Ustrup Bjerge – 3. etape, 2008-09

Med afviklingen af aftenens etape i Ustrup Bjerge er vi nu nået halvvejs i denne vinters dyst om titlen som ”NightChamp” – mester i natten. Endnu engang kan vi konstatere, at der er stor tilslutning til denne vinters arrangement, idet 36 løbere havde taget turen til skoven for at finde vej med pandelampe, kompas og kort. Skoven var helt nyrekognosceret og nytegnet; vi havde således først fået kortet retur for en uge siden fra Steen Frandsen. Dette betød også et kort, hvor alle detaljer var i orden, og ingen kan prale med at have kendskab til skoven, der slet ikke har været anvendt til o-løb de sidste 4-5 år. Det gamle kort var fra 1991.

Da skoven er forholdsvis lille, var det nødvendigt med kortvend på alle baner, undtagen den korte, lette bane. Endvidere havde de fleste af klasserne en butterfly i den østligste del af skoven, der var mest detaljerig og regulær, men også bakket. Da man startede ud med disse butterflies, blev flere af løberne tappet for den del kræfter, inden et langstræk på op til godt 1 km på langs af skoven. Skoven, der er en skræntskov var ikke så våd og mudret, som vi havde været vidne til de foregående uger, men bakken gjorde alligevel, at tiderne blev langsommere, end vi var vant til.
Aftenen var meget flot og kold med en imponerende klar stjernehimmel uden en sky over os.

I flere af klasserne tegner der sig efterhånden et klart billede af, hvem der kan løbe med den endelige sejr. Således har både Berit Harfot (D40), Niklas Ingwersen (H24) og Silas Thomsen (H16) nu tre sejre i hus, og blot en enkelt sejr mere i de resterende 3 afdelinger i februar vil betyde, at de løber med den samlede sejr i deres respektive klasser.
I H16 er der ydermere at fortælle, at HC måtte følges til mål med en udslukt pandelampe efter at han var ca. halvvejs i løbet. Ærgerligt for HC, der dermed er tvunget til at fuldføre alle 3 afdelinger senere på vinteren for at være med i den gennemgående konkurrence.
Mens nogle klasser således er mere eller mindre afgjort, er der mere konkurrence i klasserne H12, H25 og H50, hvor flere løbere har meldt sig ind i kampen om den endelige sejr. I H12 vandt Morten Andersen sit første natløb nogensinde, og i samme klasse løb Oskar Wang Hansen lige forbi sidsteposten uden at klippe denne. Dermed missede han en ellers forholdsvis sikker sejr. Nu må han i stedet arbejde hårdt for det i februar!
I H25 har Kim Højmark efter sin anden sejr fat i den lange ende, mens det derimod synes helt åbent i H50. I denne klasse blev de sidste 2 ugers vinder, Finn Ingwersen, sat eftertrykkeligt på plads, og her kunne man forestille sig, at både Ole Søgaard og Leif B. Nielsen (Herning) vil tale med om den samlede sejr.

Nu må vi se, hvad de 3 næste løb i februar vil byde på…

God jul til jer alle!

Dette indlæg blev udgivet i Løbsberetning. Bogmærk permalinket.