Silkeborg Nordskov – 5. etape, 2013-14

Med aftenens løb i Silkeborg Nordskov er vi stort set ved vejs ende med denne vinters NightChamp-serie. Tja, vinter er måske et lidt stort ord at tage i sin mund, idet vi indtil nu har været forskånet for frost, sne og is på løbsaftenerne. Og samtidig melder DMI om den varmeste vinter i over hundrede år; hvis der da ikke kommer et uventet omslag i vejret. Også her til aften var vejret særdeles anderledes, end vi ellers har været vant til på en februaraften, og det var i 6-7 graders varme, at løberne måtte kæmpe med Nordskoven, der er kendt for sine markante, storkurvede skrænter i et ellers rimelig fair terræn. Efter sidste løbs afkortede baner i Gjern Bakker – og før næste uges afsluttende afkortede baner på Sukkertoppen – skulle deltagerne her til aften udsættes for baner af ”sædvanlig” længde.

På grund af vinterferien i uge 7 havde jeg lidt mere stress på i forarbejdet til løbet, idet jeg havde valgt lige at flygte til lidt ”Sydens Sol” i Spanien. Det betød, at såvel baner som diverse aftaler skulle være i hus, inden jeg drog af sted, ligesom jeg lidt på sidelinjen måtte holde mig orienteret om eventuelle problemer og spørgsmål, der kunne dukke op herhjemme. Men trods ferietravlhed var alt klappet og klart til løbet – endda i god tid. Helt forskånet for problemer var vi dog ikke i forarbejdet, idet det viste sig, at trykkeriet havde fået forbyttet to kortfiler og i tirsdags stod klar med endnu et sæt kort (ca. 150 stk.) til Gjern Bakker i stedet for Nordskoven. Lidt panik var der at spore i Carsten Thyssens stemme, da han fangede mig i mobilen, mens jeg var på vej fra Vejle til Horsens for at hente kortene! I stedet måtte Silas hente kortene i går, onsdag. Mest ærgerligt er det naturligvis for Grafisk Forum, der måtte kassere en stabel kort…

Løbet tog sit udgangspunkt i P-pladsen ved Silkeborg Seminarium, hvor der var rigelig plads til deltagernes biler, og efter en tur på ca. 500 meter østpå til start ad den gamle natursti/nedlagte jernbane, gik aftenens baner direkte op i Nordskovens skrænter, hvor der helst ikke skulle bruges for mange kræfter på at besøge forkerte slugter og andre terrængenstande. Selv om vi havde at gøre med et rimelig nyt kort (fra 2011), var skoven mærket af såvel efterårets storme – Allan og Bodil – samt det oprydningsarbejde, der var foregået i terrænet efter deres hærgen. Således kunne man i flere områder af skoven møde træer i vandret udgave i stedet for lodret, også selv om de værste områder med træfald var forsøgt undgået ved banelægningen. Endvidere var der en række nye mountainbikespor, der godt kunne snyde løberne. Her skal man dog være opmærksom på, at man som løber snarere skal have fokus på de ting, der er på kortet – og ikke de ting, der ikke er der!

For de fleste af deltagerne viste Nordskoven sig så krævende, som frygtet, og alene det faktum, at vi var tilbage ved den normale banelængde for løbsklasserne, gjorde, at der blev trukket søm ud for mange af deltagernes vedkommende. Ikke at der var ret mange, der beklagede sig (- hvem klager over muligheden for at komme ud at løbe natløb her ”uden for sæsonen” i et spændende terræn?)
Men det var meget sigende for aftenen, at løbstiderne i de forskellige klasser var markant højere, end vi ellers har været vant til gennem vinterens løb. Mange begik fejl i mørket, og flere fik først i mål opdaget de optimale vejvalg, mange gange uden om – og så er det jo ligesom for sent.

For mig blev det en lidt længere aften end sædvanlig. Først og fremmest fordi starten var skubbet en halv time i forhold til de tidligere løb her i vinter, idet det ellers ikke var mørkt nok til at løbet kunne kaldes natløb. Desuden var flere af de sidst startende løbere også nogen af dem, der brugte længst tid i terrænet, og jeg var derfor for første gang nogensinde nødt til at skifte batteri i pc’en. Godt at jeg havde taget et ekstra batteri med! Og så var det endnu engang en aften, hvor en løber glemte at få sin brik aflæst. (Vente, vente, vente). Endelig præsterede jeg at blive noget våd (nogen vil måske sige gennemblødt) på grund af den stille regn hele aftenen.

Lad os også denne gang slutte af med lige at kaste et blik på stillingen i de forskellige klasser, hvor rigtig meget er faldet på plads inden næste uges sidste afdeling på Sukkertoppen. Det ligger således i skrivende stund klart, at vi kan udpege klassevinderen i 9 af de 17 klasser.
De kendte vindere er: Nanna Lysemose Poulsen (D12), Hedvig Gydesen (D14), Nina Najbjerg (D20), Anette Lund (D50), Lilli Hansen (D60), Jacob Klærke Mikkelsen (H12), René Rokkjær (H21), Kent Lodberg (H50) samt Asger Kristensen (H70).
I andre klasser tegner der sig et mere mudret billede, og især i H40 og H60 tyder det på en spændende afslutning, idet 6 H40-løbere og 3 H60-løbere bejler til den endelige sejr.

Tak til implicerede hjælpere med løbet
Til slut skal der lyde en stor tak til Erik Bobach, der også denne gang (og som altid, når det er Silkeborgskove, der er på programmet) havde ansvaret for postudsætning og -indsamling. Når postarbejdet ligger i hænderne på Erik, er der intet at komme efter! Endvidere tak for lån af udstyr til Silkeborg OK. Og så kommer man ikke uden om også denne gang at takke mine sønner, Silas og Hjalte, for deres kvalificerede hjælp med afviklingen af starten, ligesom flere af deltagerne i aftes hjalp dem med at slæbe materiale med tilbage til ”stævnepladsen”. Endelig en tak for både ros for baner og den konstruktive kritik, jeg hører fra mange af løberne i mål. Det er deres ord, der er med til at udvikle konceptet.

Næste uge er vi så kommet til den sidste afdeling NightChamp i denne omgang, og det er lidt af en lækkerbisken, Sukkertoppen, der står på programmet. Efter løbet er der mulighed for bad og omklædning inden døre på HNIE, på drengegangen, før man kan gå over i spisesalen til kaffe og brød samt en præmieoverrækkelse, der vil ske, når sidste løber er i mål. Det er min kone, Claudia, der vil stå for seancen – sammen med Silas og Hjalte, mens jeg venter på de sidste folk fra skoven.

Vi ses i skoven den 27. februar på Sukkertoppen til vinterens sidste NightChamp.

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.