Sletten – 6. etape, 2014-15

Så er det forbi for denne vinter…
Tja, det var så den sæson NightChamp – på godt og ondt. Med løbet her til aften på Sletten i noget, der skulle have været forårsagtigt løbevejr, men endte med en kold vind og lidt slud sidst på aftenen, er vi nu i land med denne vinters 7 løb. Og selv om ikke alt har kørt som smurt i olie, har der ikke været de store uregelmæssigheder i denne vinters løb, og jeg synes selv, at jeg har leveret nogle terræner og baner, som jeg kunne være bekendt. Hertil kan jeg tilføje, at jeg med aftenens løb har nået en lille milepæl som banelægger og arrangør af natløb, idet dette løb var det 70. natløb, som jeg har stået i spidsen for – både som banelægger og arrangør.

Valget af Sletten – som afslutningen af vinterens NightChamp-serie – er faldet helt naturligt, da løberne – traditionen tro – kunne fortsætte fra stævnepladsen og videre til præmieoverrækkelsen og kaffen i spisesalen på HNIE, der ligger blot få kilometer fra løbsområdet. I øvrigt et tilbud som op imod 50 af aftenens deltagere tog imod, og som skabte en hyggelig afslutning på vinteren, har jeg ladet mig fortælle. Jeg kunne ikke selv være til stede, da jeg sad ude ved Knøsgaarden og ventede på den sidste løber, der indfandt sig godt kvart over ni, og godt og vel en halv time efter at næstsidste løber stemplede ind.
Sletten blev også brugt til finalen i 2013, hvor løberne blev udsat for længere baner, end det var tilfældet ved aftenens løb. Dengang ”klagede” mange af deltagerne over de fysisk hårde baner i et fysisk hårdt terræn, der (i parentes bemærket) heller ikke hører til landets nemmeste på den o-tekniske side. Som arrangør lærer man naturligvis af sådanne kommentarer, og derfor havde jeg besluttet, at banerne i år skulle afkortes 20 %, ligesom jeg havde fravalgt postplaceringer i et diffust område af løbsområdet, hvor kortet nok heller ikke er helt stærkt nok – i hvert fald ikke til natløb.

Selv om aftenens etape blev afviklet i en Silkeborgskov – og derfor ved hjælp af Emit – var alt dog ikke som vanligt på disse kanter. Min normale hjælper fra Silkeborg OK, Erik Bobach, var på skiferie i netop denne uge, men han havde heldigvis fundet en fuldgod erstatning i Mogens Hagner, der sørgede for postudsætningen; og ingen af løberne havde nogen kommentarer til placeringen af aftenens poster, ingen puttet, ingen skjult. Tak til Mogens for den store hjælp, han i den anledning havde været! Posterne blev indsamlet fredag af medlemmer af Silkeborg OK.
Jeg bemærkede, at forholdsvis mange af aftenens deltagere manglede klip på en eller flere poster, så jeg må efterfølgende have en snak med Emit-folket om, hvorvidt der kan være fejl på poster og/eller brikker. En enkelt løber løb med en død brik, mens andre oplevede, at brikken i perioder af løbet ikke modtog nogen kvittering fra enheden i skoven. Andre igen havde et enkelt manglende klip. Mærkeligt – men jeg følger som sagt op på det. Alternativet kunne være at løbe med backupkort, men jeg vil ikke kunne påtage mig den service at udlevere og tjekke backupkort med de ressourcer, jeg/vi i øvrigt bruger på løbene. Og for mig og min familie er løbene dybest set en række udvidede træningsløb…

Det meste af spændingen var i forvejen taget ud af løbet i 12 af klasserne, hvor vinderne allerede var på plads inden aftenens strabadser i mørket. Tilbage stod blot at få afgjort klasserne D20, D40, H12 og H16; klasser, hvor der skulle små mirakler til for at rykke alvorligt om på placeringerne. Jeg havde således mine klare bud på, hvem der ville vinde klasserne – og i alle tilfælde holdt mine favoritter hele vejen hjem, og der blev således kun udbetalt lave odds på vinderne. I både H12, H16 og D20 var der således en klar favorit, der imidlertid – indtil her til aften – kun havde haft fire starter; med fire hidtidige sejre til følge. Alle disse tre løbere stillede til start ved aftenens løb – og føjede endnu en sejr til rækken og fjernede dermed enhver tvivl om, hvor præmien skulle gå hen.
Også i D40 gik sejren til klassens førende løber – så jeg skulle heldigvis ikke have regnestokken frem for at kunne udråbe vinderne: Jacob Mikkelsen (H12), Morten Örnhagen Jørgensen (H16), Josefine Lind (D20) og Anne Møller Skaug (D40).

Og så er det ellers regnskabets time:
Fordelt på klubber blev klassevinderne:
OK PAN: 5 vindere: D16 (Katrine Spanner), D40 (Anne Møller Skaug), H21 (René Rokkjær), H40 (Ebbe Møller Niel-sen), H50 (Kent Lodberg)
Horsens OK: 3 vindere: D12 (Laura Holm Nielsen), D50 (Britta Ank Jørgensen), H12 (Jacob Mikkelsen)
OK SNAB, Vejle: 3 vindere: H14 (Felix Isaksen), H16 (Morten Örnhagen Jørgensen), H20 (Morten Schou)
OK GORM, Jelling: 2 vindere: D20 (Josefine Lind), H60 (Poul Erik Buch)
Silkeborg OK: 1 vinder: D14 (Nanna Lysemose Poulsen)
Viborg OK: 1 vinder: D60 (Grethe Anæus)
Herning OK: 1 vinder: H70 (Frants Nielsen)

Tak til alle de, der har gjort det muligt
Sluttelig skal det lyde en stor tak til min familie; min kone, Claudia, og mine to sønner, Hjalte og Silas, der endnu engang stod for afviklingen af starten – som det i øvrigt har været tilfældet ved alle årets 7 løb. De har indarbejdet en fin rutine, og det tyder – vurderet på løbernes kommentarer – på, at starten afvikles med stor ro og erfaring. Endvidere stor tak til Mogens Hagner for banekontrol og postudsætning, samt medlemmer af Silkeborg OK for indsamlingen af posterne. Endelig en tak til Simon Grimstrup for lån af hønsehuset, hvor der var plads til både løbere og undertegnede inden døre.

Og så er det ellers familien Dagsberg/Thomsens tur til at komme ud at løbe…

Vi ses i skoven

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.