holde et par måneders pause, inden det går løs med de sidste tre afdelinger i februar. Derfor kan jeg også gøre lidt status – om end intet endnu er givet i forhold til klasseresultater.
Men her og nu ved vi,
… at der har været 628 starter i november – hvilket betyder 628 lodder i hatten til trækning af de to vindere af lodtrækningspræmierne. Det betyder også, at vi har haft deltagerrekord for november måned, idet den tidligere rekord fra sæsonen 2014-15 lød på 626 starter i november.
… at der endnu ikke har været nogen deltagere i D12-klassen, og at der derfor heller ikke vil blive udråbt en vinder i denne klasse i denne sæson.
… at der kun er to løbere, der har vundet alle 4 starter i deres klasse i november, nemlig Casper Blakskjær (H14) og Andreas Bock Bjørnsen (H20) – begge Pan-løbere.
… at der i en enkelt klasse, H50, har været 4 forskellige vindere i de første 4 løb.
Endvidere kan vi se, at kampen om gavekortene til Days feriecentre (to stk. gavekort á 1500 kr. til de løbere, en herre og en dame, der har hurtigste kilometertid over alle 7 løb) tegner til at blive ekstra spændende i år. Efter de første 4 løb er der 16 kvinder/damer og 45 mænd/herrer, der har deltaget i alle løb – og som derfor i princippet stadigvæk er med i kampen om gavekortene!

Tak til mine hjælpere
Sluttelig endnu en stor tak til alle, der på den ene eller anden måde har hjulpet mig her i november med afviklingen af de fire første afdelinger. Ingen nævnt, ingen glemt.
En speciel tak til min familie, der som altid sørgede for en gnidningsløs afvikling af starten. I denne uge var det Silas og hans gode ven, den tidligere landsholdsløber Thor Nørskov (næsten også en del af familien!), der sammen med min kone Claudia stod for starten og efterfølgende oprydning.
Ligeledes en stor tak til postindsamlerne fra OK PANs ungdomsafdeling.

Som sagt holder vi nu et par måneders pause, hvor jeg ikke skal tænke i at arrangere o-løb, og hvor I som løbere ikke skal testes i skoven, ikke af mig i hvert fald. Næste afdeling afvikles 7. februar i Vestereng – et spændende lille løbsområde syd for Skejby Sygehus. Mere derom senere!

Vi ses i skoven!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.