Ustrup Bjerge – 4. etape, 2009-10

Med denne aftens afdeling af NightChamp i Ustrup Bjerge har vi nu taget hul på anden halvdel af vinterens NightChamp-serie. Det er sket i den meget lille skræntskov mellem Purhøj og lavlandet ud mod Horsens Fjord i et vejr, der ellers var noget anderledes, end vi de seneste år har været udsat for! De sidste 2 måneder før løbet har således været stort set uden tø, og skovbunden var dækket af op til en halv meter sne efter flere kraftige snebyger på det seneste. I ugen op til løbet havde vi et godt øje til vejrudsigterne, men der var ingen hjælp at hente her. Den megen sne gjorde, at vi denne gang måtte finde alternative P-muligheder, for bjerge af sne langs vejen gjorde, at kantparkering ikke var mulig på de sædvanlige arealer. Heldigvis kunne vi få alle biler anbragt på gårdpladsen på den nærmeste gård. Tusind tak for den imødekommenhed, vi mødte fra gårdejeren i den anledning.
Tilmeldingen til aftenens løb gik lidt trægt: Mange havde sikkert overvejet, om man ikke skulle springe over – på grund af vejret. Andre havde valgt at holde vinterferie i netop denne uge, og i tilgift havde ungdomslederen i Horsens OK glemt at informere om, at aftenens træning hed NightChamp. Nå, men vi fik da stævnet afviklet i sædvanlig sikker stil med 41 løbere i skoven på baner af den sædvanlige længde – vist noget i den lange ende, vejrliget taget i betragtning; hvilket flere deltagere da heller ikke undlod at kommentere, da de trætte kom tilbage til stævnepladsen for at få aflæst brikken.

Da vi nu har afviklet 4 afdelinger af serien, vil det være muligt at udpege samlede vindere i nogle af klasserne. Det er således tilfældet i D40, hvor Berit Harfot igen i år er sikker på at blive samlet vinder. Berit har vundet de 4 første afdelinger og kan ikke mere hentes – om end Britta Ank Pedersen kommer tættere og tættere på for hvert løb.
I H14 stod Viktor Gammeljord fra SNAB med gode chancer, men han har i stedet valgt at melde sig en klasse op for at få mere kvalificeret nattræning – og modstand.
I H25 stillede René Rokkjær endnu engang til start, og med en suveræn sejr på mere end et kvarter tyder det nu på, at han løber med champagnen i år. René gjorde i øvrigt efter løbet opmærksom på, at dagens H25-bane, som flere af deltagerne betegnede som barsk, bød på ikke mindre end 230 meters stigning – hvilket vel er en bjergetape værdigt!
Også i H12 ser det ud som om, at vinderen er fundet, idet Oskar Emil Sørensen, der stiftede bekendtskab med o-løb ved bymesterskaberne i oktober, står med de bedste kort for sejren på hånden.
I andre klasser er konkurrencen pivåben: I H50, H16, D40 og D24 er der to eller flere løbere, der med gode præstationer i de sidste 2 løb, kan løbe med æren og kalde sig Champ for i år.

Næste afdeling finder sted i Ussinggaard den 23. februar med start ved motorbanen i den sydøstlige ende af skoven. Oprindelig var det tænkt, at der skulle løbes på et helt nyrekognosceret kort anno 2010, men det har vejrguderne sat en stopper for. Det har simpelthen ikke været muligt at checke bl.a. grøfter, småsøer og moser, da de har været dækket af et tykt lag sne. Derfor løbes der på kortet fra januar 2007 – og i tilgift kan vi så love omklædning indenfor i en lade eller under et halvtag.

Også før sidste afdeling er der problemer for korttegnerne med at komme i skoven. Derfor er det yderst tvivlsomt, om der bliver tale om at løbe i Hansted Skov. Kortet er simpelthen for dårligt og upræcist til natløb, og der kan i stedet for blive tale om at løbe i f.eks. Åbjergskoven/Bygholm, hvor vi evt. kan være inden døre, og hvor vi kan slutte med præmieoverrækkelse og muligheden for en bid mad! Mere derom før næste etape.

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.