Åbjergskoven – 6. etape, 2009-10

Med afviklingen af aftenens stævne i Åbjergskoven og med base/stævnecenter i Horsens Ok’s klubhus er vi nu ved vejs ende af denne vinters NightChamp-serie, og vi kan nu kåre alle de samlede vindere i de forskellige klasser. Efter stævnet var afviklet – og kort før alle løbere var i mål – kunne vi således overrække præmierne i seniorklasserne og i de ældste juniorklasser, mens vi som sædvanlig må vente med trøjerne til vinderne i ungdomsklasserne. De vil få deres trøjer, når ungdomsafdelingen har dem klar ved en af de første ungdomstræninger.
I lighed med de løb, der blev afviklet i februar, var der også denne gang tale om løb i en snedækket skov – om end temperaturen denne gang var steget nogle grader. Skovbunden var imidlertid noget smattet med opkørt tøsne, og løberne blev derfor udsat for et tungt føre. Endvidere er Åbjergskoven ikke en af de allernemmeste skove til natløb, idet mange bliver lokket til at løbe lige på posten på kortere stræk, hvor man på grund af terrænets beskaffenhed nemt kan tabe orienteringen. Dette måtte selv erfarne natløbere sande, og flere kom hjem fra skoven med høje kilometertider og flere bom i bagagen! Især var det iøjnefaldende, at de ellers sikre drenge fra sydkredsen i H16 klassen storbommede i skoven og blev sat med flere længder af Nicklas Mønster, Horsens OK.
Efter løbet var der for løberne mulighed for bad i klubhuset, og da der samtidig var ”supertirsdag” i Horsens OK, var der for alle, der ønskede det, mulighed for varm mad – tortillas – som en afslutning på dagens strabadser.

Som bekendt var de samlede vindere allerede inden aftenens løb fundet i de fleste af klasserne; kun i D24 og H16 var der en smule uklarhed om, hvem der kunne kalde sig Champ. Imidlertid fik man de ”forventede vindere” i de to klasser. I D16 løb Nina Najbjerg fra OK Gorm i Jelling med sejren. Nina stillede op i de sidste 4 løb – og vandt alle sine starter. I H16 stod Silas med de bedste kort på hånden, og med en andenplads 2 minutter efter Nicklas Mønster i dagens løb, kunne han ikke hentes. Så hjalp det intet, at Nicklas rent faktisk vandt aftenens løb i en kanontid. På fredag står den så på revanche til Nicklas ved klubmesterskabet i natløb i Palsgaard Skov.
I H25 satte René Rokkjær trumf på og vandt også det 6. løb i suveræn stil.
Aftenens løb havde i alt 47 startende løbere.

De samlede vindere (med deres opnåede point i parentes) blev i de enkelte klasser:
H50: Ole Søgaard (7365)

I klasserne D14, H14 og H24 havde ingen løbere deltaget i mindst 4 afdelinger, og der
kåredes derfor ingen samlede vindere i disse klasser.

Med aftenens løb er der dermed lukket og slukket for denne vinter, men vi vender frygteligt tilbage i november ’10/februar ’11 med 6 nye løb. Her vil der igen ske lidt justeringer, men lige nu kan det afsløres, at løbsdagen vil blive torsdag, idet serien kobles på TC-træningen i TalentCenter Midtjylland. Af samme grund vil flere af løbene blive henlagt til skove nord for Horsens. Endelig har flere ytret ønske om klasser for ”ældre løbere”, så man kunne sagtens forestille sig, at dette ønske imødekommes!